Press "Enter" to skip to content

Webbhistoria

Idag hade jag en kort, översiktlig föreläsning om webbhistoria. Jag valde att fokusera mer på just webben eftersom ämnet var webbutveckling; annars kanske jag talat mer om E-post och TCP/IP…

Jag uppfattade det nog som att det gick ganska bra, hade en intressant diskussion med åtminstone en elev efteråt. Jag ska köra samma föreläsning med en annan grupp i morgon. Om någon är intresserad så finns mina stödanteckningar, som eleverna också fått, här. Dokumentet är öppet för kommentarer. Det är tänkt att vara ett ganska levande dokument, som växer när folk bidrar med information, elever skriver frågor, etc. Sedan får vi se om det blir några frågor, men jag har i varje fall öppnat för möjligheten.

Sedan frågade jag eleverna när de ville ha prov på det hela. En del ville ha redan om en vecka, medan andra ville ha två. Jag är en snäll typ, så vi bestämde två veckor så att eleverna garanterat har tid på sig att plugga. Jag ska inte ljuga, delvis handlar det om att “ha ryggen fri”, dvs att om en elev misslyckas med provet så vill jag kunna peka på att eleven var med på beslutet och dessutom hade gott om tid att plugga… Men jag vill också att eleverna ska känna sig delaktiga i processen, och känna att deras input spelar roll.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.