Press "Enter" to skip to content

Krank kollar på Game of Thrones S07E01

This entry is part 2 of 8 in the series Game of Thrones Säsong 7

Om namn och bakgrunden till tittandet.

OK. Fuckssake, let’s do this.

Jag värmde upp inför den här ofrånkomliga bajssoppan med att se på lite serier som faktiskt är bra – jag klämde hela första säsongerna av Westworld och American Gods lite tidigare i sommar, och blev precis klar med den mästerliga The Magicians andra säsong. Dels gjorde jag det för att jag ville kolla på bra skit, men jag tänkte att det kunde vara roligt att uppleva hur det kändes att gå från att äta mjukglass med kolatopping till att äta bajssoppar med extra klimp.

Det gick väl ungefär som väntat.

Jag har sett Game of Thrones S07E01, och just nu önskar jag att jag låtit bli.

Det hände inte speciellt mycket viktigt eller intressant i avsnittet. Det är såklart inte så förvånande – dels har vi just haft en hel säsong där inget hände och de vill väl inte ge oss en hjärtattack genom att låta saker bli spännande helt plötsligt, och dels har de ju bestämt sig för att dra ut på den här skiten en hel säsong till MED EXTRA LÅNGA AVSNITT.

I vanlig ordning tar jag person för person istället för att hatta hit och dit;

Vi börjar med att seriens skapare mjölkade hela Arya-dödar-Frey-grejen i en hel extra scen. Där hon mest klätt ut sig till Frey och förgiftar alla som var med och mördade på röda bröllopet. Det här tycker jag visserligen om eftersom en massa personer dör, men det är ju typ bara ansiktslösa mähän och dessutom toppar det ju knappast mordet på Walder i slutet av förra säsongen. Så: vek öppning, även om det blir lite, lite plus för massdöd. Lite senare rider Arya förbi Ed Sheeran. Jag vet inte riktigt varför han är med; han gör pisstråkig musik och är, enligt uppgift, ett rövhål… Ah! Där har vi det. De stoppade in honom som en förolämpning till honom, men han fattade antagligen inte att det var en förolämpning. “Här passar du in, din jävel. Bland primitiva stamvildar som är helt dumma i huvudet.”

Meera och whatsisface når muren, och släpps in.

Snöjonte är ovanligt inte-dum-i-huvudet. Han beordrar att alla, även tjejer, ska lära sig slåss – “vi vinner inte om bara halva befolkningen slåss”. Sen låter han Karstark och vad nu de andra vildarna hette som förrådde honom ha kvar sina borgar; han håller inte familjerna ansvariga för fädernas agerande. Inte heller jättedumt. Sansa är lite mer hämndlysten. Vi får se Brienne träna sin väpnare som jag skiter i att kolla upp namnet på, bli kåtblickad på av Rödskägg, och fråga Sansa varför lillfinger är kvar. Snöjonte får meddelande om att Cersei vill prata med henne i King’s Landing.

Cersei gnäller inför sin bror-älskare om att alla är emot henne. Som vanligt har hon en hjärna gjord av gröt och bajs och fattar inte att det är hon själv som skapat situationen. Fy fan vad värdelös hon är. SÄMST. Kan inte någon tända eld på henne? Varför såg inte Tummen till att dra henne med sig?

Hursomhelst har Veyron i Ottan, alltså han som är kung på Iron Islands numera, tagit sig till King’s Landing för att be Cersei om att få gifta sig med henne i utbyte mot att hon får tillgång till hans flotta. Det här bevisar bara att Veyron faktiskt ÄR vad som på fackspråk heter “totalt jävla bonkers”. Att gifta sig med Cersei är väl en helt sinnessjukt jävla dålig idé i ALLA sammanhang? Men jaja, han får ett nej och ger sig iväg för att “bevisa sina goda avsikter”.

Sam sorterar böcker och tömmer pottor, och får en föreläsning av ärkemästern om att de i citadellet är professionella skeptiker och kunskapare. Det här gör ju att jag börjar tycka om dem lite; äntligen lite någorlunda rationella jävlar. De verkar också ha insett att det här med att bråka om järntronen är något barnsliga, outvecklade träckhuvuden kan hålla på med. Vilket också är rätt najs. Och eftersom det är något som är rätt najs utgår jag från att citadellet kommer att sättas i brand ganska snart. För det här är en värld fylld av barbarer och skit. Nåja, kanske kan deras grundlösa misogyni och allmänna motvilja att hjälpa till kanske göra att de betraktas som tillräckligt dumma i huvudet för att få fortsätta existera?

Det visar sig att Göran sitter med sin psoriasis i en av citadellets hålor också.

Hursomhelst lyckas Sam få tag på en bok som berättar att det finns en massa dragon glass i… Dragonstone.

Dragonstone. Dragon… stone. *slår huvudet i bordet*

Alltså. För i helvete. Vad är det för en jävla tolvåring som hittat på den här skiten? Hur kan någon någonsin ha fått för sig att den här serien har ett bra manus, eller ens ett okej? Jag menar kom igen, Eddings skriver bättre skit än det här och hans målgrupp är typ tolvåringar.

Det här är liksom på samma nivå som när Coco i Starzinger får reda på att varelsen de stött på, som befinner sig i kristallpalatset på kristallplaneten, bakom kristallnebulosan som anföll med kristallprojektiler, och som kallat sig “Crystal”, i själva verket är *wait for it* kristallmonstret.

Eller som här: Vi har ett drakpalats på ett drakberg, där det tidigare bott drakar och som varit högkvarter för draktämjande kungligheter… och nu säger de att det är en plats i de sju kungarikena där det finns drakglas? Vilken chock!

*Ahem* Let’s just get fucking on with it. Den här skiten ger mig huvudvärk. Eller inte riktigt, det gör inte ont i mitt huvud, det gör ont i hjärnan. Så dumt är det.

Clegane har ju slagit följe med de där tokiga elddyrkande krigarna. Han tjafsar lite med Strutter och sen får han se en vision om att Rob Zombie och hans zombettes marscherar dit stora ismuren möter havet.

Slutligen når Danny till *suck* Dragonstone.

Så.

Förväntningar

 • Tuttar, rumpor och muffar. Inte en enda, tror jag. Av nåt.
 • Våldtäkter. Nä, inte det heller.
 • Alla fortsätter vara osympatiska. Räknas “dumma i huvudet” som osympatiska? Ja. Ja, det gör det.
 • Få oväntade dödsfall. Inget.
 • Alldeles för lite fantastik. Lite zombies, ett par drakar, nån vision. Mer än seriens genomsnitt, ändå.
 • Alldeles för mycket interpersonellt tjafs. Knappt det heller. Vad innehöll det här avsnittet egentligen?
 • Cersei är sämst. Ah, ja. Cersei ÄR sämst.
 • Danny är sämst. Det hinner hon dock inte visa på den korta tiden.

Förhoppningar

 • Alla dör. Nä, men man lär ju slippa Frey-klanen iaf. Nu återstår bara Starks, Lannisters och alla de andra jävlarna. Get to work!
 • Hela västerås eldas upp av drakar och asfalteras över. Not yet, men drakarna är iaf på plats.
 • Mycket mer fantastik. “Mycket” mer är väl att ta i…
 • Snoppar. Nope.

Man ska inte hålla på och ha en massa förhoppningar. Egentligen hoppas jag ju på en allians mellan de någorlunda inte-bajs-i-hjärnan-iga karaktärerna från respektive gruppering (Snöjonte eller Sansa beroende lite på dag i veckan, Spindeln, Slimie, kanske Lyanna Mormont), där man använder drakglas och drakar för att stoppa iszombies, sedan jämnar Kings Landing vid marken, och sedan snabbspolar genom upplysning och industrialism och inför demokrati och grejer. Men inget av det lär ju hända.

Series Navigation<< Krank kollar på Game of Thrones – Sammanfattning inför S07Krank kollar på Game of Thrones S07E02 >>

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.