Press "Enter" to skip to content

När det är roligt på jobbet…

Jag har funderat på om jag ska dela med mig av elevers positiva kommentarer här på bloggen. Jag vill ju att det här ska vara en positiv plats, där jag delar med mig av saker som är roliga och där jag visar hur mycket jag trivs som lärare. Lite som en motvikt till allt dåligt som skrivs om vårt yrke. Samtidigt känns det ju väldigt konstigt att skriva när eleverna säger något bra om en; jag är ju inte sämre “svensk” än att jag är obekväm med att slå mig för bröstet. Man vill ju inte skryta. Man ska inte tro att man är något…

Men, jag ska försöka övervinna mina drifter där. Det finns plats för annat än konstruktiva tips på bloggen, och kanske kan det hjälpa mig att komma igång lite med skrivandet här igen…

Såhär lät det idag:

Elev: “Det här känns typ inte som lektioner, och du känns typ inte som en lärare…”

Jag: “???”

Elev: “Du känns mer som en kompis som lär en grejer. Och så kan man inte, typ, som på andra lektioner låtsas vara intresserad för att få bra betyg, för här är man ju intresserad, och det är kul…”

Ja, jisses. De små liven.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.