Press "Enter" to skip to content

Krank kollar på Game of Thrones S06E03

This entry is part 4 of 11 in the series Game of Thrones Säsong 6

Om namn och bakgrunden till tittandet.

Så. Ni trodde kanske att jag skulle vänta en vecka? Fuck that. Inspirerad av all jävla rövhattar som suttit och spoilat Game of Thrones på Facebook de senaste dagarna – ni kan ta era dörrar och köra upp dem i röven – så har jag beslutat mig för att försöka öka tempot, i mån av tid och ork.

Jag menar, det är ju inte så att jag är superinvesterad i serien, men en av mycket få saker som ändå håller mig flytande är att jag åtminstone inte vet exakt vad som kommer att hända. Serien kanske inte har så många oväntade plot twists, men jag avskyr ändå spoilers. Jag är säkert udda här, men för mig ger inte själva upplevandet speciellt mycket extra. Det som ger något är informationen jag får ta in. Om informationen då redan finns så blir själva upplevelsen svag, urvattnad, poänglös. Lite som att resa till ställen jag sett foton från och läst skildringar av. Eller att själv gå runt i t.ex. vackra kyrkor jag redan sett på bild.
Fuck alla som spoilar, oavsett hur “smarta” de tycker att de är med sina “vaga hints”. Och “roliga memes”.

Så. Jag har sätt Game of Rapey Swine och Värdelösa Brölmachos S06E03. Förra avsnittet, som var marginellt mindre dåligt än andra avsnitt, åtföljs naturligtvis av ett tråkigt jävla bajsavsnitt som är så grått och poänglöst att man lätt kan missta det för en skatepark (ba-dum tisch).

Det finns i princip inga intressanta trådar här, men jag sparar väl den enda som inte bara är totalt värdelös till sist.

Samwise är sjösjuk och Hilda eller vad fan hon nu heter är entusiastisk. Det visar sig att manisförfattarna – eller Martin, vad fan vet jag – hittat Ctrl+C på tangentbordet, för den tjatiga jävla värdelösa bastardidioten tänker ÅTERIGEN skicka iväg Hilda och gå och göra roliga saker själv. PRECIS som han gjorde när han var på Svartslottet och han skickade iväg henne till Murder-Rapeville. Fast den här gången tänker han skicka henne till sin pappa, som vi VET sedan tidigare är en jävla mobbare. Ja, för det låter ju som en JÄVLA bra idé. Eller inte. Det är som om Samwise har en nackdel på rollformuläret, “Skicka iväg Hilda”, och varje gång han gör det så får han exp för att det är så jävla dumt. Jag fattar inte ens poängen här. Det hade kunnat finnas en poäng första gången OM SAM FAKTISKT LÄRT SIG NÅGOT på köpet men det har han såklart inte. Jag hoppas att skeppet går under i en storm och att alla på det dör.

Max von Sydow och Bran är i magisk VR igen och tittar på när pappa Stark, ni vet han som fick sitt rättmätiga straff redan i S01, slåss med något annat jävla brölmacho. De bankar på varandra med metallpinnar i en alldeles för lång urtråkig strid och sen får hans motståndare en kniv i ryggen och sen tycker Max att det blir alldeles för spännande och stänger av VR:en. För GUD FÖRBJUDE att det skulle hända något SPÄNNANDE i ett sånt här avsnitt. Det är väl lite vagt intressant att Bran kunde få pappsen att eventuellt reagera inuti VR:en, men vafan. Skitgubbe.

Danny kommer fram till hästknullartemplet och vi får se lite sideboob (alltså, om jag vill se tuttar finns det ett helt internet fullt av dem, men har det inte varit väldigt lite tuttar den här säsongen hittills? Och är det inte typ flera säsonger sen vi såg Dannys? Blev det för dyrt att visa hennes; kräver skådespelerskan mer och mer pengar?) innan de har en totalt poänglös diskussion om att hästknullarnas styrelse ska ha ett möte där Dannys öde står på dagordningen, typ mitt mellan revisorns berättelse och punkten om hur många hästar de ska knulla under det närmaste året. Alltså det här är SÅ TRÅKIGT. Kan de inte bara stänga in henne i det där templet? Eller typ hugga henne i små bitar och gräva ner bitarna? Så vi slipper se mer?

Darth Various har en enormt utdragen scen där han snackar med en av de som var inblandade i harpyornas anfall. Han lyckas få vad som borde varit en rätt intressant scen att kännas som att se på färg som torkar. Nånting nånting hot löfdte belöning bra, klart. Under tiden speglar Tyrion min tristess; han sitter vid ett bord med två av de tråkigaste människorna som finns, Gråmask och Misandria. Det visar sig såklart att de är så endimensionella karaktärer att de överhuvudtaget inte kan föra en konversation som inte handlar om den roll de har i serien. Ska inte Misandria föreställa något slags sällskapsdam? Det här är så jävla värdelöst. Tyrion å sin sida är mest pinsam när han försöker få dem att leka lekar… Tack och lov avbryts de av Darth Various som i en BIG REVEAL avslöjar att det är *gasp* slavägarna och mästarna i de andra städerna där Danny lekt white saviour som finansierat harpyorna.

No.

Fucking.

Shit.

Sherlock.

Det här är vad man skulle kunna kalla en anti-twist. Jag räknade liksom kallt med att det här var information alla redan räknat ut, eller åtminstone räknat med, tagit för givet.

Ugh.

OK, Frankenstein mutar barn med godis (vilket inte alls känns creepy) för att de ska bli hans spioner nu när Darth Various är borta och de inte är hans spioner längre. Cersei och Slimie och storsparven och yadda yadda, blaj blaj, slidder sladder, snark, inget händer. Olenna får vara med och vara elak, men i övrigt är det bara en massa jävla utfyllnad. Och så pratar storsparven med Tummen – som är dum nog att lyssna. Men inget viktigt händer. INGET.

Also: prutthumor.

Lord Umbar kommer och gnäller om Snöjonte inför Skeletor. Han ger bort Rickon Stark och Vildlingbruden jag glömt om hon ens haft nåt namn till Skeletor. Goody. Fler karaktärer för de effektsökande jävla bastarderna till serieskapare att låta Skeletor tortera.

Jonte visar rumpan, gnäller lite, sen hänger han Mobbar-Bengt och hans kumpaner, inklusive Olly, och sen ger han bort ledarskapet över svartslottet och sticker.

Arya tränas, och når Daredevil-nivå på vad som tycks vara förvånansvärt kort tid. Sen får hon dricka av giftigt vatten, men eftersom hon nu verkligen blivit Ingen så dör hon inte, utan hennes ögon återställs.

Kontinuitet:

 • Arya får synen åter
 • Lord Umbar ger Rickon och Tonks till Skeletor
 • Snöjonte drar från Svartslottet
 • Danny kommer fram

Förväntningar

 • Tuttar, rumpor och muffar. Sideboob på Danny, rumpa på Jonte. Och vilken rumpa!
 • Våldtäkter. Nej, inte den här gången heller faktiskt.
 • Alla fortsätter vara osympatiska. Ja, definitivt.
 • Få oväntade dödsfall. Inga.
 • Alldeles för lite fantastik. Typ… ingen.
 • Alldeles för mycket interpersonellt tjafs. c:a 95%.
 • Danny gör en comeback Tyvärr var hon med i avsnittet, men hon fick iaf inte ens bvörja ta sig tillbaks.

Förhoppningar

 • Alla dör utom Arya Stark. Arya är nu riktig ninja. Yay!
 • Danny försvinner och återses aldrig igen. Tyvärr återsågs hon ju i det här avsnittet…
 • Mycket mer fantastik. Nä.
 • Snoppar. Close, but no cigar så att säga.
Series Navigation<< Krank kollar på Game of Thrones S06E02Krank kollar på Game of Thrones S06E04 >>

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.