Press "Enter" to skip to content

Krank kollar på Game of Thrones S04E01

This entry is part 1 of 11 in the series Game of Thrones Säsong 4

Om namn och bakgrunden till tittandet.

Okej, jag har nu släpat mig igenom Game of Thrones säsong 4 avsnitt 1.

Jag säger släpat, för efter några dagar av att ha slappat och bara kollat på serier jag faktiskt gillar (eller åtminstone tycker är okej) så var det här lite som att gå till ett tråkigt jobb efter semestern (inte som att gå till mitt jobb efter semestern; mitt jobb är awesome).

Mänokäj:

Tywin låter en ball smed smälta ner ett jättestort svärd i Targeryenstål som jag glömt var det kommer från och gör två svärd av ‘et. Det ena ger han till Slimie. Han beordrar Slimie (som förresten är väldigt olik sig) att åka till Casterly Rock, Lannisterklanens huvudsäte, och regera. Det vill inte Slimie. Då tar Tywin och förskjuter honom. Slimie får en guldhand av Cersei, som är tjurig på honom för att han tog för lång tid på sig att ta sig tillbaks och nu inte vill ligga med honom. Sen försöker Brienne övertala honom att han borde hjälpa Sansa.

Tyrion hälsar diplomater som anländer, och får veta att prins Oberyn kommit tidigt. Nu måste Tyrion leta. Turligt nog tar det inte så lång tid, för han har gått till ett av stadens horhus. Det visar sig – surprise – att Oberyn är ett genomobehagligt machoarsle som drivs av hederskultur. Bra, den här serien hade inte tillräckligt med sådana ännu. Iallafall är Oberyn sur för att hans syrra var gift med den galne kungen och när Tywin intog staden så gav han tydligen order om att hon skulle våldtas och dödas av the mountain. Jag som trodde att det var Kung Gris som såg till att Targeryens blev mördade hela bunten? Jaja, who cares. Oberyn är lite tjurig över det hela, hursomhelst.

Daenerys har stora drakar, en utbytt Fabio, och planer på att rädda ännu en vagt afrikansk/mellanösterninfluerad kultur från barbariet. TAR DET ALDRIG SLUT!?

Sansa matvägrar. Tyrion trugar. Sen frågar Shea om Tyrion vill att hon stannar. Han svarar inte. Hon blir sur. Bra; hon fyller ju typ knappt någon funktion längre.

Olenna träffar Brienne, och då Olenna är awesome så tycker hon naturligtvis också att Brienne är skitbra. Brienne berättar för Lady Margarin om skuggan som dödade Robb.

Rödskägg (Tormund) tjafsar med Ygritte och träffar kannibaler.

Snöjonte pratar med Sam om att han ibland ville hata Robb för att Robb var bättre än Jonte på allt. Sam säger att han ibland känner likadant om Jonte. Sen ställs Jonte inför rätta och kommer undan utan ens en smäll på fingrarna trots att han brutit sina löften rätt ordentligt.

Arya och Hunden träffar på snubben som stal Needle. Det slutar med att hunden mördar snubben och hans gäng och Arya hjälper till och får sitt svärd samt en häst.

Kontinuitet:

  • Slimie är förskjuten.
  • Oberyn tillkommer.
  • Arya får tillbaks sitt svärd.

I övrigt var det mest tjafs.
Otroligt tråkiga miljöer. *suck*

  • Tuttar och rumpor. Två tuttvisare, som också visade varsin mutta.
  • Alla är osympatiska. De tyckte alltså att det var absolut nödvändigt att fylla på med fler obehagliga jävlar? Och Tyrion gör verkligen inget vettigt just nu. Och Daenerys är upptagen med att vara white savior. Fanns det ens några sympatiska karaktärer i avsnittet? Arya, kanske. Olenna. Brienne. That’s about it, tror jag.
  • Folk dör ganska sällan oväntat. Tja, busarna som Hunden och Arya dödade dog ju, men det var inte så förvånande. De hade knappt namn.
  • Alldeles för lite fantastik (typ i genomsnitt ett omnämnande och/eller en uppvisning per avsnitt)Mördarskuggorna nämns en gång. Daenerys drakar flyger lite och visar sig vara rätt otämjda.
  • Alldeles för mycket interpersonellt tjafs. Jupp.
  • Alldeles för mycket Snöjonte. Varför dödar de honom bara inte? Det är lugnt, är man så dum som honom saknar man också förmågan att känna smärta så som vi känner smärta. Jag lovar.
Series NavigationKrank kollar på Game of Thrones S04E02 >>

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.