Press "Enter" to skip to content

Veckans tips: Flera scheman i novaschems webbvy

Nånting många kollegor brukar tycka är roligt är små, praktiska IT-tips med fokus på sånt som gör livet lite lättare som lärare. Därför har jag tänkt börja ge ifrån mig lite såna; ett i veckan känns ungefär lagom. Är det en bra idé? Skriv i kommentarerna!

Jag lärde mig för ett tag sedan att man kan se flera personers scheman samtidigt i Nova softwares schemasystem. Det är rätt enkelt: I rutan där man kan skriva in lärares förkortningar och sådant, så kan man skriva in flera saker om man sätter ett kommatecken mellan. Om jag vill undersöka hur schemat ser ut för läraren MIBE och klassen TE2A så skriver jag “mibe, te2a” och söker. Då får jag fram bådas scheman, praktiskt lagda sida vid sida. Man kan lägga in fler också, jag har inte hittat någon övre gräns. Med fler än 2-3 bör man välja att bara visa en viss dag, och fler än 8 blir svårt att se om man inte har en väldigt bred skärm.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.