Press "Enter" to skip to content

Krank kollar på Game of Thrones – Sammanfattning inför S07

This entry is part 1 of 8 in the series Game of Thrones Säsong 7

Okej, något slags nulägesbeskrivning brukar vi ju ha såhär i början. Jag försökte minnas något från förra säsongen utom att Cersei dödade skiten ur folk, så jag fick fuska lite och läsa mina egna klanderfria sammanfattningar.


Cersei har gjort vad jag ville göra hela serien, och mördat halva King’s Landing med eld. Tyvärr strök inte hon själv med, men vi slipper förhoppningsvis blomriddarn, margarin, tummen, den där världelösa prällen… Cersei sätter sig på järntronen, och det lär ju gå jävligt bra. Eller inte, för Cersei är, trots det hon nyss gjorde, faktiskt sämst och helt dum i huvudet.

Dessutom har Arya snott Shakespeares idé och mördat Walder Frey och fått honom att äta upp sina söner som köttpajer.

Sam och Gilly är vid något slags misogynt bibliotek. Vem bryr sig?

Jonte har utropats till “king in the north”, vilket ju inte heller kan gå så bra för han är ju OCKSÅ sämst.

Meera och Bran är vid muren, antar jag?

White Savior- Danny åker med en massa skepp mot västerås. Hon har byggt allians med ett gäng andra muppar såsom Crazy Person från Dorne och Olenna.

Det hände ju nästan ingenting i S06, så jag känner att ovanstående nog räcker.

Förväntningar inför S07

 • Tuttar, rumpor och muffar. As per usual.
 • Våldtäkter. Lite av seriens “grej”
 • Alla fortsätter vara osympatiska.
 • Få oväntade dödsfall.
 • Alldeles för lite fantastik.
 • Alldeles för mycket interpersonellt tjafs. Vem bryr sig egentligen om vilket jävla dumhuvud som sitter på den där tronen och vilka inavlade jävla barbarer som knullar, gifter sig, eller dödar varandra? Jag vill bara att det ska bli över.
 • Cersei är sämst. Nu har hon ju mycket goda möjligheter att se till att hennes sämsthet faktiskt sämstar till hela västerås, och jag är säker på atyt hon inte tänker försitta det tillfället. Den enda ljuspunkten här är väl att hela västerås redan är sämst.
 • Danny är sämst.

Förhoppningar

 • Alla dör.
 • Hela västerås eldas upp av drakar och asfalteras över.
 • Mycket mer fantastik.
 • Snoppar. Nu när andra serier, som Westworld till exempel, gått före så borde väl snoppration öka även här? Eller?

(Och ja, delar av ovanstående är kåppypasta från Säsong 6-sammanfattningen. Trodde ni att jag skulle orka skriva en HELT NY sammanfattning av varför jag gör den här skiten? Pah! Deal with it).

Series NavigationKrank kollar på Game of Thrones S07E01 >>

2 Comments

 1. Jane Doe Jane Doe August 30, 2017

  Är det inte de mänskliga relationerna som gör historien intressant? Vad blir det för story utan relationer mellan karaktärerna?
  Ska det bara vara ändlösa scener med våld, fx och action?

 2. krank krank January 26, 2018

  Man kan naturligtvis tycka att de mänskliga relationerna är det som gör historien intressant. För egen del, när jag studerar historia, så är det framför allt idéhistorien och det övergripande som gör den intressant. Inte de enskilda individerna. I det här fallet är dessutom samtliga enskilda individer någonstans på skalan mellan “jättetråkiga” och “avskyvärda”, och den tron de slåss om saknar existensberättigande eftersom monarki och adel är avskyvärt. Det hade varit intressant att följa mer revolutionära rörelser istället för tråkig jävla inavlad adel, till exempel. Mer ideologi, mer idéhistoria, mindre tråkiga individer och deras pyttesmå ointressanta relationer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.