Press "Enter" to skip to content

Krank kollar på Game of Thrones S07E07

This entry is part 8 of 8 in the series Game of Thrones Säsong 7

Om namn och bakgrunden till tittandet.

Så vad ni säger är alltså att om jag tar mig igenom det här avsnittet, så kan jag fokusera på att bara kolla på saker jag faktiskt gillar i ett helt år sen? Kanske rentav två?

Kör i vind. Jag har sett Game of Thrones S07E07.

Det är ett väldigt game-of-thronesigt game of thrones-avsnitt, vilket, om jag nu vore ett fan av game of thrones och inte bara någon som snart sett så mycket att han får känningar av stockholmssyndrom, kanske kunnat betraktas som något inte helt rövdåligt.
Men aight: Unsullied står utanför nån borg som Slimie och Bronn står vid. Unsullied får sällskap av dothraki. Tyrion, Spindeln, Reek etc. landstiger. Cersei och Berget och Frankenstein och Veyron i Ottan och Brienne och Pod och allihopa samlas i ruinerna av en arena som tydligen tillhört drakar. Det blir en del banter, för sånt gillar manusförfattarna. De verkar tro att de är Joss fucking Whedon… Men deras banter är ihåligt och känns som onödig utfyllnad. Någon rolig kommentar här och var, för all del, men det lyfter aldrig riktigt.

Danny gör scenens bästa entré, på drakrygg.

Veyron tycker att det här är rätt tillfälle att bråka med Reek, som också är på plats. Alla tycker att han är jättejobbig och pinsam.

Hunden levererar en lastpall med zombie. Veyron sticker med sin flotta. Cersei verkar lite spak, och går med på vapenvila…

…och för ett kort, kort, ögonblick tror jag att Cersei för en gångs skull tänker vara något annat än sämst på planeten…

…men sedan börjar hon naturligtvis ställa krav. Mer exakt på att Snöjonte ska lova att inte anfalla Cersei utan hålla sig uppe i norr. Och sedan blir det en diplomatisk clusterfuck eftersom Jonte ju är dum i huvudet och inte kan klämma ur sig en enda vit jävla lögn för att upprätthålla den viktiga jävla vapenvilan, utan måste avslöja att han böjt knä för Danny. Vilket av någon anledning hindrar honom från att gå med på kravet? Borde inte Danny helt enkelt ha kunnat låta honom gå med på det? Jag förstår inte, men jag antar att det är den här jävla hederskulturen som återigen sätter käpparna i hjulet för allt som skulle kunna vara vettigt och rationellt. Och Cersei kan GIVETVIS inte bara backa från kravet. Nädå, hon tar sina leksaker och går hem.

Alltså jag blir SÅ TRÖTT.

Alla är, med viss rätta, sura på Snöjonte som just pissade bort deras vapenvila. Tyrion går och pratar med Cersei.

Har ni tänkt på att Bergets hjälm är jätteful? Den är jätteful. Den ser ut som en potta. Man tycker ju att om de nu ska ha en ostoppbar mördarzombie så kunde de ju satt på honom en hjälm som inte ser ut som en potta. Eller är det viktigt att den ser ut som en potta för att Frankensteins alkemi ska funka?

Aja. Medan Danny och Jonte pillar varandra i håret och viskar sweet nothings om drakar och barn så lyckas Tyrion använda omvänd psykologi för att få Cersei att komma tillbaks till förhandlingsbordet och rentav gå med på att hennes arméer ska rida norrut med Jonte och de andra och faktiskt göra lite nytta! Yay, äntligen gör Cersei något vettigt. Det krävdes att Tyrion gick emellan och övertalade henne (genom att hetsa henne att döda honom…).

Men vääänta lite nu. Cersei? Agera rationellt? Långsiktigt? Göra något vettigt? Sätta sig på en hög häst genom att erbjuda sig att göra mer än någon frågat efter? Det här låter mycket mysko.

…och ja, det är väl bara två eller tre scener senare som hon säger åt Slimie att inte rida med några arméer. Hon snackade såklart strunt. Hon tänker sitta på sin röv och låta Snöjonte och Danny göra jobbet. Dessutom stack Veyron egentligen inte alls; eller han flydde iaf inte – han åkte tydligen och hämtade hyrsvärd. För Cersei tänker låna skitmycket pengar från Järnbanken och bygga arméer att slå sönder Dannys arméer med. Slimie blir sur och sticker.

Fucking hell, Cersei.

Nåväl. Reek snackar lite med Snöjonte/Belgarion innan han drar. Belgarion/Jesus förlåter honom hans synder och uppmuntrar honom att åka och rädda Yara. Reek går ner till stranden och får stora stryket av en av sina mannar som inte vill rädda Yara. Striden vänder när snubben försöker sparka Reek i hans ickeexisterande kuk. För alla vet att om man inte har någon kuk så gör det inte ont att bli sparkad mellan benen. Eller nåt. Så Reek får som han vill, och åker iväg med sina män.

Uppe i Winterfell, som väl typ är Västerås’ motsvarighet till mina hemtrakters Norrbo, så fortsätter Lillsnoppen att så split mellan Arya och Sansa, genom att försöka övertyga den senare om att den förra kom till Norrbo för att mörda henne. De tjafsar också lite om det här med att Jonte knäat sig för Danny och vad det kan innebära.

I slutänden kallar Sansa till sig Arya och anklagar… Lillsnuppas för mord och förräderi. Eftersom de här sammanhangen har rättsäkerheten hos en medelstor lågstadieklass så går det tydligen bra att anföra fucking “visioner” som bevismaterial, och sen döms Lillkuken till döden. Arya agerar bödel, och så var det lilla problemet ur världen. Darth Sansa såg igenom Lillpenisens lister, äntligen. Sen står systrarna och säger snälla saker om varandra på en mur.

Sam kommer till Norrbo han också. Han träffar dock mest Bran, som avslöjar vilka Jontes föräldrar var. Sen står Sam och ljuger Bran rakt upp i ansiktet och tar all creds för Gillys upptäckt att Raggarkungens tidigare giftemål var annullerat, och att Belgarion därmed är “rättmätig” arvinge till tronen, om man nu är en jävla idiot och bryr sig om sån skit. “Rättmätiga arvingar” jesus kristus på en hoppstylta…

Och ungefär samtidigt får vi ännu en gång se Kit Harringtons babylena rumpa, för han smyger in till Dannys rum där de nuppar som två små kaniner som är släkt med varandra. Som sagt, det här är ett väldigt Game of Thronesigt Game of Thronesavsnitt.

Slutligen når Rob Zombie och hans zombettes muren. Han använder sin nya zombiedrake för att förstöra en del av sagda mur, och så börjar de marschera in.

Förväntningar

 • Tuttar, rumpor och muffar. Belgarions bebislena rumpa fick vi faktiskt se. Tittar man efter riktigt noga så får vi faktiskt se nästan hela av en av Dannys tuttar också, med vårta.
 • Våldtäkter. Nupp.
 • Alla fortsätter vara osympatiska. Jamen vafan. Utom kanske Sansa.
 • Få oväntade dödsfall. Jag vet inte om jag blev sådär jätteförvånad, men det var väl för all del inte helt väntat att Lillsnuppas skulle gå och dö sådär.
 • Alldeles för lite fantastik. De fortsätter att faktiskt ha med en del drakar och grejer, men det var rätt lite det här avsnittet.
 • Alldeles för mycket interpersonellt tjafs. Ja, typ hela avsnittet var väl i princip tjaffs.
 • Cersei är sämst. SÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄMST
 • Danny är sämst. Faktiskt inte sämst den här gången. Hon höll humöret tammefan hela avsnittet.

Observera nu att när det äntligen blir lite incest så har jag tagit bort den punkten från listan…

Förhoppningar

 • Alla dör. Not enough.
 • Hela västerås eldas upp av drakar och asfalteras över. Muren, vilket väl får ses som en bra början.
 • Mycket mer fantastik. Mnjae
 • Snoppar. Jag tycker att det är MYCKET orättvist att jag inte fått se Belgarions snopp ännu.
Series Navigation<< Krank kollar på Game of Thrones S07E06

One Comment

 1. Jan Erik Söderman Jan Erik Söderman August 29, 2017

  Alltså. Det kan vara så att Sam inte ljög utan att Gilly satt och löste det han redan transkriberat. I så fall så hade han läst det men inte tänkt på att det var viktigt. Oavsett hade hon gärna kunnat få en shout out. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.