Press "Enter" to skip to content

Krank kollar på Game of Thrones S03E07

This entry is part 8 of 12 in the series Game of Thrones Säsong 3

Om namn och bakgrunden till tittandet.

Snöjonte och hans gäng går. Sen går de lite till. Sen går de ytterligare en stund. Wargsnubben är svartis, tydligen var han också intresserad av Ygritte. Jonte får sexråd av den rödskäggige. Ygritte blir imponerad av en väderkvarn och vet inte vad “swooning” är. Jonte tror inte att Han Solos armé duger för att vinna mot folk i söder.


Robb försenas av regn, vilket Frey antagligen kommer se som en förolämpning, eftersom han är dum i huvudet precis som alla andra jävla patriarker i den här världen. Robb får veta att frugan har en bulle i ugnen.

Sansa gnäller om sitt kommande giftemål med Tyrion, och visar prov på självinsikt och beskriver sig själv som naiv och dum. Lady Margarin försöker muntra upp henne med att Tyrion åtminstone lär vara erfaren i sängen. Sansa visar att hon fortfarande är både naiv och dum genom att tro att Maggans kunnande vad gäller sex är inlärt av Maggans morsa. Det verkar inte finnas i hennes begreppsvärld att folk knullar runt innan äktenskapet alltså. Suck.

Tyrion gnäller om sin situation inför Bronn, som försöker hitta det positiva i situationen.

Shea gnäller på Tyrion om äktenskapet med Sansa. Tyrion verkar tro att det bara är i King’s Landing man kan intrigera och vill inte åka bort med henne.

Rapey gnäller inför Tywin om att det är långt att gå till lillrådets nya mötesplats och om att ingen berättat för honom om Danny och drakarna. Tywin är uppenbart frustrerad.

Osha gnäller för att Bran lyssnar på Jojen. Sen gnäller hon över att de beslutat att åka norr om muren för att följa den treögda korpen. Sen får vi en snyfthistoria om att hon hade en make som blev iszombie.

Röda prästinnan och Lennart åker båt mot King’s Landing. Lennart får veta vem hans far är.

Arya säger att hon inte tror på den röda guden, att hennes gud är Döden. Visst var det hennes “danslärare” som satte de grillerna i huvudet på henne? Iallafall, när brödraskapet tänker jaga Lannisters istället för att föra henne till hennes bror flyr hon rakt i armarna på Hunden.

Slimie lovar Brienne att han ska hålla sitt löfte att byta sig mot Starflickorna när han kommer fram. Sen framkommer det att hon kommer utsättas för allt möjligt i hans frånvaro, och att han som är satt att vakta – samma snubbe som högg av Slimie handen – fått erbjudande från Briennes pappa men kommer att avböja pga att han tror att farsan har smaragdgruvor – och vi vet vem som lurat i honom det. Slimie vänder om, upptäcker att Brienne håller på och slåss mot en björn med träsvärd, räddar henne, och rider sen därifrån. Hela tiden använder han sin fars ilska kontra belöningar som leverage.

Greyjoy plockas ner av två kvinnor som tafsar och kåtar upp honom. Sen avbryts de av Simon, som säger att han ska hugga kuken av Greyjoy.

Danny kommer till en stad som har en massa slavar och stora murar. Hon hotar den diplomat de skickar ut. Hon erbjöds en massa skepp men drivs väl nu av något slags messiaskomplex och vill befria slavarna. Jaja, hon är inte mesig iaf, utan agerar principfast men inte direkt korkat. Me like. Also: ännu större drakar, kändes det som. De växer fort.

Kontinuitet:

 • Slimie och Brienne ger sig iväg från Bolton.
 • Arya flyr men plockas upp av Hunden.
 • Röda prästinnan och Lennart kommer till Kings Landing.
 • Greyjoy får eventuellt kuken avskuren.
 • Robb ska bli farsa.

Förväntningar:

 • Otroligt tråkiga miljöer. Ayup.
 • Tuttar och rumpor. Totalt, om jag räknade rätt, två muttor, två tuttvisare, fyra rumpor varav en eller två manliga.
 • Alla är osympatiska. Daenerys börjar arta sig, men i övrigt var det typ lika delar machotrams och gnällighet. Och missriktade lojaliteter och folk som överhuvudtaget tycks helt inkapabla att sätta tanke ovan känsla.
 • Folk dör ganska sällan oväntat. Nä, väl?
 • Alldeles för lite fantastik (typ i genomsnitt ett omnämnande och/eller en uppvisning per avsnitt)Drakarna har som sagt vuxit. Annars var det rätt lite. Iszombiesarna omnämndes väldigt vagt av Osha.
 • Alldeles för mycket interpersonellt tjafs. GNÄLL GNÄLL GNÄLL GNÄLL sobstory sobstory.
 • Alldeles för mycket Snöjonte. Ja.
Series Navigation<< Krank kollar på Game of Thrones S03E06Krank kollar på Game of Thrones S03E08 >>

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.