Press "Enter" to skip to content

Krank kollar på Game of Thrones S08E02

This entry is part 3 of 8 in the series Game of Thrones Säsong 8

Jag har set Game of Thrones S08E02 och jag vetefan vad jag ska skriva, faktiskt. De har liksom lyckats ha ett helt långt avsnitt utan att någon egentligen gör något eller fattar några riktiga beslut. Det finns liksom ingenting att göra narr av, för ingenting fucking hände.

Jag undrar hur långt de kan dra ut på det här? Sex avsnitt, kollade jag just upp att det ska vara(?). Nu har vi haft två. Jag antar att vi kan ha ett avsnitt helt och hållet om vad som händer i Kings Landing samtidigt som E02, och sen kan vi ha ett flashbackavsnitt som berättar om något ganska irrelevant… Då är vi uppe i fyra avsnitt. Jag undrar vad de kan fylla ut E05 och halva E06 med? Sen blir det väl strid ett halvt avsnitt och sen är antingen alla döda eller så sitter det något vidrigt litet adelsfanskap på järntronen och regerar över askan. Med min tur blir det väl någon av de riktiga jävla stolpskotten, typ Cersei. Eller vem som helst av de andra, nu när jag tänker efter. Det vore fan lika illa.

Iallafall, avsnittet är ju typ 100% Norrbo, så jag behöver inte hatta fram och tillbaka. Å andra sidan händer typ ingenting riktigt, så jag får mest göra en uppräkning över pseudohändelser:

 • Slimie dyker upp, och får vara med och slåss eftersom Brienne går i god för honom. Han berättar också för Danny vad alla med en halv hjärna (ej gjord av bajs) redan kunde räkna ut, alltså att Cersei ljög.
 • Danny är först sur på Tyrion, men mjuknar efter att Göran pratat med henne.
 • Lennart snyggar sig i smedjan, gör vapen åt Arya som han får reda på är ganska bra på att dödsmörda folk nuförtiden. Sen bonkar de, eftersom Arya vill veta hur det känns innan hon dör. Hon får också reda på att han är kung gris’ bastard. Är det ens nån som bryr sig om kung gris numera?
 • Slimie pratar med Bran. De kommer inte så långt.
 • Slimie gör vad han kan för att ragga på Brienne. Erbjuder sig att “serve under her”, höa höa.
 • Rödskägg dyker också upp, tillsammans med enöga och hunden. Rödskägg raggar också på Brienne. Alla tycker att det är himla obehagligt.
 • Danny pratar med Sansa, och berättar att hon älskar Belgarion. Sen precis när det samtalet såg ut att leda till något, eftersom de började komma in på vad som ska hända med Norrbo med omnejd efter alltihop, så blir de såklart avbrutna. För i det här avsnittet finns en strikt regel mot att det finns några reella konflikter eller stakes eller riktiga avslöjanden eller något annat intressant.
 • Reek kommer och vill slåss. När de bestämmer sig för att använda Bran som lockbete för Rob Zombie så vill han vara där.
 • Gråmask och Misandria pratar om vart de ska åka efteråt och sen pussas de.
 • Tyrion, Slimie, Brienne, Pod, Smugglas, Rödskägg sitter framför en brasa och pratar skit. Det visar sig att Pod kan sjunga. Slimie hittar plötsligt på att alla riddare kan riddarifiera nya riddare, och sätter in en sista stöt på Brienne genom att göra henne till riddare.
 • Sam ger sitt familjesvärd till Göran, och hälsar från hans pappa.
 • Belgarion berättar för Danny vem han egentligen är barn till, och PRECIS som det ska bli en riktig scen av det, eftersom hon inser att han därmed är den siste manlige Targeryen… så avbryts de. För i det här avsnittet får det inte hända något.

Förstår ni vad jag menar? Visst, folk pussas och kramas och knullar och så där, och ett par av de ickehemligheter som vi i publiken redan kände till “avslöjas”, men det… händer liksom inget. Ett helt avsnitt enbart bestående av transportsträcka.

Meh.

Förväntningar inför S08

 • Alla fortsätter att vara osympatiska. Ja. Eller typ. Folk gör ju typ ingenting, så de är inte ens osympatiska här. Darth Sansa är väl hyfsat inte-helt-dum-i-huvudet vissa perioder, och kan väl tangera “sympatisk”, för all del.
 • Snöjonte knullar sin faster. Nä, och nu ser det ju ut att vara hyfsat osannolikt att de gör om ‘et.
 • Cersei är sämst. Hon är inte ens med, för då hade det funnits risk för att nån hade gjort något i avsnittet.
 • Folk dör. Inte en enda.
 • Ganska lite naket. Aryas halvtutte och rumpa, that’s it.
 • Någon sitter på järntronen i slutänden. Zzzzzz…
 • Drakar och zombies. Bakhuvudet på ett par zombieledare i allra sista klippet. Vafan.
Series Navigation<< Krank kollar på Game of Thrones S08E01Krank kollar på Game of Thrones S08E03 >>

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.