Press "Enter" to skip to content

Krank kollar på Game of Thrones S08E01

This entry is part 2 of 8 in the series Game of Thrones Säsong 8

Om namn och bakgrunden till tittandet.

Vet ni vad? Jag tycker att det är väldigt skönt att den här säsongen blir den sista. För jag orkar tammefan inte med det här längre. Det är för dåligt, för tråkigt, Jag blir för trött och för arg. Plus att jag egentligen tappat smaken för magsura recensioner; det känns liksom så jävla “gjort”. Jag är enormt trött på arga eller raljerande recensioner själv. De är sällan roliga. Tacka vet jag Movies with Mikey och CinemaWins, där har vi snubbar som vet hur man gör. Jag funderade rentav på att bara för sakens skull göra en helomvändning och recensera hela säsong 8 från motsatt perspektiv: rosaglittrigt och positivt och entusiastiskt och glatt.

Men vafan. Nu har jag gjort det här i sju säsonger.

En kvar. Let’s do it.

I King’s Landing säger först Cersei att Euron får vänta med att ligga med henne tills efter kriget är slut. Sen ligger hon med honom ändå. Han slentrian-incest-mobbas lite som pillowtalk. Fy fan vad dålig hon är. Introt till avsnittet påminde mig också om att hennes jävla idiotplan om att låta “monstren döda varandra och regera resterna”. Hur jävla dum i huvudet kan man vara? Hur jävla dum i huvudet som helst, tydligen. Det slår aldrig fel: finns det ett någorlunda vettigt val så kommer Cersei att röra sig i motsatt riktning.

Nåja, hon lär ju få sitt. Jag kommer att bli MYCKET förvånad ifall hon sitter på järntronen i slutänden.

Men ja, medan Euron får sitt så smyger Reek ombord på Eurons skepp och befriar Yara, och får sedan hennes tillåtelse att sticka norrut. Hon å sin sida tänker ta tillbaka järnöarna medan järnflottan inte är där.

Och så anlitar Frankenstein Bronn för att ha ihjäl Cerseisn bröder. Jag hoppas han lyckas och sedan dör av någon äcklig könis.

Resten av avsnittet utspelar sig väl i princip helt i Norrbo. Det är ett ganska typiskt första avsnitt i säsongen, i det att nästan ingenting händer. Det märks dock att det är sista säsongen, eftersom NÅGOT händer…

Iallafall. Belgarion och Danny med respektive anhang marscherar in i Norrbo. De inavlade tribalistiska bönderna i Norrbotrakten ger dem stinkögat och är sur på Belgarion för att han böjt knä till sin faster. “Vaddå överlevnad”, säger de typ, “du BÖJDE KNÄ och det är mycket vitkigare än att nån i Västerås har en chans att inte bli dödsmördar ihjäl av Rob Zombie och hans tomtearmé”.

De här jävla träckhjärnorna förtjänar tammefan att förintas av iszombies. Låt dem brinna. Eller frysa. Jag skiter i vilket. De är verkligen helt brutalt dumma i huvudet, och HELT drivna av fullständigt vedervärdig jävla stamkultur. Rob Zombie kan inte komma snart nog. KILL EM ALL för fan. Det är verkligen helt jävla sinnigt hur kortsiktiga de här undermänniskorna är.

Sen är det i och för sig så att vårt nya power couple tydligen inte tänkt på sådana praktiska saker som att deras tjänare till exempel kanske kommer att behöva typ… äta, och grejer. “Äh, det löser sig”. Sansa har väl lagt upp förråd, men inte oändliga.

En annan bra grej Sansa gör är att hon fattar att Cersei är en idiot, alltid varit en idiot, alltid kommer att vara en idiot. Så hon säger till Tyrion att han är dum i huvudet om han tror att Cersei kommer att göra the right thing.

Smugglas föreslår för spindeln och Tyrion att Belgarion borde gifta sig med sin faster. Det behövde nämligen skrivas lite extra på publikens näsa, och var inget de båda herrarna – vars IQ sänkts drastiskt under seriens gång – kunde räkna ut själva.

Sen behövde manusförfattarna en paus, så de stoppade in en rätt poänglös drakridningsscen som är alldeles för lång. Den slutar dock med lite incesthångel mellan Belgarion och hans faster, så… alltid nåt, antar jag.

Danny berättar för Sam att hon eldade upp hans värdelösa pappa och brorsa, vilket gör Sam ledsen och dum i huvudet. Sen säger Bran till Sam att just nu, när Sam är jättesur och dum i huvudet, är ett superbt tillfälle för Sam att prata med Belgarion om att han är Belgarion.
Det gör Sam. Och sedan försöker han så split mellan Belgarion och hans faster, genom att pressa honom om att han är “den sanne kungen”.

FÖR DET ÄR INTE SOM ATT VI HAR VIKTIGARE SAKER ATT TÄNKA PÅ ÄN NÅGRA JÄVLA TITLAR OCH KRONOR JUST NU VA

På tal om det så upptäcker Rödskägg och Enöga att Umbar-grabben är död och att ROb Zombies armé är mellan dem och Norrbo. Skitigt läge.

Förväntningar inför S08

  • Alla fortsätter att vara osympatiska. Ja. Eller OK, Sansa är inte HELT dum i huvudet. Men alla andra är det. Och att vara dum i huvudet är jävligt osympatiskt. Folk är alltså generellt dumma och osympatiska eller bara osympatiska i den här serien.
  • Snöjonte knullar sin faster. Nä, bara lite hångel. Kanske mer, men det får vi inte se så det har inte hänt. Also: Dannys drakar gillar att titta på. Nu verkar det som att Belgarion eventuellt kan räkna ut att hon är hans faster snart, och frågan är om han är into it ändå.
  • Cersei är sämst. Ja, sämst.
  • Folk dör. För få. Ingen någon brydde sig om. Tyvärr. De får fan sätta lite fart. Nästa avsnitt får de ta och börja döda av lite folk med namn. Typ Sam eller Cersei eller Yara.
  • Ganska lite naket. HAHAHA nej. Tre par tuttar, tre tillhörande rumpor, och – om jag såg rätt – två muffar.
  • Någon sitter på järntronen i slutänden. Än är det ju bara Cersei “Bajshjärnan” Lannister…
  • Drakar och zombies. En lång drakflygarscen och en lite cool zombie på slutet. Väldigt lite STORY kring dem dock.

OK, nu är jag alltså tillfälligt befriad. Dags att göra något som är roligt på riktigt och inte bara känns som att skrubba insidan av hjärnan med klorin och sandpapper.

Series Navigation<< Krank kollar på Game of Thrones – Inför S08Krank kollar på Game of Thrones S08E02 >>

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.