Press "Enter" to skip to content

Krank kollar på Game of Thrones S07E02

This entry is part 3 of 8 in the series Game of Thrones Säsong 7

Om namn och bakgrunden till tittandet.

Jag har fått tummen och eventuella andra fingrar ur och sett Game of Thrones S07E02.

Jag förstår inte riktigt på vilket sätt det är “sällsynt dåligt”. Jag tycker nog nästan tvärtom. Visst var det väl för all del ganska dåligt, men det hände grejer och de grejer som hände var ändå hyfsat intressanta till större delen. Så kanske blir det här en sällsynt tråkig recension.
Okej, var börjar vi?

Tja, Danny lyckas spendera alla sina scener med att vara i princip helt o-dum i huvudet. Först tjafsar hon lite med spindeln för att utröna hans egentliga lojaliteter – han säger att han skiter väl i kungar och drottningar och bara tjänar folket (som en riktig socialist), hon säger att han inte får gå bakom ryggen på henne om hon gör fel.

Mellistanten dyker upp och erbjuder sina tjänster. Inget gott kan väl komma av det, men Danny verkar inte misstycka. Mellistanten och Misandria avslöjar att den gamla profetian om “prinsen” som ska komma egentligen lika gärna kan vara en prinsessa. Hon berättar också om Snöjonte och ber Danny kalla till sig honom. Tyrion skriver brev.

Sen vill hennes allierade – Yara Greyjoy, Crazy Person från Dorne och Olenna – vara superaggressiva mot Cersei och King’s Landing. Men hon och Tyrion vill belägra istället för att invadera, och enbart ställa upp icke-utlänningar i belägringen för att Cersei inte ska kunna spela “barbarians at the gates”-kortet. Yara ska hämta folk, Olenna ska hämta folk. Samtidigt ska gråmask åka med resten av slavarmén och inta Casterly Rock, Lannisters hem. Fan vet varför, var inte de typ luspanka?

Hursomhelst vill Olenna att Danny ska vara mer aggro och inte hålla på och lyssna på smarta män. Det tycker jag låter skitdumt; finns det något jag verkligen saknar i den här serien så är det ju smarta människor som folk faktiskt lyssnar på. Man kan säga att det är själva kärnan i min avsky mot serien; just att allt är så jävla dumt och alla är så jävla dumma. Olenna har överhuvudtaget inte varit speciellt intressant eller vettig eller ens roligt elak sedan Margarin dog. Vilket jag väl för all del kan fatta, men det är jävligt synd.

Sedan har vi en fin och gullig scen där gråmask och misandria först pussas och sedan vuxenkramas utan kläder. Vi får se bådas rumpor och misandrias tuttar. Dock inte resterna av gråmasks pillevink, tyvärr.

Yara, Theon och Crazy Person och hennes assassiner åker båt. Men precis när Yara ska få till det med Crazy Person och vi ska få lite boom-tjicka-waowao där så anfaller Euron och dödar typ allihop verkar det som (hoppas jag). Eller ja, Theon får ett sammanbrott och hoppar i havet och överlever, men flottan brinner och jag tyckte det såg ut som att Crazy Person från Dorne spetsats på nånting i fören på en av båtarna. YAS!

Det är alltså det här Euron menade när han sade till Cersei att “the surest way to a woman’s heart is with a GIF”.

Aight, vad har vi mer…

Snöjonte får först Dannys inbjudan, sen ett brev från Sam Gamgi om att det *gasp* finns drakglas under drakberget där den draktämjande drottningen numera bor. Han beslutar sig för att åka dit för att försöka få tillgång till glaset, och få Dannys hjälp mot zombiesarna. Fair enough. Sansa är skeptisk, med viss rätta. Men Jonte lämnar henne som tillförordnad nordmonark.

(Och så äcklar sig Lillfinger lite.)

Men – varför är det egentligen han gör det? Jo, för att de som skapat den här serien är fantasilösa jävlar som bara ÄLSKAR att leka Hela Havet Stormar med sina karaktärer. För Arya träffar på Hot Pie, som berättar att Jonte återtagit sitt föräldrahem, och sålunda bestämmer hon sig för att avbryta sin färd mot Kings Landing och istället åka norrut. Och eftersom hon rider mot Winterfell så går det ju inte att Jonte stannar kvar, eller hur? Nej, just det.

På vägen träffar hon vad som kanske är sin gamla varg, som jag helt sket i att komma ihåg när den setts senast eller hur den försvann. Fan vet, ingen bryr sig.

Cersei spelar ut “barbarians at the gates”-kortet och Slimie försöker få en av Olennas allierade att bli general i hans armé. Det går sådär, även om han smörar och sockrar så mycket att man skulle kunna tro att han bakar en sockerkaka. Under tiden har Frankenstein sett Hobbit-trilogin på DVD och tvingat en massa snickare och smeder att skapa ett extremt tungt och svåranvänt vapen i form av ett stort armborst, som han tänkt använda för att döda drakar. Nån borde tala om för honom att drakar är snabba. Och kan flyga. Och troligen äter upp en om man missar. Jag hoppas att han tänkt sig massproduktion.

Sam hittar en möjlig bot mot Görans psoriasis, som annars skulle ta hans sinne inom ett halvår. Visserligen ingen större förlust, eftersom Göran har bajs istället för hjärna redan innan, men Sam känner sig skyldig att göra ett försök eftersom han kände Görans farsa och sådär. Sedan att den enda potentiella boten är farlig och jätte-jätteäcklig, och förbjuden, och innebär att han riskerar att kastas ut från citadellet om han upptäcks, verkar inte spela nån roll. Inte heller att snubben som kom på den potentiella boten själv dog i psoriasis… Men jaja, vi får i varje fall se hur Sam karvar i Görans psoriasis. Det är jätteäckligt. Och jag gillade verkligen klippet därifrån till de där brötiga karlarna som satt och åt på stället där Hot Pie jobbade. Från variga sår till mumsig paj. Mmmm, aptitretande!

Nu tror jag inte att jag glömt något…

Förväntningar

 • Tuttar, rumpor och muffar. Två tuttar (eller ett par, om man så vill). Två rumpor, en manlig och en kvinnlig. Jag trodde vi skulle kunna få lite mer rajtan tajtan, men jävla cockblocker-Euron satte ju stopp för det.
 • Våldtäkter. De verkar ha dragit ner rätt ordentligt på det. När var det senast vi hade en våldtäkt egentligen? Är det faktiskt så mycket våldtäkter i den här serien eller är det mer lite som den här myten att “vem som helst kan dö”?
 • Alla fortsätter vara osympatiska. Mnja, alltså, Varys är ju rätt så o-osympatis här. Och både Danny och Snöjonte var ju förhållandevis inte-helt-dumma-i-huvudet här.
 • Få oväntade dödsfall. Oväntade vetefan… Eller alltså, jag blev ju inte jättechockad av Eurons anfall och så, eller av de dödsfall som följde, men det var inte heller så att jag satt och väntade på det.
 • Alldeles för lite fantastik. Bara hörsägen, typ. Utom Görans psoriasis, kanske.
 • Alldeles för mycket interpersonellt tjafs. Egentligen inte, faktiskt. Det mesta var faktiskt relevant för de något mindre ointressanta delarna av serien.
 • Cersei är sämst. Japp.
 • Danny är sämst. Njae, faktiskt inte.

Förhoppningar

 • Alla dör. Ett par färre Greyjoys, och House Crazy Person verkar ju rätt avsnoppat så… Yay!
 • Hela västerås eldas upp av drakar och asfalteras över. Tyvärr verkar det ju som att Danny åtminstone just nu inte är så sugen på att elda upp hela skiten.
 • Mycket mer fantastik. Nä.
 • Snoppar. Nix. Inte ens en avklippt.
Series Navigation<< Krank kollar på Game of Thrones S07E01Krank kollar på Game of Thrones S07E03 >>

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.