Press "Enter" to skip to content

Säg det med en dans!

En av de där sakerna i traditionell programmeringsdidaktik jag ställer mig frågande till är ju som bekant det här med att man nödvändigtvis ska lära sig implementera sök- och sorteringsalgoritmer. Jag förstår tanken, men i praktiken hade jag inget behov av att lära mig sånt innan jag började studera just programmering på högskola. Mina egna programmeringsprojekt har inte lett mig till att studera såna algoritmer närmare, helt enkelt – och jag är ett stort fan av att inom datorämnen ta sig dit ens intresse, och nytta, leder. Nå, skolverkets kursplan för nya Programmering A kräver av mig att jag ska ta upp algoritmerna, så då måste jag hitta ett intressant sätt att göra det på… Kanske kan det här vara en början? Sorteringsalgoritmer i folkdansform?

Bubble sort

Quick-sort

Insert-sort

Merge-sort

Select-sort

2 Comments

  1. […] Inspiration fick vi från doktor Technikos workshop How to train your robot  och från inlägget Säg det med en dans! hos ”Den Lycklige Läraren”. Tanken med workshopen är att erbjuda ett färdigt koncept […]

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.