Press "Enter" to skip to content

Krank kollar på Game of Thrones S07E03

This entry is part 4 of 8 in the series Game of Thrones Säsong 7

Om namn och bakgrunden till tittandet.

Jag ligger fortfarande en vecka efter, men nu har jag i varje fall sett Game of Thrones S07E03.

Jag vet inte om det är att det faktiskt börjar hända saker i serien eller om jag helt enkelt blivit för avtrubbad vid det här laget, men jag har svårt att uppbåda någon riktig uppgivenhet eller ilska vid det här laget. Kanske har jag börjat drabbas av stockholmssyndrom.

Men ja, det här är ju någonstans en serie om en värld som uppfyller precis allt negativt folk ser i en del andra kulturer. Klansamhällen, hederskultur. Allt är bara skit. Och de är inte ens på väg från klansamhälle in mot något mer civiliserat – nej, varje gång någon riskerar att lyckas med något rationellt eller civiliserat kommer det någon form av brölande vilde och bajsar på middagsbordet. Det går verkligen inte att ha några riktiga sympatier för någon. Man vet liksom att de enstaka personer som ibland kommer med vettiga idéer inte kommer att lyckas, för världen är för full av idioter. Så det går inte att investera någon emotionell energi ens i de karaktärer som inte är aktivt vidriga (vilket är majoriteten). Jag hoppas, för egen del, att Nattkungen blir den som vinner järntronen efter att ha mejat ner alla de primitiva jävla människorna. Det är inte som att han är värre än något av de andra alternativen, egentligen.

Men aight, det där är ju mer allmänt. Så vad har vi för slags avsnitt då?

Tja, Jonte når Dragonstone och ser drakar. De är coola, tycker han. Mellistanten ger sig av, vilket såklart är jävligt typiskt. Hon säger till Spindeln att hon är färdig med att viska i kungaöron, vilket både jag och spindeln tvivlar på.

Sedan… Tja, det är inte speciellt överraskande att Jonte är den som framstår som inte helt spritt språngande vansinnig. Trots att Jonte är den som pladdrar om demoner och zombies. Jonte är ju inne i en av sina relativt vettiga faser – munnen generellt stängd – medan Danny bara är sådär helt knäpp som hon typ alltid är. Hon envisas – såklart – med att Jonte ska böja knä och…

Vet ni vad, innan jag fortsätter måste jag bara fråga en sak: Varför i helvete är det aldrig någon som briefar folk innan de ska träffa viktiga människor. Varför valde Tyrion att sätta Jonte på pottkanten här, genom att tydligen inte meddela honom att Danny skulle komma att envisas med att han skulle böja knä? Varför valde Tyrion att inte informera Danny om att hon antagligen inte skulle få Jonte att böja knä? Varför gjorde ingen annan det heller? Det här känns bara stendumt.

…hursomhelst. Danny är helt oresonligt dum i huvudet – hon tycker t.ex. att hon inte ska lastas för att hennes vansinnige pappa mördade Jontes släkt, men tycker att Jonte “självklart” är bunden av något en av hans förfäder lovade en av hennes förfäder. Dubbel moral är dubbelt så bra? Hon tycker uppenbart att andra regler gäller för henne. Hon är inte så bra på det här med rationalitet eller logik. Kort sagt: sämst.

Sen får Danny dåliga nyheter om sin flotta, och Tyrion lyckas mäkla fred mellan henne och Jonte så att Jonte får drakglas att göra vapen av. Yay.

Lite senare behöver Tyrion och de andra rådgivarna berätta för Danny att havet är stort och, när det inte verkar gå in, att det vore dumt av henne att riskera sitt liv genom att rida runt på drakar och leta efter Eurons flotta. “Det räcker med en pil…”

I och för sig… Sedan tidigare vet vi ju att hela serien utspelar sig på samma 100×100 meters markplätt, att det finns exakt en väg mellan norr och söder och att det finns exakt ett värdshus på vägen där alla “råkar träffas”. Så det kanske inte vore så svårt att hitta flottan ändå?

Dannys unsullied-armé intar det numera värdelösa Casterly Rock. Euron bränner deras båtar, och det visar sig att hela den Lannerska armén istället åkt för att döda Olenna. Slimie ger henne ett snällt gift som dödar utan smärta – men innan hon där avslöjar hon att det var hon som förgiftade Rapey McCreepy. Good for her. SLimie verkar lite putt.

Rövhålet Euron rider segertåg genom Kings Landing, med Crazy Person och Yara i släptåg. Cersei lovar att gifta sig med honom “när kriget är slut”. Euron incest-trollar Slimie litegrann.

Sen psyktorterar Cersei Crazy Person och förgiftar hennes dotter med samma gift som användes för att mörda Cerseis egen dotter, Svampen (fattar ni, Myrcella = Mycella = Myko = svamp).

Sen ger Cersei Slimie en rejäl avsugning, och visar att hon inte längre bryr sig om att hela världen vet att de knullar.

Efter det har Cersei möte med Mycroft Holmes från banken i Braavos, och lovar betala sina skulder inom “en fortnight”. Yeah right.

Sansa styr upp matförråden i Winterfell. Hon är jävligt uppstyrd överlag just nu. Lillfinger mansplainar att Cersei är farlig och kommer med fantastiska godbitar som “om du ser till att tänka på allt blir du inte förvånad”. Sansa är sarkastisk mot honom istället för att knäa honom i kulorna. Sedan kommer Bran till Winterfell och är dålig på att förklara allting. Och säger till Sansa att hon var vacker kvällen hon blev våldtagen, vilket visar att han inte bara är apekass på att förklara saker utan också lätt dum i huvudet och oempatisk.

Göran är botad från sin psoriasis, och tycker att det verkar vara en bra idé att åka till Danny. Sams belöning för att han lyckades med behandlingen blir att han slipper kastas ut från citadellet. Meh. Status quo.

Nån fiskar upp Reek ur vattnet.

Och det var väl typ allt. Som sagt, det händer faktiskt saker nu. Det tycker jag om, även om nästan allt som händer är dumt och dåligt.

Förväntningar

 • Tuttar, rumpor och muffar. Två tuttar, två bröst (ett par, alltså). Cersei och Slimies rumpor, Cerseis tuttar.
 • Våldtäkter. Jao. Enligt undertexterna säger Slimie “nej” ganska tyst precis innan Cersei pussar honom innan avsugningen. Han kysser å andra sidan rätt aktivt tillbaks, så han kanske ändrade sig?
 • Alla fortsätter vara osympatiska. Snöjonte fortsätter vara hyfsat vettig, och Tyrion och Sansa. Men i övrigt… Ja.
 • Få oväntade dödsfall. Inga.
 • Alldeles för lite fantastik. Vi får se drakar.
 • Alldeles för mycket interpersonellt tjafs. I princip inget alls.
 • Cersei är sämst. Ja.
 • Danny är sämst. JA, det är hon.

Förhoppningar

 • Alla dör. Alldeles för få.
 • Hela västerås eldas upp av drakar och asfalteras över. Tyvärr fortsätter västerås vara tragiskt ouppeldat.
 • Mycket mer fantastik. Inte “mycket” mer, nej.
 • Snoppar. Inte ens Slimies.
Series Navigation<< Krank kollar på Game of Thrones S07E02Krank kollar på Game of Thrones S07E04 >>

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.