Press "Enter" to skip to content

Krank kollar på Game of Thrones S03E06

This entry is part 7 of 12 in the series Game of Thrones Säsong 3

Om namn och bakgrunden till tittandet.

Sam sitter och är, i tur och ordning, skitdålig på att göra upp eld, skitdålig på att impa på Gilly och skitdålig på att sjunga.

Osha bråkar med Reed-systern som jag glömt namnet på. Jag ska fundera på något bra namn åt henne som jag kan komma ihåg. Bran mäklar fred. Jojen får en vision / epileptiskt anfall. Men allt han ser är Snöjonte; snacka fett ovärd vision.


Jonte, ja. Ygritte har sparkat nån på kuken för att få tag på klätterdojjor åt honom. Hon säger att hon vet att han inte slutade vara kråka när han kom till Han Solos tält, men att de nu ska vara lojala mot varandra. Sen klättrar de. Väggen är ju gjord av is (har det sagts förut? Jag vet att jag inte uppfattade det iaf, men Sam sa ju det i samma avsnitt nu så… Återigen en sån grej jag gärna sett planterad en bit innan den skördades) och när de klättrat en bit så går en del av den sönder och Ygritte och Jonte ramlar. Wargen de har med sig hugger repet, men Jonte lyckas svinga sig åt sidan och hugga fast sig och räddar sig och Ygritte. Sen klättrar de upp och pussas på väggen.

Arya bågtränas av brödraskaparna. Sen kommer röda prästinnan och pratar högvaleriska med Thoros – de känner tydligen varandra, eller lyder iaf under samma högprälle. Hon snackar också med enöga, och chockeras över antal gånger han kommit tillbaks. Vi får lite sobstory kring Thoros, att han tappat tron när han kom till King’s Landing och fejkat som präst, men att bönerna plötsligt funkade när enöga låg för döden. Nu fattar jag iaf vad som menades med att röda prästinnan ska hitta kungsblod på annat håll än i Stannis’ veka ådror – hon köper loss Lennart från brödraskapet, till Aryas förtret.

Greyjoy torteras mer av Simon (som han får lov att heta åtminstone ett tag). Det är en rätt poänglös serie scener, för det visar sig att Simon ändå ljög om allt som han sade. Det lär iaf som att de befann sig i Karhold, att Simon var en Karstark och att anledningen till att Greyjoy torteras är pga att han förrådde Starks. Men det verkade ju redan i grunden föga troligt och sen säger Simon att han ljög ihop alltihopa.

Bolton snackar med Slimie och Brienne. Slimie snackar sig fri och ska få fortsätta mot Kings Landing i utbyte mot att han säger till sin far att Bolton inte hade något med hans stympning att göra. Brienne däremot får stanna och stå till svars för hennes och Cats förräderi.

Olenna snackar med Tywin, och är minst sagt skeptisk till att gifta bort Loras med Cersei eftersom hon snart är för gammal för att ge ifrån sig några barn. Som parentes är hon helt medveten om att Loras är “a sword-swallower through and through” och ganska obrydd. Ju mer jag ser av henne desto mer gillar jag henne. Iaf hotar Tywin med att göra Loras till kungsvakt, och därmed hindra honom från att gifta sig eller avla ungar alls. Vad fan är det med den här kulturen och att kräva celibat till höger och vänster? Olenna ger med sig.

Loras och Sansa pratar lite om bröllop, och såklart märks det att Loras mer bryr sig om kläderna och festligheterna och inte egentligen är så intresserad av kvinnan han ska gifta sig med (FATTAR NI? HAN ÄR BÖG! BÖGAR GILLAR KLÄDER OCH MODE OCH ÄR FJOLLIGA).

Tyrion och Cersei har ett förvånansvärt uppriktigt samtal; de är ju båda under kniven nu. Tydligen var det knug Rapey McCreepy som beordrade att Tyrion skulle mördas på slagfältet. Tyrion går och bryter nyheten om att han och Sansa ska gifta sig – med både Sansa och Shea i rummet. Vi får inte se hur den konversationen går, men Sansa står rödgrinad och tittar efter Littlefingers skepp senare iaf.

Littlefinger berättar för spindeln att hon som spindeln använt som spion nu givits till en “speciell kund” som typ torterat ihjäl henne som straff för att hon skvallrade. Den specielle kunden är naturligtvis Rapey McCreepy, ordförande i Club Skeletor. De pratar lite om att “riket” är en fiktion, en lögn. Spindeln fattar att det är så men ser lögnen som nödvändig för att inte kaos ska komma. Littlefinger välkomnar kaos och ser det som en möjlighet att klättra.

Jag kan inte säga att jag sympatiserar med någon av de inställningarna, men jag kan inte säga emot grundpremissen.

Kontinuitet:

  • Snöjonte och Ygritte och gänget klättrar upp på muren.
  • Röda madamen köper Lennart från Thoros.
  • Spindelns spion, som väl också var Greyjoys favoritprostituerade i Winterfell? är ihjäldödad av Rapey McCreepy.

Mycket tjafs, lite verkstad.

  • Otroligt tråkiga miljöer. OK, det var faktiskt nytt och lite snyggt att se Norr och Söder från muren. Inte jätteintressant, men lite snyggt iaf.
  • Tuttar och rumpor. …nej?
  • Alla är osympatiska. Lite mer Olenna, men alldeles för lite. Annars, ja. Thoros och gänget är ju obehagliga, liksom Bolton, och Slimie, och gänget som klättrar med Snöjonte, och Tywin, och Cersei…
  • Folk dör ganska sällan oväntat. Bara hon den där prostituerade jag aldrig minns namnet på, tror jag.
  • Alldeles för lite fantastik (typ i genomsnitt ett omnämnande och/eller en uppvisning per avsnitt)Thoros och röda prästinnan pratar lite, och det är ju lite schysst att de inte bara nämner utan liksom pratar rätt konkret. Men det är på tok för lite.
  • Alldeles för mycket interpersonellt tjafs. Japp.
  • Alldeles för mycket Snöjonte. Definitivt. Kunde han inte ha dött där? Men neeeEEeeeej då, SL var tvungen att ge honom en chans att lyckas med ett Acrobatics-slag för att överleva.
Series Navigation<< Krank kollar på Game of Thrones S03E05Krank kollar på Game of Thrones S03E07 >>

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.