Press "Enter" to skip to content

Krank kollar på Game of Thrones: Pausunderhållning!

This entry is part 7 of 11 in the series Game of Thrones Säsong 4

Om namn och bakgrunden till tittandet.

Vad Krank skulle vilja se hända framöver!

Som jag tidigare nämnde så skulle jag vilja se att Loranga drog ihop en motståndsrörelse mot Danny. Deras kamp slutar med att hon störtas alt. ändrar sig och blir mindre dum i huvudet. Sedan nöjer hon sig med att husera där hon är, men med betydligt mer vett och ödmjukhet, inte lika mycket white savior-skit. Senare gör hon en deal med västerås härskare om att komma med sina drakar och soldater och hjälpa till att piska shite walkers.

Jag skulle vilja att Stannis kontaktade Lannisters, nu när han har en flotta och resurser igen, och ställde dem till deras förfogande förutsatt att de gör honom till någon form av storbefälhavare eller så. Och att de börjar rusta sig inför kriget mot shite walkers. Stannis lägger ner sitt claim på tronen eftersom han inser att det bara är slöseri med resurser att fortsätta envisas, och alla har viktigare saker än att gräla om vem som ska sitta på järntronen.

Sansa flyr från Lillfinger och Tok-Lisa med hjälp av Arya och Brienne. Kanske kastas Tok-Lisa och Lillfinger ner genom det där praktiska hålet under processen. Arya mördar folk på plats. Efteråt reser systrarna till Braavos, där Arya tar värvning hos hamnskiftar-ninjorna. Sansa hittar någon trevlig hunk som inte gör en fluga förnär. Eller så inser hon att hon inte behöver nån man, lär sig ett riktigt yrke och blir som folk.

I King’s Landing fortsätter Tummen vara kung. När Cersei dör av leverskador blir spindeln en mer och mer aktiv rådgivare till Tummen, medan Tywin blir alltmer gaggig. Spindeln och Oberyn ser till att Tummen tackar ja till hjälpen från både Danny och Stannis, och knyter därmed ihop en väldig armé att sätta in mot shite walkers.

Bran och gänget åker längre norrut och hittar balla profetior och gammal magi och teknologi som, om de sprids, kommer att stärka armén betydligt. Till exempel skulle de kunna få veta hur man tillverkar såna där spetsar som Sam hittade. Via korpar eller annat lyckas de skicka informationen bakåt, först till svartslottet och sen till kings landing, där spetsarna massproduceras. Bran tar sig ännu längre norrut och lyckas på något vis få de där som skapar shite walkers att… somna in, tillfälligt eller så. Lite som att man i Call of Cthulhu sällan stoppar nånting permanent, man bars skjuter upp det lite.

Tyrion ber såklart att få Bronn som förkämpe. Tywin låter Bronn slåss mot Slimie. Slimie dör, Tyrion är “fri”, men kommer att behöva tid för att bygga upp sin maktbas igen. Han förlåter aldrig spindeln, men accepterar att få bli en av de som ger Tummen råd, när han ber om det. Med tiden lär han sig att sätta sitt intellektuellt högre än sina känslor och lustar, och när Västerås’ monarki efter kriget mot shite walkers ombildas till en representativ demokrati så är han en av de som ingår i dess folkvalda råd.

Snöjonte dör. På något lämpligt sätt. Och med lämpligt menar jag förnedrande. Alternativt lär han sig stänga munnen, fortsätter utvecklas från byfåne till ledare, och sparkar ut den uppenbart inkompetente Mobbar-Bengt. Jag kan tänka mig sämre nattvaktschefer att försöka sakta ner shite walkers när de kommer.

Simon och Reek känns så jävla perifera. Liksom pappa Greyjoy. Jag vet inte, de dör väl när shite walkers kommer, tänker jag. Där finns inget att rädda eller göra bra.

Olenna är såklart med och drar i tåtar för att den stora armén ska bli till.

Series Navigation<< Krank kollar på Game of Thrones S04E06Krank kollar på Game of Thrones S04E07 >>

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.