Press "Enter" to skip to content

Krank kollar på Game of Thrones S03E05

This entry is part 6 of 12 in the series Game of Thrones Säsong 3

Om namn och bakgrunden till tittandet.

Och nu börjar det likna nåt igen. Bajs alltså. Inte lika bajs som det varit ibland tidigare, men mer bajs än de senaste tre avsnitten. Än finns hopp för den här grejens framtid. (Och tro inte att jag inte noterat att min text om S03E04 fick en massa gillningar. Frågan är hur länge ni stått ut med positiva recensioner…)

Nå. Var börjar vi? Hos Thoros och hans merry bunch kanske. Thoros ber till lord of light (som nu när jag tänker efter känns mer som ljusbringaren än som YHVH) och enöga slåss mot Hunden med brinnande svärd. Jag ska inte säga att striden var speciellt intressant – det var väl mest det vanliga bankandet som machobrölisar gör när de ska slå på varandra med primitiva järnpinnar. Men det var ju lite roligare iom det brinnande svärdet, såklart. Enöga får hugg genom bålen och dör och förlorar, men Thoros drar en liten bön till ljusbringaren och så kommer han tillbaks från de döda. Men han förlorade, så hunden släpps fri. Senare informeras Arya om att det här var sjätte gången han återvänt från de döda och om att hon ska säljas till sin bror. Lennart bestämmer sig för att stanna hos brödraskapet.

Tyvärr får vi se Snöjonte igen. Han ljuger ihop att det finns 1000 män i nattvaktsbasen han kom ifrån. Eller ja, det är inte sant vad jag vet iaf. Sen blir han förförd av Ygritte, som i och med detta visar inte bara tuttar och rumpa utan också enastående dåligt omdöme. Jag menar, really? Snöjonte? Jag kan inte säga att jag greppar attraktionen faktiskt. För övrigt är det här ANDRA gången i serien en man förlorar sin oskuld och ANDRA gången han bara råkar visa sig vara bra på det. Alltså herregud, detta förstör min immersion mer än alla drakar i världen. Helt orealistiskt! Att snöjonte, som aldrig varit med någon överhuvudtaget, skulle vara en slug lingvist liksom naturligt… Nej, jag köper det inte. Mer realistiskt vore att han misslyckats med att följa instruktioner, kommit för tidigt och sen legat och mått dåligt. Alltså, jag fattar att allas första sexupplevelse inte var sugdålig, men de flesta är rätt jävla kassa första gången. Och när två av två killar är oknullade mästerknullare… Då börjar jag känna det som att Martin kanske själv är oskuld och skriver in sin egen önskan att vara världsabäst på det redan från början. Jag läser mig till att han saknar barn, så helt osannolikt känns det kanske inte.

Slimie och Brienne överlämnas till Lord Bolton. Han fixar så att de får mat och tvätta sig och så. Slimie vägrar låta läkaren (som fått sparken i kings landing för att han hade för konstiga experiment för sig? Låter lovande) amputera hans arm. Sen vägrar han knarka bort smärtan när de ska kapa bort det ruttna och bränna stumpen. Efter det badar han och Brienne och vi får se bådas rumpor. Dock inte hans snopp, tyvärr. Han berättar för henne att den galne kungen som han dödade hade satt wildfire över hela stan och att han dödade honom för att hindra att han gav order om att elda upp alla när Kung Gris var på väg och Tywin redan var på plats och fuckade upp staden. Han grinar lite över att ingen tycker om honom. Sen fejkar han väl nåtslags svimning eller nåt för att få Brienne att hålla om honom. Slimie har blivit mer sympatisk sen han blev tillfångatagen, men han är fortfarande ett självcentrerat rövhål.

Blomriddarn får en ny älskare, som visar sig vara spion åt littlefinger. Han råkar också avslöja att han snart ska gifta sig. Med Sansa. Han är alltså extremt lättförförd och har inte vett att hålla käften. Jävla idiot.

Lillfinger pratar med Sansa, som tänker stanna istället för att åka iväg med honom. Jag är inte säker på om jag tycker att det här verkar som en bra eller dålig idé för hennes del, å andra sidan skiter jag ju i hur det går för henne och vill mest att Olennas planer ska gå bra så att hon kan dryga sig lite.

Tyrion pratar med Olenna om hur dyrt bröllopet är. Eftersom hon är hård och cool och inte måste bevisa nåt för nån så påminner hon honom om hur mycket Tyrells redan givit men går sedan också med på att axla hälften av kostnaden. Sen kallar Tywin honom och Cersei till möte där han berättar att han fått reda på att Tyrells tänker gifta Sansa till Loras. Jag antar att Littlefinger skvallrat? Iallafall har Tywin en lösning: Tyrion ska gifta sig med Sansa, Cerse ska gifta sig med blomriddarn. Varken Tyrion eller Cersei är speciellt glada i förslaget. Det var ganska njutbart att se Cerseis min när hon insåg att hon inte bara kallats in för att få gloata över Tyrion. Alltså, hon är så jävla dålig. Dum, dryg, självupptagen och dålig. Hade hon åtminstone varit BRA på det enda hon håller på med – ränker och manipulation – så hade det väl varit en sak, men hon är helt enkelt bara värdo. Och jag börjar misströsta om Tyrion också, han har verkligen inte spelat sina kort väl på sistone.

Lord Kratach mördar de infångade Lannistergrabbarna. Robb blir sur och hugger, mot sin mor och frus protester, huvudet av honom. Han blir av med Kratachs män. Det borde han tänkt på, idioten. Sen tycker han att han ska försöka få en massa soldater från snubben vars dotter han brutit sitt löfte att gifta sig med. Verkar ju SKITSMART. Och sen ska han marschera mot Lannisters hemställe. Men alltså, vafan. Ge dig. Hans helarfru har helt rätt: rid norrut, skit i de här dumheterna, befäst Winterfell. Men det är klart att den här machobrölidioten är helt inkapabel att se det rimliga i den planen.

Stannis pratar med… sin… fru? Som också indoktrinerats av den röda prästinnan och är skitläskig. Hon vet om Stannis’ otrogenhet och har tre döda barn/foster i genomskinliga krukor. De har också en dotter, med coolt reptilskinn på halva ansiktet (eller om det är brännskadeärr?) som de håller fången i en håla. Vafan. Iaf, han säger till dottern att Smugglas, som hon gillar, är i fängelsehålorna. Hon smyger ner och ska lära honom läsa. Det är ganska sött.

Daemerys marscherar med sin armé. Semlan och Göran pratar krigsminnen och Semlan försöker manipulera sig till Görans position trots att han bara varit med Dannys lag i ett par dagar. The nerve! Jaja, han skjuts ner rätt effektivt. Inte bokstavligt, tyvärr. Daenerys nya armé har fått välja ut sin egen ledare, Han heter Gray Worm. Hon säger att soldaterna får välja nya namn, Worm svarar att han ser sitt nuvarande namn som lyckosamt eftersom det är det namn han bar när Danny befriade honom.

Kontinuitet:

 • Snöjonte får fett på sylen.
 • Slimie och Brienne kommer fram och tas omhand.
 • Thoros och dom släpper lös Hunden.
 • Tyrion beordras gifta sig med Sansa, Cersei med Loras.
 • Kratach mördar infångade Lannistergrabbar och blir av med huvudet.

Förväntningar:

 • Otroligt tråkiga miljöer. De försöker ju inte ens.
 • Tuttar och rumpor. Ygrittes tuttar syns. Totalt fem rumpor, varav minst tre satt på män. En snopp (Loras’ nya älskare).
 • Alla är osympatiska. Alldeles för lite Olenna. Stannis’ dotter var ju lite sympatisk, såklart.
 • Folk dör ganska sällan oväntat. Mjo, Kratach var ju knappt en namngiven karaktär och jag kände inte att han dog speciellt oväntat eller så.
 • Alldeles för lite fantastik (typ i genomsnitt ett omnämnande och/eller en uppvisning per avsnitt)Enögas brinnande svärd och återupplivning. Annars intet.
 • Alldeles för mycket interpersonellt tjafs. Jao. Folk som tycker synd om sig själva och maler på om sin historia. Och konspirerar.
 • Alldeles för mycket Snöjonte. I flera bemärkelser.
Series Navigation<< Krank kollar på Game of Thrones S03E04Krank kollar på Game of Thrones S03E06 >>

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.