Press "Enter" to skip to content

Veckans tips: Google Blockly

Idag hittade jag Google Blockly. Det är fruktansvärt häftigt; det är grafisk programmering. Perfekt om man vill ge sina elever en rolig grej att experimentera med, framför allt i Programmering A (eller början av programmering 1…). Jag är nästan lite deprimerad över att jag inte har någon programmeringskurs till hösten. Jag har experimenterat lite med Scratch från MIT, men det här var helt klart mer lättillgängligt – behövs ingen installation på elevdatorer eller så. Jag kanske ska sätta upp en Blocklyserver själv. Tills vidare rekommenderar jag er att experimentera med de demos som finns på sidan; det finns väldigt mycket roligt där!

Ännu är det bara en beta, en leksak. Men det finns helt klart stora möjligheter för den händige!

One Comment

  1. Zeromsama Zeromsama August 30, 2012

    Superbra tips. Testade det på mina nya elever nu vid skolstart och dom kom igång med det med en gång. Ska bli kul att se om dom bevarar sina kunskaper när dom väl början kod i visual studio.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.