Press "Enter" to skip to content

Krank kollar på Game of Thrones S06E02

This entry is part 3 of 11 in the series Game of Thrones Säsong 6

Om namn och bakgrunden till tittandet.

Så; efter en hård vecka med mycket rättning, elever som blir desperata och stressade och tar ut det på lärarna, och lite för många arbetsuppgifter med lite för lite tid, så har jag tagit en ledig dag där jag vägrar jobba. Så vad gör man då? Tja, jag har spelat lite datorspel, skrivit lite på Kutulu… Och så har jag tvingat mig själv att se Game of Thrones S06E02.

Det här avsnittet är lite mindre hattigt och lite mindre menlöst än förra avsnittet. Jag skulle inte sträcka mig så långt som att det är “bra”, men det har ett par grejer jag gillar. Men jag väntar lite med dem.


Sansa snackar lite med Brienne och får veta lite, litegrann om vad som hänt med systern. Vet inte om hon nämns vid namn, men det framgår att det är henne de snackar om iaf. Jag undrar om det är medvetet, för att liksom spegla att Arya försöker bli en Namnlös? Jaja, helt OK iaf. Lite oväntat så sticker Reek, han tänker rida “hem”.

Och i det hemmet så bråkar Yara med pappsen, som envisas med att fortsätta sin ogenomtänkta invasion av fastlandet. Praktiskt nog dödas pappan av sin bror (?), och med lite tur dör väl hans dumma planer med honom. Timing! Det verkar som att Yara måste väljas av något slags… råd? Om det visar sig att Iron Islands är en demokrati så blir jag djupt förvånad och motvilligt svagt positiv till dem. Men det tror jag inte.

En full idiot, omgiven av andra fulla brölande idioter, brölskryter om att han visat snuppen för Cersei när hon gick naken. Berget slår in honom i en vägg så att han dör. Sen hindras Cersei från att gå på Marcys begravning eftersom Tummen är rädd att hon ska fängslas igen. Slimie övertalar honom om att gå och snacka med sin mor och sen har han en liten kukviftningstävling med storsparven.

Cersei tröstar och förlåter sin son och lovar att hon ska hjälpa honom att bli cool och hård och hämnas. Det här hade varit goda nyheter om jag haft någon form av respekt för Cerseis kompetens, men hennes småaktiga planer, korkade beslut och rena plumphet i det förflutna gör att jag är skeptisk.

Skeletor vill anfalla svartslottet för att hindra Snöjonte (som han inte vet är död) från att skydda Sansa, som han tror flyr ditåt. Pappan håller inte med. Sedan föder pappans nya fru en son, vilket leder oss till två av seriens kanske minst oväntade mord: Skeletor hugger kniven i pappa, och sedan släpper han jakthundarna på sin fostermamma och nyfödde son.

Men för FAN, Skeletor. Really? Hundar som får äta bebisar? Jag döpte dig till Skeletor för att du var sådär fånigt Skeletor-ond, men här överträffar du fan allt. Du är en tönt, Skeletor. Du är en kacklande kliché.

Nå, sen kommer vi till fyra delar som var… något mindre dåliga.

Bran är inne i magisk VR med den treögda kråkan. Sen skryter han om det för Meera, som nyligen blev av med sin bror. Känsligt och bra. Bran fortsätter den fina Starktraditionen av att vara en egoistisk idiot. Det var dock lite kul att få se lite av Wyllis’ förflutna, innan han blev Hodor.

Arya testas av En man, som erbjuder sig att ge henne tak över huvudet, mat och synen tillbaks om hon säger sitt namn. Ärligt talat, det här är VÄRLDENS mest uppenbara test, det är 100% genomskinligt vad han vill ha för svar. Arya ger rätt svar och får komma med.

Dannys rike håller ändå på att falla samman – slavägarna har tagit tillbaks alla städer utom den Tyrion, gråmask och Darth Various ska försöka styra. Tyrion bestämmer sig för att släppa ut drakarna som dum-Danny låste in utan anledning – han vet dels att de är intelligenta och dels att de mår dåligt av att vara fångna. Drakarna dödar honom inte. I think this is the beginning of a beautiful friendship. Tyrion med drakar, Danny fortsatt försvunnen? Sign me up. Hursomhelst var drakarna coola.

Mobbar-Bengt huffar och puffar och bryter sig in i rummet där Jons vänner håller till. I sista sekund räddas de av att Rödskägg och de andra vildlingarna kommer och får nattvakterna att lägga ner sina vapen (wtf?). För att understryka varför de borde lägga ner vapnen slår den överlevande jätten in en av dem i en vägg så han dör. Mobbar-Bengt fängslas.

Sen ber Smugglas Mellistanten – som uppenbarligen har en crisis of faith och plötsligt blev mycket mer sympatisk när hon inte var lika fanatisk – att återuppväcka Jonte. Det gör hon. Vilket var coolt, men rätt väntat.

Kontinuitet:

 • Vildlingarna kommer till Svartslottet.
 • Mobbar-Bengt är fängslad.
 • Snöjonte lever.
 • Drakarna är på fri fot.
 • Arya får fortsätta träna till ninja, antar jag.
 • Pappa Greyjoy är död.
 • Pappa Bolton är död, liksom hans fru och arvinge. Skeletor är ny Lord Bolton.
 • Reek har stuckit från Sansa.

Förväntningar

 • Tuttar, rumpor och muffar. Nope.
 • Våldtäkter. Näpp.
 • Alla fortsätter vara osympatiska. Ovanligt få, faktiskt. Till och med Mellistanten lyckades vara lite sympatisk. Och flera osympatiska jävlar dog eller blev besegrade.
 • Få oväntade dödsfall. Inte ett enda. För ärligt talat, varken Bolton eller Greyjoy var speciellt oväntade.
 • Alldeles för lite fantastik. Nästan en OK nivå, faktiskt.
 • Alldeles för mycket interpersonellt tjafs. Ganska lite, faktiskt.
 • Danny gör en comeback tack och lov inte än.

Förhoppningar

 • Alla dör utom Arya Stark. Vi har tunnat ut bland aktörerna, och Arya fortsätter stå under En mans beskydd/träning.
 • Snöjonte lever. Ja, såklart.
 • Danny försvinner och återses aldrig igen. Hon är åtminstone fortfarande borta.
 • Mycket mer fantastik. Nja, för tidigt att säga. Det här avsnittet hade en del, men det är ju såklart för mycket att hoppas på att det håller i sig.
 • Snoppar. Still nothing. Lite prat om två, men ingen av dem fick man ju se.
Series Navigation<< Krank kollar på Game of Thrones S06E01Krank kollar på Game of Thrones S06E03 >>

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.