Press "Enter" to skip to content

Krank kollar på Game of Thrones S03E01

This entry is part 2 of 12 in the series Game of Thrones Säsong 3

Om namn och bakgrunden till tittandet.

Ja, vad fan ska man säga. Här är vi igen, efter min semester på två dagar… Föga förvånande är det ju så att när Game of Thrones har ett avsnitt där en massa coolt händer så måste det följas av 5-6 avsnitt, minst, där inget intressant händer. Så jaja, let’s get on with it…

Sam springer i snölandskap och räddas från zombie av Snöjontes varg och av han ledargobben i nattvakten. Ledargobben bestämmer att nattvakterna ska rida söderut igen. Det är ju helt logiskt; häruppe började det ju hända grejer och då kan man ju inte vara kvar.

Snöjonte ser sin första jätte och reagerar med att… stirra dumt och stå med halvöppen mun. Misstänkt likt hans reaktion på att ha dödat halvhand, hans reaktion på att ha blivit kompis med Sam och hans reaktion när hans pappa skickade honom till die maurer. Jag misstänker att det också är det ansiktsuttryck han har under tortyr, när han runkar och när han sover. Iallafall, han tas till Han Solo, även känd som “kungen bortom väggen”. Jonte suger ju på att ljuga, men han lyckas iaf bubbla nånting om att han tyckte illa om när hans chef inte ville göra nåt åt Fantasy-Fritzl tidigare. Och nu verkar han accepterats som en av vildlingarna. Jag har ingen riktig koll på hans motivationer i det här läget men att döma av hans ansiktsuttryck är de typ “öööö… grrkh… potatis?”

Tyrion tjafsar med Cersei och kallar till sig Bronn och sen träffar han sin far, som säger en massa elaka saker. Det som är bra här är att jag tänker mig att Tyrion kan bli ganska rolig om han får ett ordentligt fokus – alltså, att han kan bli smartare, se till att svepa undan benen för resten av sin familj och få lite hämnd. Det vore roligt. Framför allt om han gör det på ett genomtänkt och lurigt sätt.

Rapey McCreepys fru visar sig vilja stödja barnhem och så. Givet hur ambitiös hon visat sig vara tidigare tror jag att hon har baktankar med det. Rapey och Cersei är sådär typiskt störda av det hela som bara karikatyrondingar och sverigedemokrater blir av generositet mot fattiga.

Smugglas visade sig inte alls dö (såklart, visst skrev jag att GRRM’s dödande var överdrivet?) utan ha landsatts på en liten kobbe. Han räddas, övertalar sin piratkompis att ta honom till Stannis, där det visar sig att röda prästinnan bränner kättare och skyller förlusten på Smugglas. Smugglas sätts i fängelse av sin älskade kung. Så belönas lojalitet. Jag SÄGER ju att den här världens hederskultur är Fucked Up.

Daenerys’ drakar har vuxit tillsammans med, antar jag, seriens budget. Fast de kommer nog inte lägga så mycket budget på att animera dem, det är ju mycket viktigare att lägga budget på episkt tråkiga miljöer och tuttar. Hursomhelst kollar hon in slavsoldater som Göran försöker övertala henne att köpa. Sen försöker ett lönnmördarbarn lönnmörda henne med ett litet skorpionmonster, men hindras av att Semlan, alltså han som var chef för kungsgardet för evigheter sen, griper in. Semlan svär sedan Daenerys trohet.

Kontinuitet:

 • Eh… Öh…
 • Alltså…
 • Hände nåt? Kanske kan man räkna att Daenerys kom till ett nytt ställe?
 • OK, kanske att Smugglas kom tillbaks. Kanske borde jag börja kalla honom Dr. Smuggles? Näh.

Förväntningar:

 • Otroligt tråkiga miljöer. Hur gör man för att göra miljöer såhär extremt samey?
 • Tuttar och rumpor. En tuttvisare.
 • Alla är osympatiska. Ja. Tywin, Rapey, Cersei… Osympatiska eller neutrala.
 • Folk dör ganska sällan oväntat. Inte ett endaste dödsfall, faktiskt. Vad jag minns.
 • Alldeles för lite fantastik (typ i genomsnitt ett omnämnande och/eller en uppvisning per avsnitt)Mer än genomsnittet: Drakar, iszombie, läskigt barn med skorpionmonster.
 • Alldeles för mycket interpersonellt tjafs. Typ 98%.
 • Alldeles för mycket Snöjonte. STÄNG KÄFTEN NÅN GÅNG.
Series Navigation<< Krank kollar på Game of Thrones S03 – recap av säsong 1 och 2Krank kollar på Game of Thrones S03E02 >>

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.