Press "Enter" to skip to content

Krank kollar på Game of Thrones S06E06

This entry is part 7 of 11 in the series Game of Thrones Säsong 6

Om namn och bakgrunden till tittandet.

Trots att jag har sommarlov och egentligen bara ska göra saker jag tycker om så har jag sett Game of Thrones S06E06.

Meera släpar runt på Bran, och precis när allt verkar som jävligast med is och snö och förföljare som kommit ikapp så räddas de av den här seriens favoritlösning: DEUS EX MACHINA! Jag har påpekat det här tidigare, men jag undrar om Martin eller seriens författare fattar hur jävla amatörmässig man framstår som när man drar den här sortens lösningar? “När allt är som värst…. POFF! Det löste sig”. Det är så jävla, jävla fattigt. Och det här ska föreställa en av TV’s bästa serier? Please. Kanske i produktionskvalitet, men manuset är ju rätt ofta skit.Hursomhelst, den här gången är det alltså farbror Benjen som var Knight Ex Machina. Wo fucking hoo. *Viftar med världens minsta flagga*

Sam och Gilly kommer hem till Sams rasist-fascist till äckelpappa. Det är verkligen så, att när den här serien väl tar död på någon brölande machoidiot så kommer två nya och tar dess plats. Serien är lite som Hydra, med andra ord. Hursomhelst, Sam är ju såklart en jävla träskalle som ens visar sig där, och han verkar inte ha tänkt igenom det eller ens kommunicerat ordentligt med Gilly om vad han sagt i brev eller hur hon bör bete sig. Men vad kan man vänta sig? Han pratar ju konstant med henne som om hon vore ett barn. Jävla nedlåtande skitarsel. Efter att ha torterats lite verbalt av mobbar-pappa Tarly, och bli bannlyst när det framkommer att Gilly är vildling, så fattar Sam äntligen det vi andra – vi som inte har hjärnan full av gröt – tyckt varit självklart redan från steg 1. Han tar Gilly, lill-Sam, sin fars fina Valyrian Steel-svärd och GTFO.

Jag tror att det bästa med hela den här sekvensen är att Sams bror heter Dickon.

Dick. On.

Och så heter hans syster “Talla”. Talla Tarly. Jag antar att hennes föräldrar inte ville ha henne, och som hämnd för att hon föddes gav henne ett fult namn. På svenska blir det såklart extra roligt, eftersom “talla” är ett verb. OK, ett slangverb, men vafan. Talla Dick-on, liksom. Höhö.

I övrigt är det mest misär, och nästan hela tiden spenderas med att gnugga tittarnas näsa i hur äcklig Sams pappa är.

Walder Frey skäller ut sina… söner? …för att de blivit av med Riverrun. Han har blivit helt koko i bollen och “hör” hur “alla skrattar” åt honom. Sen visar det sig att han har… nån? …som hans söner ska använda för att få svartfisken borta i Riverrun att ge sig. De lägger upp det cinematiskt som om man skulle känna igen snubben, men jag har faktiskt inte den blekaste aning om vem “Lord Edmure” kan tänkas vara. Något helt anonymt brölmacho från tidigare i serien? Jag vet inte, jag tycker att alla skäggiga män i den här serien ser likadana ut ändå.

Sen har vi det jävla debaklet i Kings Landing… Högstesparven fortsätter försöka hjärntvätta Tummen, och åtminstone på ytan ser det dessutom ut som att han lyckats med Margarin. Jag hoppas verkligen att hon fejkar. Men men, jag vet ju att den här serien är allergisk mot intressanta karaktärer och intressant karaktärsutveckling utan mest kör dummast möjliga, så jag antar att jag får ställa in mig på besvikelse.

Hursomhelst kommer sen Slimie och Lord Tyrell ridande med en massa soldater och ska befria Margarin, men eftersom folk i den här världen är helt jävla inkompetenta på precis alla sätt så har de såklart inte stämt av det här på något sätt alls utan det visar sig att Tummen och Margarin redan fixat biffen. Eller ja, antingen har de fixat biffen eller så har de blivit hjärntvättade. Hursomhelst kommer Slimie och Tyrell av sig när Margarin inte ska springa naken.

Sen blir Slimie av med sitt medlemskap i King’s Guard. Tummen är nu helt i gråsparvens våld, tydligen. Slimie skickas iväg för att hjälpa Walder Frey. Egentligen vill han mest mörda sparvar, något jag tycker verkar vara en lysande idé. Man måste faktiskt inte börja med högstesparven; man kan köra gerillakrigföring kombinerat med propagandakrig. Men Slimie är, liksom sin syster, helt enkelt för korkad för några speciellt avancerade planer. Hursomhelst snuskar han sig med sin syster, och sen klipper vi från den storyn.

Arya ser på teater. Hon smiter in bakom scenen, droppar gift i rätt flaska, men fegar ur i sista sekund eftersom hon är blödig. Därmed har hon kastat sin andra chans hos En man hos fanders. Den andra lärjungen ser vad hon gör, skvallrar för En man, och får tillåtelse att döda Arya. Arya plockar fram sitt svärd, som jag glömt vad hon döpte till och därmed bestämmer att det heter Snoppbane.

Och slutligen har vi en rätt poänglös scen där Danny plötsligt kommer på att hon kommer att behöva båtar, hittar sin drake och kör ett rätt onödigt brandtal för att få dothrakierna att hänga med över havet. Jag fattar väl att hon har högt färdighetsvärde i Rousing Speech-färdigheten, och att hon hade tillfällig bonus för att hon satt på en drake, men hon framstår väldigt mycket som en one trick pony när hon håller på och håller brandtal hela tiden. Det är liksom… Står i ett brinnande hus inför tusentals krigare – Brantal! Rider på en väg med tusentals krigare – Brandtal! Tar en promenad på stan med ett par livvakter – Brandtal! Står och diskar – Brandtal! För den som har en hammare ser hela världen ut som spik, antar jag.

Kontinuitet:

 • Benjen räddar Bran och Meera (Miindre)
 • Sam sticker med Gilly och Sam
 • Tummen och Margarin blir hjärntvättade
 • Slimie kastas ut ur kingsguard och ska upp och hjälpa Walder Frey
 • Arya slänger bort sina chanser att bli en cool formförändrarninja och hämtar Snoppbane
 • Danny hittar drake

Förväntningar

 • Tuttar, rumpor och muffar. Inte ett någe, faktiskt. Den här säsongen lever serien verkligen inte upp till sitt rykte.
 • Våldtäkter. Nej, inte vad jag tyckte mig se.
 • Alla fortsätter vara osympatiska. Ja. Alla. Inklusive gröt-i-hjärnan-Sam. EDIT: Kanske exklusive Arya då. Det är ju lite sympatiskt att fega ur, även om jag önskat att hon låtit bli.
 • Få oväntade dödsfall. Inte ett enda. BO-RING.
 • Alldeles för lite fantastik. En drake, mest bara för att.
 • Alldeles för mycket interpersonellt tjafs. Ja.
 • Danny gör en comeback Mer och mer och mer. Fy fan.
 • Påpekan/sklämt om att Tyrion är dvärg Ja, trots att han inte ens var med i avsnittet.
 • Påpekan/skämt om att Darth Various är eunuck Nope.

Förhoppningar

 • Alla dör utom Arya Stark. Ingen dör, däremot introduceras ett nytt rövhål. Vi rör oss i fel riktning!
 • Danny försvinner och återses aldrig igen. Definitivt inte, vad det verkar.
 • Mycket mer fantastik. Nä.
 • Snoppar. Inte en enda.
Series Navigation<< Krank kollar på Game of Thrones S06E05Krank kollar på Game of Thrones S06E07 >>

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.