Press "Enter" to skip to content

Krank kollar på Game of Thrones S03E08

This entry is part 9 of 12 in the series Game of Thrones Säsong 3

Om namn och bakgrunden till tittandet.

Arya rider med hunden, som menar att det kunde varit värre och säger att han ska sälja henne till hennes mor och bror.

Daenerys möter ledare för hyrsvärden Second Sons. De leds av en gris som heter Mero. Han är föraktfull och senare bestämmer han att en av dem ska smyga sig in i Dannys läger och lönnmörda henne. Lotten faller på Snyggo, en av hans löjtnanter eller nåt. Sen visar det sig att han istället högg huvudet av sina kompisar och nu vill joina Dannys korståg för att han tycker att hon är snygg. Och nu har hon ännu fler män. Däremot får vi inte se några drakar. Såklart.

Röda prästinnan… Alltså, hon behöver ett namn. Jag kommer aldrig att komma ihåg “Melisandre” och det är drygt att skriva “röda prästinnan” varje gång. Så nu heter hon “Mellistanten”, okej? Som på dagis. Mellistanten tar med sig Lennart till Stannis. Stannis befriar Smugglas, som kommit rätt långt med att lära sig läsa, i utbyte mot att han inte lyfter sin hand mot mellistanten framöver. Under tiden förför mellistanten Lennart, men får vi se hans snopp? NEJ DÅ. Eller OK, i typ tre-fyra bildrutor får vi se litegrann, men det är så mycket skugga att jag inte kunde hitta en bra screencap. Iallafall binder hon sen fast honom och lägger blodiglar på honom. Vet ni hur trött jag är på tropen med onda manipulativa kvinnor som använder sin sexualitet? UNGEFÄR SÅHÄR TRÖTT. Stannis och Smugglas kommer in och Stannis kastar blodiglarna i elden medan han säger namnet på Rapey, Robb och pappa Greyjoy.

Det ska till att bli bröllop. Sansa och Tyrions bröllop. Innan det så står Tyrion och stammar och jamsar inför Sansa. På bröllopet tar Club Skeletors ordförande (alltså Rapey McCreepy) och snor Tyrions pall, så att han måste be Sansa ställa sig på knä för att nå henne. Det finns verkligen ingen hejd på hur fjantigt småaktigt kacklar-ond Rapey är.

På själva festen super Tyrion och blir äcklig och dum. Det enda bra han gör är att hota att hugga kuken av McCreepy, men jag hoppades in i det sista att han bara spelade full. Rapey hotar Sansa med att han ska våldta henne under natten. Olenna pratar om hur märkliga släktband det blir nu. Tywin är på fylle-Tyrion om att det måste produceras barnbarn snabbt.

Det framkommer under bröllopsnatten att Sansa bara är 14, och Tyrion lovar att inte ligga med henne förrän hon vill och sen däckar han. Turligt nog var Rapeys hot bara luft; han kommer inte och våldtar Sansa under natten.

Dagen efter blir Shea glad när hon ser att lakanen inte är blodiga. Alltså 1) alla blöder inte första gången och 2) Hennes krav är alltså så jävla helvetes lågt ställda just nu att hon blir glad över att Tyrion inte våldtog en 14-åring? Hejja. Vafan. VAFAN.

Sam och Gilly delar stuga för natten. De pratar om namn och att de har tjaskiga farsor. Sen kommer det en white walker och vill ha barnet (för att…? Äta det?). Sam blir nerslagen, men hugger sen walkern i nacken med de fancy-schmancy spetsar han hittade i snön. Alla blir totalt jättechockade över att de är supereffektiva mot iszombies. För de har ju inte alls hintat om att de skulle vara supervapen mot något speciellt ända sedan de upptäcktes eller så. Skitförvånad blev jag. Verkligen. Iallafall flyr Sam och Gilly.

Kontinuitet:

 • Tyrion och Sansa gifter sig.
 • Smugglas släpps fri.
 • Lennart kommer till stället där Stannis gömmer sig.
 • Sam dödar en iszombie.
 • Daenerys får fler soldater.

Förväntningar:

 • Otroligt tråkiga miljöer. Ja. Men snömiljöerna kring Sam och Gilly är iaf lite snygga. Annars syns ju mest träliga jävla medeltida inomhusmiljöer här.
 • Tuttar och rumpor. Två rumpor, två tuttvisare om jag räknade rätt. Inga muttor, och bara en halv snorre.
 • Alla är osympatiska. Tyrion har tammefan aldrig varit såhär osympatisk. Fy fan vad äckliga fulla människor är.
 • Folk dör ganska sällan oväntat. Jo, alltså, okej, det var ju lite oväntat att Snyggo skulle döda sina chefer, men å andra sidan hade cheferna knappt namn och hela grejen kändes som en rätt ful cop-out deus ex machina-grej som löste Dannys problem.
 • Alldeles för lite fantastik (typ i genomsnitt ett omnämnande och/eller en uppvisning per avsnitt)Magiska vapen är ju lite najs jämfört med de vanliga pinnarna de här jävla barbarerna slår varandra i huvudet med, och jag gillar att vi fick se en iszombie även om det var en som verkade återanvänd från den stora marschen. För visst var det här den som typ ledde white walkers tidigare? Och nu hade den inget bättre för sig än att gå och äta en unge.
 • Alldeles för mycket interpersonellt tjafs. Det här jävla bröllopet alltså…
 • Alldeles för mycket Snöjonte. Nej, ganska lagom mängd faktiskt. För mycket Sam dock.

Nä, vet ni? Det här var alldeles för tråkigt. Jag slutar nog kolla nu.

(Hah! Jag jäklas bara lite. Jag vet faktiskt vad nästa avsnitt är. Jag vet bara inte vilka det är som går åt. Jag ser faktiskt fram emot att få reda på det.)

Series Navigation<< Krank kollar på Game of Thrones S03E07Krank kollar på Game of Thrones S03E09 >>

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.