Press "Enter" to skip to content

Heder åt Kristdemokraterna…

Årets chock kom för mig härom dagen då kristdemokraterna lade sitt faktiska, konkreta motförslag till alliansens. Alliansens förslag slog mig som relativt rimligt, men det nådde, enligt min mening, inte riktigt ända fram – det förbjöd diskriminering, men däremot skulle samfunden behålla myndighetsfunktionen, något som för mig känns minst sagt skumt. Nå, de ska ha heder för att de lade fram en könsneutral äktemålslagstiftning.

Men kristdemokraterna… där snackar vi chock. En av de få punkter där jag och DN’s ledarsida är överrens, nämligen att de kristna samfunden inte ska utöva någon laga myndighet, har plötsligt lagts fram av det parti jag minst väntat mig det från. Det tyder på förnyelse och nytänkande, eller åtminstone viss sjukdomsinsikt, från ett håll där jag absolut inte väntat mig det.

Jag förstår ju varför de lägger förslaget; det är ju deras enda sätt att i dagsläget få behålla sin rätt att diskriminera människor. Sker det i motsvarande hemmets vrå så uppstår inte samma problem som när det rör sig om myndighetsutövning.

Låt ingen människa säga att jag inte respekterar mina motståndare, när jag tycker att de agerar bra. Jag ger Kristdemokraterna all ära för det här förslaget, för det var mer än jag trodde dem kapabla till. De är fortfarande en hoper värdekonservativa stollar och religiösa fanatiker, såklart, men jag har mer respekt för dem nu än tidigare.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.