Press "Enter" to skip to content

Krank kollar på Game of Thrones S06E08

This entry is part 9 of 11 in the series Game of Thrones Säsong 6

Om namn och bakgrunden till tittandet.

Okej, eftersom jag älskar er (och hatar mig själv) så har jag sett Game of Thrones S08E08 efter att ha fått löften om att det till skillnad från föregående avsnitt faktiskt skulle innehålla någonting.

Och som ni ser på bilden så innehåll det här avsnittet faktiskt någonting, så vi kanske kan börja där. Hunden hugger huvudet eller kuken av fyra idioter han hittar på en väg, där två av dem sitter och mobbar de andra två. Sen stöter han på Whats-his-beard och whats-his-eye; det visar sig att de inte gillar att snubbarna som mördade Hundens polare använt deras namn. De tänker hänga dem, vilket Hunden – som den karlakarlakarl han är – ser som lite fjantigt, men han tjatar åtminstone till sig att få sparka undan stödet för två av dem själv. Sen snackar han lite med de andra, och det verkar som att han blir rekryterad. Och så ställer han sig och pissar i en sjö, som synes. Vilket ju såklart var det viktigaste i sammanhanget, då vi i publiken som gillar både manlig och kvinnlig fägring fortfarande är alldeles för svältfödda på kuk.

Arya gömmer sig hos skådespelerskan som hon räddade tidigare. Givetvis kommer T-X (som är det namn jag valt till hon den där andra ninjawannaben som tränade samtidigt som Arya) och mördar skiten ur skådespelerskan. Där fick hon… Arya flyr, ramlar, flyr mer, ramlar… Hon är rätt pigg givet antalet hugg hon fick i magen. Sen gömmer hon sig i ett mörkt rum, där hon använder Wang (jag kommer aldrig att minnas de namn jag ger hennes svärd, så det kommer att vara olika varje gång) för att ninjahugga sönder ett ljus så att det blir ninjasvart. Sen konfronterar hon En man, och visar att hon mördat T-X och satt upp hennes ansikte bland formförändrar-ninjamaskerna. Han säger att “Äntligen är hon Ingen”, men hon säger emot. Jaja, vi får väl se. Lite av grejen med formförändrarninjor utan fast identitet är ju att allt kan hända. Ninjahända, rentav.

Darth Various åker från Mereen för att ragga skepp i Västerås, Tyrion lurar i Gråmask och Misandria vin så att de börjar dra dumma skämt. Precis då anfaller såklart en flotta av Mästare. Deras skepp bombarderar Mereen med eld. Det jag inte förstår här är på vilket jävla sätt detta är Tyrions fel. Det har ju vad jag kan se ingenting med hans deal med röda prästerskapet att göra, och jag vet inte om han faktiskt kunnat sköta kontakten med mästarna på något bättre sätt. Hursomhelst kommer tyvärr Danny hem innan staden hinner förvandlas till aska.

Cersei får besök av sparvar, som säger att högstesparven beordrat henne att möta honom. Hon vägrar och låter Berget slita huvud och ryggrad(?) av en av sparvarna för att visa hur mycket allvar hon menar. Lite senare fastställer Tummen datumet för Cersei och Blomriddarns rättegångar, och passar på att avskaffa trial by combat i hela riket.

Här måste jag passa på att påpeka hur fullständigt jävla blåst i hela jävla huvudet Cersei är. HON ÄR SÅ JÄVLA VÄRDELÖS. Det är provocerande hur jävla dum i huvudet hon är. Hon är komplett oförmögen att tänka. Jag menar, hur kunde hon inte se detta komma? Hon har en stor supersnubbe till riddare under sig, VARFÖR skulle NÅGON av hennes FIENDER låta henne köra en trial by combat? VARFÖR? Det verkar ju på henne som att hon överhuvudtaget inte tänkt tanken att det här skulle kunna hända. Jag menar, jag såg inte att det skulle hända på just det här sättet, men att hon skulle hindras från att köra trial by combat såg jag som självklart. Framför allt i och med hur jävla pissigt självgod hon var om saken för något avsnitt sedan. Suck! Jaja, vi får väl se. Tydligen har Frankenstein varit och grävt i något rykte å hennes vägnar, vilket burit frukt.

Brienne och Pod kommer till belägringen. Bronn retas med Pod och ger honom fem sekunders träning i att slåss fult, så jag antar att han kan det nu. Det brukar ju vara lite så det funkar. Iallafall, Slimie ger henne svärdet han lånade ut permanent och ger henne en chans att förhandla med svartfisken, som givetvis inte ger med sig. Sen hotar Slimie med att ta Lord Demures son och kasta honom över muren med katapult om han inte samarbetar, så det gör han. Han vandrar in i slottet, beordrar männen att lägga ner vapen och att öppna portarna för Slimies män. Brienne flyr med Slimies tillåtelse medan svartfisken slåss till döden.

Kontinuitet:

 • Hunden får sin hämnd och tycks joina Mike Strutters glada gäng.
 • Arya mördar T-X och säger adjö till ninjamästaren.
 • Aryas skådespelarkompis dör.
 • Darth Various åker till Västerås precis innan allt går åt helvete i Mereen. Lägligt.
 • Allt går åt helvete i Mereen. Dessutom kommer mästarna med en flotta och bombarderar staden. (Ni fattar, va? Jag försökte vara rolig genom att antyda att det var Dannys återvändande som var att det “går åt helvete”. Så att… eh… ja, skämt blir alltid roligare av att man förklarar dem. Alltid.)
 • Cerseis skitdumma planer grusas när trial by combat illegaliseras.
 • Brienne och Pod misslyckas kapitalt vid belägringen, men kommer därifrån.
 • Slimie får Lord Demure att bryta belägringen, och kan ta slottet utan annan blodsspillan än att svartfisken dör.

Förväntningar

 • Tuttar, rumpor och muffar. Typ inte, faktiskt. Om man inte räknar manstuttarna på tjockisarna som satt inne och bastade när Arya sprang förbi. Tyvärr fick vi inte se några tjockissnoppar, för de hade på sig något slags underkläder. I bastun! Barbarer.
 • Våldtäkter. Nej, inte vad jag tyckte mig se.
 • Alla fortsätter vara osympatiska. Brienne och Pod är väl sällan direkt osympatiska, men i övrigt…
 • Få oväntade dödsfall. Inga, nej.
 • Alldeles för lite fantastik. Ingen vad jag kunde se.
 • Alldeles för mycket interpersonellt tjafs. Rätt lite. Det var rätt mycket action i det här avsnittet, faktiskt.
 • Danny gör en comeback NOOOOOOOOOOOO.
 • Påpekan/sklämt om att Tyrion är dvärg Ja.
 • Påpekan/skämt om att Darth Various är eunuck Nja, kanske. Räknas “du har aldrig behövt raka dig”?

Förhoppningar

 • Alla dör utom Arya Stark. Några dör, men ingen viktig. De där som Hunden jagade var ju givna, och svartfisken sket väl alla i.
 • Danny försvinner och återses aldrig igen. Tyvärr.
 • Mycket mer fantastik. Nä.
 • Snuppar. Jupp! En snupp. På avstånd. Med oskärpa. Täckt av en hand. När ska vi få se vår första erigerade eller åtminstone sexualiserade snupp egentligen?
Series Navigation<< Krank kollar på Game of Thrones S06E07Krank kollar på Game of Thrones S06E09 >>

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.