Press "Enter" to skip to content

Nytt läsår stundar!

Snart börjar ett nytt läsår, med nya kurser och nya elever och antagligen nya kollegor också. Helt nya individer och helt nya problem och helt nya möjligheter.

Jag ser mycket fram emot att få ha Programmering 2, det är en spännande kurs jag aldrig haft förut. Jag känner redan gruppen jag ska ha där, så det blir ett kärt återseende. VI hann nog med flera av de saker som egentligen ska vara i Programmering 2 redan i Programmering 1, men det gör ju bara att vi får mer tid till reflektion och egna experiment under året.

Sedan ska jag ju ha Digitalt Skapande, som åtminstone i sin tidigare form var en av mina favoritkurser. Där blir det individuellt val, så jag gissar att det blir några nya ansikten, några bekanta.

Och så en helt ny klass som ska läsa Programmering 1 och Webbutveckling. Där är jag lite nervös, sådär som man alltid blir inför en klass man inte haft tidigare. Har hört att de ska vara ambitiösa; vi får se hur de reagerar på mitt sätt att lära ut. Jag hoppas jag inte trampar i klaveret alltför mycket första veckorna. Det brukar lösa sig.

Största frågetecknet är inför våren, där jag tydkligen ska undervisa i Produktdesign. Den kursen har jag inte haft och jag har heller inte läst teknikkurser på högskola eller universitet, så det blir nog bara mina erfarenheter av CAD och teknikutveckling och liknande från när jag jobbade på ett annat gymnasium som får komma till pass. Det är en spännande kurs, och utmanande eftersom jag har så dålig koll på den.

Samtidigt har jag fått veta att jag ska plugga riktigt roliga kurser i höst! Designteori och androidprogrammering och spelprogrammering och användarcentrering… Det blir mycket att göra, antagligen, men det är ju så jag vill ha det =)

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.