Press "Enter" to skip to content

Krank kollar på Game of Thrones S08E03

This entry is part 4 of 8 in the series Game of Thrones Säsong 8

Fan ta spoilers och folk som sprider dem. Nu menar jag inte primärt de som pratade lite i den här tråden, det var ändå ganska milda och snälla semi-spoilers. Men NÅGON i mitt flöde på Facebook valde att sprida en s.k. “rolig mem” som spoilade en av få saker som faktiskt var lite förvånande i det här avsnittet.

Då insåg jag att 1) jag kan inte fortsätta följa den människan på Facebook och 2) jag kan inte vänta med att se Game of Thrones S08E03.

Det här avsnittet blir lite udda. För en gång skull har jag faktiskt ganska lite att klaga på, nämligen. I stort sett hela avsnittet är ju en enda jättelång strid, och för vad den är – en strid med för mig rätt ointressanta vapen och rustningar och taktiker och så vidare – så är den faktiskt riktigt jäkla tuff och snygg. Jag har sett folk online klaga på att det är mörkt, men jag gillar den apokalyptiska, mardrömslika helvetesstämningen som skapas. Jag fick definitivt en känsla av inferno och Bosch i vissa bitar; det rent infernaliska kaoset med högar av kroppar och hopplösa privata helveten. Att lyckas få en strid att fortsätta vara intressant i 45 minuter är någonstans något jag måste respektera.

Det är däremot både tråkigt och poänglöst att försöka ge något slags blow-by-blow-beskrivning i text av en sådan strid, så det skiter jag i. Folk slåss, det går dåligt, sedan går det lite bra, sedan går det jättedåligt, och sedan dödas Rob Zombie och så faller alla falleri, fallera. Om jag ska klaga på något så är det väl att det är något väldigt klichéartat över grejer som “de goda tror de har vunnit men så kommer zombiekungen och väcker sina odöda, som de redan besegrat, till liv igen”. För att inte tala om hur uttjatad hela “hugga huvudet av ormen”-grejen är.

En annan sak jag vill klaga på är hur få som dör. Jag menar, det här ska föreställa en av de Stora Striderna som de byggt upp mot i SJU JÄVLA SÄSONGER. Och vilka dör? Vad blev det för konsekvens egentligen? Edd. Vem fan bryr sig om Edd? Lyanna Mormont. Enöga. Göran. Knappast några A-listare, snarare B- och C-typer. Göran är väl den ende som tangerat att faktiskt vara en person i serien; resten är ju mest glorifierade statister.

Sju säsonger. Fyra oviktiga gobbos och ett par murar i Norrbo. Yeah yeah.

(Med förbehåll för att jag kan ha missat någon)

EDIT: OK, Mellistanten också. Och Reek. Sex pers, då. Fortfarande mest B- och C-listare. Den här seriens märkliga rykte om att döda av sina viktiga personer fortsätter vara bullshit.

Men okej, vet ni vad jag gärna haft ospoilat? Att det var Arya som dödade Rob. Nu telegraferades det visserligen ganska hårt av Mellistanten, men jag vill ändå tänka mig att jag kunnat känna någon form av spänning där mot slutet – jag har ju pushat idén att Snöjonte är Belgarion ganska hårt, så jag hade nog kunnat tro att de åtminstone skulle göra det tillsammans. Men nejdå. “Någon” skulle prompt dela med sig av ett lustigt tweet från Jan Guilliot där han drar en parallell till Greta Thunbergs miljöengagemang. Och fine, absolut, skämtet om att Arya inte ska vara ute och döda kungligheter utan gå i skolan var lite roligt. Men nej, det är fortfarande inte okej.

Jag har för övrigt också läst gnäll om att folk var korkade under striden. Eftersom jag inte kan något om medeltida krigsföring och dessutom är aktivt och aggressivt ointresserad av ämnet så tänkte jag inte på något sådant alls, och tänker inte lyssna på det örat.

Förväntningar inför S08

  • Alla fortsätter att vara osympatiska. Faktiskt inte. Kanske för att de knappt pratar eller typ gör något utom att slåss i hela avsnittet, så de hinner liksom inte med att vara osympatiska och/eller dumma i huvudet. Faktum är att av mycket få samtal, det mellan Sansa och Tyrion, tangerar att vara typ… intelligent. Det var mycket länge sedan vi fick höra något sådant i den här serien.
  • Snöjonte knullar sin faster. Nope.
  • Cersei är sämst. Hon var inte ens med. Kanske därför det kändes som att det här avsnittet inte var lika dumt som andra?
  • Folk dör. Alltså vafan.
  • Ganska lite naket. Ja. Inget, faktiskt.
  • Någon sitter på järntronen i slutänden. Tyvärr har vi ju just plockat bort en av möjligheterna att få slippa det. Jag hoppades ju på att Rob Zombie skulle förgöra hela jävla Kings Landing efter att ha totalmosat Norrbo…
  • Drakar och zombies. Hela avsnittet, ja.
Series Navigation<< Krank kollar på Game of Thrones S08E02Krank kollar på Game of Thrones S08E04 >>

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.