Press "Enter" to skip to content

The good days and the bad

Idag var en frustrerande dag. Det började tidigt, då jag vaknade lite sent och tänkte – äh, ska ändå gå en massa inne i Stockholm idag, jag kan ta på mig skjortan redan hemma och ta pendeln till skolan (bara en station bort – 2 minuters tåg istf 20 min gångfärd). Givetvis är pendeln inställd pga signalfel. Sålunda kommer jag visserligen i tid efter att ha gått i snabb takt, men jag är svettig som fan. I vanliga fall brukar jag ha på mig en T-shirt eller nåt annat att svettas i när jag ska gå till skolan, så man slipper vara äcklig inför eleverna. Fuck that.

Sedan ett skitjobbigt möte med skolledning och andra, om datorlicenser. Jag tänker inte dra vändorna här, suffice to say att alla inblandade saknar förmåga att kommunicera med övriga. Det finns tre grupper, och ingen av dem fattar vad någon annan försöker säga – och ingen försöker begripa vad någon annan menar. Och så jag i mitten. God damnit, ibland känns det här jobbet som att gå genom ett minfält. Jag vill äta kakan och ha den kvar – jag vill hålla mig väl med alla tre grupperingarna. Och det är riktigt svårt. Jonglera motorsågar? Låter som en mer trivsam syssla.

Men, som tur var är det löningsdag idag, vilket också betydde att jag kunde gå och köpa lite skoj prylar också, och pigga upp mig genom att strosa runt på Stockholms gator. Trevligt.

Dagens skörd:

Från Comics Heaven:

Planetary 1 och 2. Helt sjukt bra Warren Ellis-grejer. Fruktansvärt roligt och samtidigt trollbindande.ö Riktig food for thought.

The Authority – Fractured Worlds. Andra albumet i “volym två”. Folk säger att The Authority blir crap efter de första numren som Ellis skrev; men jag tycker nog fortfarande att serien höll sig läsbar ända fram till det senaste nummer jag läste, som var det sista Grant Morrison gjorde. Det var liksom självklart bäst under Ellis, men det blir inte rent rövbök bara för att man byter författare.

Från SF_bokhandeln:

Ender’s Game av Orson Scott Card. Klassisk SF-stapel som borde stå i varje SF-läsartes hem.

Neon Genesis Evangelion vol.3 (på engelska). Jag tycker visserligen bättre om animen (originalet, 1.01 imponerade inte så mycket på mig), men mangan är ändå rätt charmig.

De 12 Apornas Armé. Guldrulle – Willis och Pitt spelar riktigt bra, och så är det ju Terry Gilliam som regisserat – och det betyder oerhört vacker scenografi. Sjukt bra. Se!

X-men: The Last Stand. Med oerhört töntigt omslag. Egentligen den svagaste filmen i trilogin, där tvåan är den starkaste – men fan, 79:- var den väl värd.

Trail of Cthulhu – Keeper’s Resource Book and Screen. Ett rent impulsköp. Hade funderat på att skaffa en CoC-spelledarskärm ett tag, och den här är sjukt snygg. Sen kan säkert boken vara av intresse också, även om Trail-systemet inte alls funkar med mina spelpreferenser. Vi spelar ju CoC – Tatters of the King, och ganska traditionellt med tärningsslag och grejer. Då känns det ändå “rätt” med en spelledarskärm… Skulle egentligen vilja ha en såndär ball modulär SL-skärm med plastfickor fram och bak, gärna liggande A4-format. De är sjukt häftiga.

Changeling – The Lost. Tveksamt om jag kommer att spelleda det här, men det verkar vara en ball setting att inspireras av… Kan säkert komma till nytta.

World of Darkness: Mysterious Places. Jag gillar verkligen White Wolfs nya WoD, åtminstone de böcker som släpps. Välskrivet, snyggt gjort och – vad folk än säger – schyssta bilder, definitivt ballare än tidigare utgåvor. Varit sugen på den här ett tag, tror den kan inspirera en hel del allmänna skräckkampanjer. För det är det jag gillar med WoD-basen; att den är typ som gamla Chock, fast ball på riktigt. Skräck som tar sig själv på allvar, nånstans. Mer mysterier. Me like.

Jag tänkte dessutom köpa Player’s Handbook 2 till D&D4e, men den är ju såklart slutsåld…

Se’n köpte jag en extra X-boxdosa på GAME för en hundring. Värt det. Den verkar inte så bra, men jag ville mest ha nåt som kanske har bättre sladd än originalen och som gör att jag kan köra multiplayerspel med eventuella X-boxsugna polare.

Inte heller den här gången blev det något Battletech Classic.

Nå, nu ska jag varva ner och ta det lungt. Och fundera kring morgondagens rollspelande.

One Comment

  1. Rodvil Rodvil April 8, 2010

    Hello!

    This is out od topic and also out of date but anyway… let’s try it.

    I see you mention Classic Battletech in this post, do you know someone who is playing it in Stockholm? I’m living here and I would really like to get into it again…

    If you do please email me at rodvil[a]netcabo.pt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.