Press "Enter" to skip to content

Krank kollar på Game of Thrones S03E03

This entry is part 4 of 12 in the series Game of Thrones Säsong 3

Om namn och bakgrunden till tittandet.

Jag kom hem från jobbet efter en rätt jobbig eftermiddag (låååååååång lektion i ett varmt, kvavt klassrum tillsammans med rätt trötta elever…) och upptäckte att min sovmorgon försvinner imorgon pga att jag missat att jag senast idag skulle ha gett mina mentorselever deras passerkort och att jag därmed måste vara på plats tidigt imorgon och dela ut dem så att de kan ta sig till sina klassrum. Och att jag därmed kommer att behöva hushålla med min tid ikväll för att jag behöver lägga mig tidigare än jag trodde för att det här inte ska bli ännu en natt med fyra timmars sömn (som de senaste 3-4 nätterna).

Så givetvis satte jag mig ner och såg ett avsnitt av en fantasy-tvserie jag tycker illa om. Jag har alltså sett Game of Thrones säsong 3 avsnitt 3. Istället för att till exempel se The Strain S02E06.

Cat är på sin pappas begravning, där en ung klant missar pappans båt med sin eldpil. Det var lite kul faktiskt; precis när han först spände bågen tänkte jag “men gud vad dumt sätt att göra det på; det går väl an när man träffar men det lär ju försiggå tusentals såna här begravningar där de missar…” och så missade han. Hah! Sen kommer en gammal röv och visar ungtuppen hur det ska gå till. Gammal är äldst, är väl poängen antar jag. Sen visar det sig att den unga klanten (för det är väl samma person som missade med bågen?) också varit ett otaktiskt dumhuvud som anfallit The Mountain istället för att sitta och locka honom till sig, och har därmed fuckat upp hela Robbs plan. Snubben blev av med en massa män och skrämde berget på flykten, och det enda han vann var typ en kvarn och ett par rätt oviktiga 14-åriga Lannisters.

Cat snackar med sin onkel Svartfisk om att hon oroar sig för sina söner. Robbs helarfru roar sig med att skrämma skiten ur de infångade Lannistergrabbarna genom att bekräfta att Robb minsann förvandlas till en varg på natten och äter sina fiender. Det är fan anmärkningsvärt hur lättlurade folk är i den här världen. Men jag antar att det hör ihop med bristen på vettig infrastruktur och utbildning.

Tyrion träffar Tywin, Cersei och lillrådet. Han störar sig medan de andra visar sig inte ha en susning om var Slimie är. Det gör Tywin arg. Sen gör Tywin Tyrion till börsmästare. Det pratas också om att gifta bort Littlefinger till Lysa Arryn. Och givet hur jävla knäpp hon är så får han väl vad han förtjänar isf.

Tyrion hämtar räkenskapsböcker hos Littlefinger, och lämnar sin trogne tjänare Pod på plats – han har köpt tre eller fyra prostituerades tjänster som ersättning för lång och trogen tjänst. I slutänden visar det sig att Pod tydligen är såpass duktig att de prostituerade inte vill ha hans pengar. Det verkar väldigt, väldigt osannolikt för mig. Skulle Littlefinger tillåta att hans prostituerade jobbade gratis? Skulle en helt oerfaren oskuld veta vad han höll på med till den milda grad att härdade prostituerade njöt nog för att neka penning? Varför skulle förresten deras njutning få dem att neka pengar? Nej, en hund är begravd här. Alternativt är det här precis en så tramsig och pubertal fantasi som det verkar vara på ytan.

Tjockisen Arya färdats med lyckas få sig kvarlämnad på nåt värdshus som uppskattar hans bakning. Alltså kom igen, hur tråkig kan man vara – en tjockis som är bra på att laga mat? Som kallas “Hot Pie”? Subtilt hörni.

Greyjoy plockas ner från korset, flyr, jagas, fångas igen, räddas igen. Var det samma snubbe som plockade ner honom som räddade honom sen? Vem bryr sig?

Han Solo och Snöjonte hittar döda hästar som lagts i ett coolt spiralmönster. Jonte och wargen och ett par till får i uppdrag att klättra över muren och vara redo att knulla nattvakten i röven. Jaja.

Sam och resten av nattvakten hälsar på hos Fantasy-Fritzl igen. Där har vi också definitivt en medlem i Club Skeletor. Jag menar, till och med Josef uppfattades väl ändå som en relativt väljusterad snubbe av folk omkring honom. Fantasy-Fritzl är ju liksom allt dåligt som finns, och serien förspiller liksom inte ett enda tillfälle att låta honom vara en äcklig gris. I samband med det så ser Sam en av Fritzls kvinnor föda. Jag kände inte igen vem det var som födde; var det Gilly? Jag har glömt bort hur hon såg ut. Men jag gissar nästan det, för annars fanns det väl fan ingen poäng med scenen?

Stannis verkar helt förlorat greppet. Han är totalt söndermanipulerad av sin prästinna. Jag uppfattade inte riktigt var fan de var eller vad de höll på med dock. Aja, det är nog skitsamma tänker jag. Det pratas om att offra och att prästinnan behöver kungsblod (eller, antar jag, kungskroppsvätskor) för att göra sin magi.

Brienne och Slimie är tillfångatagna. Brienne gloatar över sin vinst, vilket jag unnar henne. Slimie tipsar henne om att låta deras tillfångatagare våldta henne sen, för annars dödar de henne. Fan, börjar han bli blödig, slemmot? Senare när de är på väg att våldta henne och hon ofc gör motstånd så använder han sin silvertunga för att ljuga ihop nåt om att Briennes farsa är villig att betala en massa stålars för att få henne tillbaks hel och ovåldtagen. Sen försöker han också omvända chefen för de som fångat dem, men det går obra – det slutar med att han får sin hand avhuggen. Rätt åt honom. De skulle tagit huvudet istället.

Semlan och Göran bråkar om huruvida Daenerys borde köpa slavsoldaterna. Semlan tycker att hon borde skaffa lojala män istället, Göran påpekar att lojala män också våldtar och lever rövare samt att senast en Targeryen förlitade sig på lojalitet så gick det åt helvete. I slutänden morskar Daenerys till sig och byter en drake och sitt skepp mot en armé. Jag antar att hon har nån plan med det. Sen skäller hon ut humle och dumle för att de ifrågasatte henne inför folk. Det här är den Danny jag gillat; hon visar sig ibland. Tar ingen skit, inga jävla rådjursögon eller darrande underläppar här inte. Men hon lär väl falla tillbaks och bli en mes igen precis närsomhelst.

Kontinuitet:

 • Tyrion blir börsmästare
 • Arya skiljs åt från tjockisen
 • Snöjonte får order om att lägga sig i bakhåll för sina bröder.
 • Nattvakten stannar till hos Fantasy-Fritzl igen.
 • Slimie blir av med en hand.
 • Daenerys byter drake mot soldater.

Jag börjar fan bli misstänksam alltså; två avsnitt i rad där det händer mycket, och det hände också mycket i sista avsnittet förra säsongen. Jaja, det lugnar väl sig.

 • Otroligt tråkiga miljöer. Zzzzz…
 • Tuttar och rumpor. Tre eller fyra tuttvisare, tre muttor, två rumpor. Och en av rumporna var Greyjoys.
 • Alla är osympatiska. I princip, ja.
 • Folk dör ganska sällan oväntat. Nä, men det var inte HELT väntat att Slimie skulle bli av med en hand.
 • Alldeles för lite fantastik (typ i genomsnitt ett omnämnande och/eller en uppvisning per avsnitt)Rätt lite; vi såg effekterna av snözombies och Danny pratade om drakar och Stannis nämnde magi, men… Näh.
 • Alldeles för mycket interpersonellt tjafs. Ja, en del. Och känslotrams med Cat.
 • Alldeles för mycket Snöjonte. Han var knappt med och höll väl ganska käft, så det kunde varit värre.
Series Navigation<< Krank kollar på Game of Thrones S03E02Krank kollar på Game of Thrones S03E04 >>

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.