Press "Enter" to skip to content

Krank kollar på Game of Thrones S06E05

This entry is part 6 of 11 in the series Game of Thrones Säsong 6

Om namn och bakgrunden till tittandet.

Efter att ha blivit klar med mina rättningar så tänkte jag att efter en så jobbig arbetsvecka så kan jag lika gärna avsluta i samma stil. Jag har alltså sett Game of Thrones S06E05.

Sansa träffar Lillfinger, som ljuger om att han inte visste något om Skeletor. Sansa står på sig – “Om du inte visste så är du dum i huvudet, om du visste är du min fiende”. Sen ljuger Lillfinger ihop nånting om att det tydligen skapats en Tully-armé som tatt tillbaks Riverrun. Det tror jag när jag ser det.

Sansa för vidare denna information till Jonte, men berättar inte varifrån den kommer. Vilket är stendumt, såklart. Hon skickar sen iväg Brienne för att snacka med Tullyarmén, vilket verkar ännu dummare. Sen rider Jonte och Rödskägg och Sansa och hela gänget kompetenta typer i tight formation iväg från svartslottet. Det finns det säkert inga som helst risker med.

Arya fortsätter tränas till ninja. Hon får sig en historielektion om de ansiktslösa ninjorna och ett nytt uppdrag; hon ska döda en skådespelerska. Hon spejar lite, sen tvivlar hon på uppdraget och yadda yadda. Men det viktigaste i den här delen av avsnittet – ja, hela avsnittet, rentav – är att vi är får en ordentlig närbild på en snorre, en fläsktrumpet, en pillenupp, en dronk, en köttpåle. Kort sagt, en rejäl snupp med hängande kulor därtill. Det är som julafton! Synd bara att den är slak och dessutom tydligen har vårtor. Inte tillstymmelse till sexualisering. Åh, och vi får se ett par tuttar också, men det är ju mer vardagsmat, även om det varit rätt lite den här säsongen hittills.

Pyke ska välja knug och först ser det ut som att det ska bli Yara, med backning av Reek, men så kommer deras heltokige farbror Euron “Örat” Greyjoy, som ju mördade den förra kungen, och plockar hem alltihop genom att vara fullkomligt dum i huvudet – dels är han såklart en misogyn arselkeps, men han tycker också att det verkar vara en skitbra idé att skapa en enorm flotta och ge till Danny som sätt att komma in innanför hennes trosor. Yara och Reek flyr medan översteprästen dränker den nye kungen, för det är tydligen så det går till. Men han överlever.

(Åh, och Örat heter Örat för att jag först läste hans namn som “Earon”).

Göran visar Danny sin psoriasis, och säger att han kärat ner sig i henne. Hon beordrar honom att sticka iväg och söka efter ett botemedel mot den obotliga magiska sjukdomen. Praktiskt sätt att bli av med män som deklarerat sin kärlek och som man inte är kär i. Allt annat hade varit jävla awkward, alltså. Danny rider iväg med sin nya armé av machobrölare.

Tyrion anlitar det röda prästerskapet som PR-byrå för att tala om hur fvräsig Danny är och att hon skapat fred och stabilitet. Vi andra, som lärt oss att man inte kan lita på det röda prästerskapet längre än Tyrion kan kasta dem, tycker kanske att det inte verkar vara en heltigenom genomtänkt idé. Framför allt inte när vi sett vad som hände när fanatiker fick löpa fritt i Kings Landing.

Åh, och det påpekas att Darth Various är eunuck också. Det dras nog inget direkt dvärgskämt dock, om man inte räknar den degererade dvärgrollen i teaterpjäsen Aryas offer spelar i.

Uppe norrut fortsätter Bran få VR-träning. Han får veta att det var grönalverna som skapade White Walkers som ett biologiskt vapen mot människan, som höll på att typ förstöra naturen och hugga ner träden och blaha blaha.
Sen VR-tränar Bran själv, och då går det dåligt för han stöter på White Walkers-kungen, som kan se honom och tydligen nu veta var han är. Och så. Då måste de fly.

Och här kommer kanske århundradets allra lökigaste twist, som hela internets spoilade för mig men som i det här fallet faktiskt inte gjorde varken till eller från för det är så jävla… jag vill inte säga “dumt”, det är bara så… “meh”. En helt poänglös twist. HELT.

Bran besätter Hodor medan Bran är i en VR-dröm om det förflutna. Han gör så att Hodor i nutiden håller dörren stängd medan de flyr undan white walkers (ok, det är lite halvsnyggt stridande ungefär här också, men det var ganska oengagerande, så skit samma).

Han ska hålla dörren. Hold. Door.

Hold.

..

Door.

Hodor.

Och så får dåtids-Hodor, Wyllis, ett psychic feedback loop-anfall av något slag och kan därefter bara säga “hodor”.

Alltså.

Först: Vilken lökig jävla hemlis. Varför skulle någon någonsin tycka att det var viktigt varför Hodor heter Hodor, och säger Hodor, till den milda grad att detta skulle kunna kallas en häftig reveal?

Sedan: Kan det finnas NÅGON som inte redan fattat att VR:en var tvåvägs. De spoilade ju för fan den delen i avsnittet med den urtråkiga striden. Alltså kan inte heller den aspekten ha varit tänkt som nån cool twist.

Hold. Door.

Jesus kristus på en hoppstylta, det här kan vara det som gjort mig allra tröttast i serien hittills. Det är som om de som skrev den här grejen liksom hört talas om det här med coola reveals och plot twists, men inte riktigt hajjat konceptet utan bara skapat något slags cargo cult-variant där man använder de yttre tecknen på en cool reveal och hoppas att gudarna ska komma med en BRAIN ASPLODE-känsla.

Fy fan vad fattigt.

Kontinuitet:

 • Jonte och gänget drar söderut.
 • Brienne rider och ska cnacka med Tully-armé som antagligen inte finns.
 • Örat blir kung över Pyke. Yara och Reek flyr.
 • Göran rider bort.
 • Danny och hennes nya tama brölmachon rider iväg.
 • Bran flyr undan shite walkers

Förväntningar

 • Tuttar, rumpor och muffar. EN SNUPP! EN SNUPP! Also en rumpa och ett par bröst, men det är ju inte lika viktigt.
 • Våldtäkter. Nej, det tror jag inte.
 • Alla fortsätter vara osympatiska. Sansa seglar upp som bland de minst osympatiska, men ja, i övrigt så…
 • Få oväntade dödsfall. Brans varg Summer dör. Hodor dör. Max von Sydow dör.
 • Alldeles för lite fantastik. Lite grönalver som kastar eld, lite iszombies, lite shite walkers.
 • Alldeles för mycket interpersonellt tjafs. Ja.
 • Danny gör en comeback Tyvärr är hon ju på väg nu
 • Påpekan/sklämt om att Tyrion är dvärg Nä, tror inte det.
 • Påpekan/skämt om att Darth Various är eunuck 

Förhoppningar

 • Alla dör utom Arya Stark. Another Hodor bites the dust, så casten minskar, men å andra sidan har vi ju fått påfyllnad i form av ett gäng brölmachon och Örat… Arya fortsätter ninja sig iaf.
 • Danny försvinner och återses aldrig igen. Verkar mer och mer osannolikt.
 • Mycket mer fantastik. Inte speciellt mycket, nej.
 • Snoppar. JAAAAAAAAAAA!
Series Navigation<< Krank kollar på Game of Thrones S06E04Krank kollar på Game of Thrones S06E06 >>

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.