Press "Enter" to skip to content

Kreativa elever

Hade just lektion med elever i 3d-modellering. Det var oerhört kul. Jag får det ständigt bekräftat – inuti eleverna vi har finns en oerhört skaparglädje, en vilja att uttrycka sig och pröva på nya saker, som vill ut. Man behöver bara ge dem en möjlighet att få utlopp för det.

Det märkte jag när jag hade Digitalt Skapande också. Man gav eleverna ett litet verktyg, och så får man de mest fantastiska saker tillbaks, när eleverna testar verktyget till dess allra yttersta gränser…

Jag undrar om man kunde hitta något sätt att komma åt den här glädjen i andra ämnen? Framför allt när det gäller de ämnen eleverna tycker är mindre intressanta idag, då… Om jag ska vara lite fördomsfull så upplever jag att många elever inte riktigt hittar det kreativa, det vackra, det roliga i matematiken eller fysiken. Kan man ändra på det och samtidigt uppfylla kursmålen? Hur då?

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.