Press "Enter" to skip to content

Borttagna artikelkommentarer…

Det är lite roligt att få sina kommentarer borttagna från Aftonbladet. Med tanke på vilket bottenslam av konservativa, fascister, nyliberala och andra ljusskygga element som simmar i den ankdammen undrar man ju vad som måste till för att det ska ske. Inte så mycket, kan jag tycka. Jag vet ju att de rensar bort en del rasistisk skit, vilket de väl för all del får göra, men…

Till artikeln “Måns råa skämt om Fuglesang” hörde en lång rad kommentarer av “tänk på barnen”- typ. Ni vet, ujuj, familjeprogram, tänk på barnen, fula ord, ursch ursch. Jag kunde givetvis inte hålla mig borta:

Men herregud… Finns det fortfarande folk som på allvar upprörs över ordet kuk? Jag har en kuk själv, som barn visste jag från rätt tidig ålder vad en kuk var, och som bisexuell man har jag inget emot lite kuk då och då. Kuk, kuk, kuk, kuk, kuk. Jävla fjanterier. Det är BARA ETT ORD. “Tänk på barnen…” Ja tänk på barnen, vad farligt det vore om de fick ett mer avslappnat förhållningssätt till humor, sex och den egna kroppen? Det vet man ju, att barn som ser tanter med naken barm eller som hör ordet “kuk” blir livsfarliga våldtäktsmän när de blir stora. Vad gäller MMS:en är det givetvis helt felaktigt, kan man twittra från rymden (Som den amerikanske astronauten “Astro” Mike Massimino gjort)” så kan man givetvis MMS:a också.

Ovanstående bryter mot “en eller flera av Aftonbladets medlemsregler”. Spontant måste det antingen handla om ordet “jävla” eller ordet “kuk”. Det finns gott om ickeborttagna kommenterer med ordet “jävla”, och ordet “kuk” stod ju faktiskt i artikeln, så jag antog att det i kontexten borde vara OK.

Och sen under den EEEEEEEEEVIGA jävla Anna Odelldebatten, där jag blir lessare och lessare på att folk överhuvudtaget bryr sig om att racka ner på andra människor kultursyn (“Det där är inte konst, för jag tycker inte om det!”), kom ett geni som kallade sig “Gyllenskalp” med något strålande om “sunt bondförnuft”. Det roliga i sammanhanget är att alla de som menar att Anna Odell idag är ett psykfall, att hon borde åka i fängelse, med flera minst sagt otrevliga resonemang inte blev borttagna. Tydligen är det inte debattklimatet de vill förbättra direkt, eller få ner mängden förolämpningar. Min tyckte jag ändå var ganska mild:

Gyllenskalp: “Sunt bondförnuft” är mycket sällan vare sig sunt eller förnuftigt, utan är mer en samling förutfattade meningar och oreflekterade konservativa känslomässiga ställningstaganden. Att du inte ser det som konst betyder inte att andra människor, som inte håller med dig, är dumma i huvudet – konst är ett subjektivt ställningstagande, inte något objektivt mätbart.

Att kommentera saker på Aftonbladet och förvänta sig vettig respons är givetvis ett idiotarbete, men så länge jag finner nöje i att med ett lagom von oben-perspektiv slå alla kulturkonservativa, nationalistiska och nyliberala virrpannor i huvudet så kommer jag att fortsätta – och jag kommer nog att fortsätta publicera mina borttagna kommentarer också.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.