Press "Enter" to skip to content

Programmering 2: Introducerade Java idag

Idag introducerade jag mina elever för Java. Deras spontana upplevelse efter att ha kört Python ett år var ganska förväntad; allt är mycket krångligare… (Kan eventuellt vara influerat av att jag tycker det också, och kan ha sagt det ett par gånger…)

Men de körde igång direkt och höll med om att det ju faktiskt egentligen var samma sak. Fast med hård typning och att man måste ha en mainklass.

Enligt planen ska vi testa PHP nästa vecka, C# veckan efter det, och slutligen C++ veckan efter det… Och sen bestämma vad vi vill jobba med resten av Programmering 2.Min tanke här är att eftersom vi hann med såpass mycket av objektorienteringen och grafiska grejer i Programmering 1 så kan vi spendera några veckor med att lära känna lite andra programmeringsspråk…

En annan plan jag har är “mindre uppdateringar men oftare” här på Den Lycklige Läraren.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.