Press "Enter" to skip to content

Series: Game of Thrones Säsong 3

Krank kollar på Game of Thrones S03 – recap av säsong 1 och 2

This entry is part 1 of 12 in the series Game of Thrones Säsong 3

Om namn och bakgrunden till tittandet.

Tack vare ännu en generös donation är jag nu “stolt” ägare av en bluraybox med säsong 3. Därmed kan det här projektet fortsätta tuffa på!

Så yes. För de som inte hängt med i de tidigare trådarna så har jag alltså låtit mig övertalas att se på Game of Thrones. Första säsongen såg jag för att kunna säga till folk att jag sett den och inte gillade den och kan de snälla sluta tjata på att jag borde se den. Den andra säsongen såg jag dels för att jag fick så många uppskattande kommentarer och likes på mina surmulna sammanfattningar av avsnitten och dels för att jag fick en bluraybox donerad till mig.

Och nu är det dags för säsong 3.

Krank kollar på Game of Thrones S03E01

This entry is part 2 of 12 in the series Game of Thrones Säsong 3

Om namn och bakgrunden till tittandet.

Ja, vad fan ska man säga. Här är vi igen, efter min semester på två dagar… Föga förvånande är det ju så att när Game of Thrones har ett avsnitt där en massa coolt händer så måste det följas av 5-6 avsnitt, minst, där inget intressant händer. Så jaja, let’s get on with it…

Krank kollar på Game of Thrones S03E02

This entry is part 3 of 12 in the series Game of Thrones Säsong 3

Om namn och bakgrunden till tittandet.

SPOILER: Jag tyckte inte lika illa om det avsnittet som jag tyckt om många andra.

Snöjonte tröskar vidare, och introduceras för “wargs”, som jag är säker på att Martin döpte på pin kiv för att jävlas med folk som googlade efter nordiska mytologiska vargar, de där som orkerna rider i Sagan om Ringen, eller Kajsa W.

Krank kollar på Game of Thrones S03E03

This entry is part 4 of 12 in the series Game of Thrones Säsong 3

Om namn och bakgrunden till tittandet.

Jag kom hem från jobbet efter en rätt jobbig eftermiddag (låååååååång lektion i ett varmt, kvavt klassrum tillsammans med rätt trötta elever…) och upptäckte att min sovmorgon försvinner imorgon pga att jag missat att jag senast idag skulle ha gett mina mentorselever deras passerkort och att jag därmed måste vara på plats tidigt imorgon och dela ut dem så att de kan ta sig till sina klassrum. Och att jag därmed kommer att behöva hushålla med min tid ikväll för att jag behöver lägga mig tidigare än jag trodde för att det här inte ska bli ännu en natt med fyra timmars sömn (som de senaste 3-4 nätterna).

Så givetvis satte jag mig ner och såg ett avsnitt av en fantasy-tvserie jag tycker illa om. Jag har alltså sett Game of Thrones säsong 3 avsnitt 3. Istället för att till exempel se The Strain S02E06.

Krank kollar på Game of Thrones S03E04

This entry is part 5 of 12 in the series Game of Thrones Säsong 3

Om namn och bakgrunden till tittandet.

Alltså, om den här serien fortsätter som den gör nu så finns det nog risk för att S03 blir den sista. Inte för att jag tröttnar eller så, utan för att jag inte kan vara neggig nog. Det här är liksom tredje avsnittet på raken som jag på det hela taget inte haft speciellt mycket emot.

Jag har förresten gjort slut på mitt anteckningsblock nu. Tiden går fort när man gnäller om fantasyserier, eller nåt.

Krank kollar på Game of Thrones S03E05

This entry is part 6 of 12 in the series Game of Thrones Säsong 3

Om namn och bakgrunden till tittandet.

Och nu börjar det likna nåt igen. Bajs alltså. Inte lika bajs som det varit ibland tidigare, men mer bajs än de senaste tre avsnitten. Än finns hopp för den här grejens framtid. (Och tro inte att jag inte noterat att min text om S03E04 fick en massa gillningar. Frågan är hur länge ni stått ut med positiva recensioner…)

Krank kollar på Game of Thrones S03E06

This entry is part 7 of 12 in the series Game of Thrones Säsong 3

Om namn och bakgrunden till tittandet.

Sam sitter och är, i tur och ordning, skitdålig på att göra upp eld, skitdålig på att impa på Gilly och skitdålig på att sjunga.

Osha bråkar med Reed-systern som jag glömt namnet på. Jag ska fundera på något bra namn åt henne som jag kan komma ihåg. Bran mäklar fred. Jojen får en vision / epileptiskt anfall. Men allt han ser är Snöjonte; snacka fett ovärd vision.

Krank kollar på Game of Thrones S03E07

This entry is part 8 of 12 in the series Game of Thrones Säsong 3

Om namn och bakgrunden till tittandet.

Snöjonte och hans gäng går. Sen går de lite till. Sen går de ytterligare en stund. Wargsnubben är svartis, tydligen var han också intresserad av Ygritte. Jonte får sexråd av den rödskäggige. Ygritte blir imponerad av en väderkvarn och vet inte vad “swooning” är. Jonte tror inte att Han Solos armé duger för att vinna mot folk i söder.

Krank kollar på Game of Thrones S03E08

This entry is part 9 of 12 in the series Game of Thrones Säsong 3

Om namn och bakgrunden till tittandet.

Arya rider med hunden, som menar att det kunde varit värre och säger att han ska sälja henne till hennes mor och bror.

Daenerys möter ledare för hyrsvärden Second Sons. De leds av en gris som heter Mero. Han är föraktfull och senare bestämmer han att en av dem ska smyga sig in i Dannys läger och lönnmörda henne. Lotten faller på Snyggo, en av hans löjtnanter eller nåt. Sen visar det sig att han istället högg huvudet av sina kompisar och nu vill joina Dannys korståg för att han tycker att hon är snygg. Och nu har hon ännu fler män. Däremot får vi inte se några drakar. Såklart.

Krank kollar på Game of Thrones S03E09

This entry is part 10 of 12 in the series Game of Thrones Säsong 3

Om namn och bakgrunden till tittandet.

MEN VAFAN. Är det här vad folk blev helt skogstokiga över? Är det det här folk gick omkring helt chockade flera dagar efter? Jag har sett Game of Thrones säsong 3 avsnitt 9, och jag är djupt besviken. Jävla skitserie.