Press "Enter" to skip to content

Krank kollar på Game of Thrones S03E09

This entry is part 10 of 12 in the series Game of Thrones Säsong 3

Om namn och bakgrunden till tittandet.

MEN VAFAN. Är det här vad folk blev helt skogstokiga över? Är det det här folk gick omkring helt chockade flera dagar efter? Jag har sett Game of Thrones säsong 3 avsnitt 9, och jag är djupt besviken. Jävla skitserie.

Vi klarar av de delar som inte var kassa först då:

Fabio (“Snyggo” i förra avsnittet) visar en väg in i den befästa staden Daenerys vill in i. Han och Gråmask och Göran smyger in, dödar vakter, och lyckas tydligen med alltihopa. Göran är märkbart besviken över hur intresserad Daenerys är av Fabio. Göran är också fortsatt skeptisk till Semlan.

Gilly tycker att Sam är “som en trollkarl” för att han läst en massa i böcker. Jag vet att hon inte rår för det, och jag vet att det är fult att känna så, men jag tycker verkligen, verkligen inte om obildade karaktärer. Framför allt inte när de hamnar i underläge mot intellektuella karaktärer. Gilly är hittills ungefär lika intressant som en blöt pappkartong.

Snöjonte och hans gäng anfaller en hästodlare, som flyr. De jagar honom till en kvarn, där Bran och gänget sökt skydd. Hodor blir orolig, Bran tar över honom och lugnar ner honom. Wargen vill att Jonte ska döda hästodlaren, vilket han såklart inte gör. Ygritte sätter en pil i karln istället. Sen slåss de. Bran tar över vargarna som är i närheten. Jonte dödar wargen, men drivs på flykt efter att wargen som sin sista grej tagit över en fågel och skickat den mot honom. Rödskägg och Ygritte sticker. Ygritte verkar lite sur.

Jojen säger att Bran är typ teh chosen one; ingen annan kan ta över människor. Och så bestämmer de att Rickon ska sticka med Osha till Umbers.

OK, och sen har vi det sidospår som gjorde mig så djupt besviken: det röda bröllopet.

*djup suck*

Okej, Robb får sin mors välsignelse vad gäller planen att ta Lannisters hemborg. Sen påbörjas bröllopet. Robb får be om ursäkt inför Freys döttrar. Det visar sig att det ytliga klantgnällot som skulle tvingas gifta sig (gav jag honom ett namn? Bryr jag mig? Nej) ska gifta sig med en “snygg” dotter. I kontrast med alla de “fula” döttrarna Frey har. Jag blir så jävla, jävla trött på ytligheten här, på bröliga machosoldater som slåss i lera och bröliga adelsgrisar som nöffar. Är det tänkt att man ska tycka att Frey är äckligare än de andra? Det är marginellt isåfall. Alla jävla män på hela jävla festen är äckliga.

De kör den där vedervärdiga traditionen där hela jämra festen engagerar sig i att brudparet ska gå och knulla (INGEN PRESS). Sen stängs dörrarna, de spelar Castemere-låten och sen kommer det folk med knivar och armborst och dödar Robbs män och hans fru, den senare genom att hugga hennes gravida mage. Döpte jag frun till nåt? Fan vet. Inget minnesvärt iaf. Hon var överhuvudtaget inte så minnesvärd.

Cat och Robb skladas, Cat försöker hota Freys fru och köpa fri lejd åt Robb. Frey säger att han skiter i vilket,Bolton knivar Robb och hälsar från Lannisters, och sen skär Anonym Bonde #3 halsen av Cat.

Hunden och Arya kommer dit, ser vad som händer, sticker därifrån.

Och sen är det slut. Alltså, vilken jävla antiklimax. Vem bryr sig? Vem tyckte att Robb och Cat och whats-her-face var intressanta? Visst påverkas den totalt ointressanta och poänglösa striden om kronan, men vafan. Hur kan det här ha varit en grej? Varför var det här så superchockerande? Vem hade på riktigt några favoritkaraktärer bland offren?

Kontinuitet:

 • Daenerys får staden hon ville ha.
 • Gilly och Sam kommer till muren.
 • Snöjonte gör slut med Ygritte och flyr från vildlingarna.
 • Rickon ger sig iväg med Osha.
 • Robb, Cat och Robbs fru dödas.

Förväntningar:

 • Otroligt tråkiga miljöer. Fanns det ens miljöer?
 • Tuttar och rumpor. Inte vad jag såg.
 • Alla är osympatiska. Jupp. Eller OK, kanske inte Bran eller Arya. Men fan i helvete vad mycket brölande det var i det här avsnittet. Det var en riktig brölfest.
 • Folk dör ganska sällan oväntat. Kan det här ens räknas? Javars, oväntat var det väl. Knappast chockerande, och det var ju ingen man brydde sig om.
 • Alldeles för lite fantastik (typ i genomsnitt ett omnämnande och/eller en uppvisning per avsnitt)Brans tilltagande jedikrafter är ju rätt coola, faktiskt. Sidospår: För mind control powers har ju alltid traditionellt associerats med goda och rättvisa personer, och inte superonda härskare. Jag ser en ljus framtid för Bran. Eller mörk, kanske.
 • Alldeles för mycket interpersonellt tjafs. …jag orkar inte ens. I don’t even.
 • Alldeles för mycket Snöjonte. Han sa visserligen knappt nåt, men han var med. Och det betyder att det var för mycket av honom och hans dumma nuna.
Series Navigation<< Krank kollar på Game of Thrones S03E08Krank kollar på Game of Thrones S03E10 >>

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.