Press "Enter" to skip to content

Krank kollar på Game of Thrones S04E07

This entry is part 8 of 11 in the series Game of Thrones Säsong 4

Om namn och bakgrunden till tittandet.

Det går i vågor, det här med hur jävla dum den här serien är. Förra avsnittet var ju något slags crescendo av den senaste tidens efterblivenhet. Det här avsnittet var mer “meh” än “ARGH ALLA ÄR IDIOTER SOM BORDE MURAS IN I EN VÄGG”.

Jamie snackar broderligt med Tyrion. De pratar om ifall Tyrions dumma agerande var dumt eller inte. Det fastslås att det var ganska dumt och känslobaserat men att det åtminstone gjorde så att Tywin inte fick som han ville. Cersei väljer The Mountain som sin champinjon i den duellrättegång som ska avgöra Tyrions öde. Och nånstans där borde jag ha fattat vad som skulle komma, men tyvärr var jag för dum för det. Bronn har erbjudits ett potentiellt slott och en maka av Cersei, och Tyrion kan inte matcha belöningen – framför allt inte när det rör sig om the mountain, som Bronn helt begripligt inte vill slåss mot. “Jag gillar dig och så, men… jag gillar mig själv mer”. Tyrion konstaterar att han får ta fajten själv. Han och Bronn kommer överens om att det vore en sjujäkla sång att sjunga om han lyckades. Iallafall visar det sig såklart att Oberyn vill ta fajten mot Mountain. Det borde jag kunnat räkna ut. Så nu har dvärgen också en champinjon.

Men det här med trial by combat är verkligen skit-jävla-korkat. När de dessutom tillåter de inblandade att ha champions… Då kan man liksom inte ens låtsas att det handlar om att den som gudarna gillar mest som vinner. Då är det ju bara den som har mer makt/pengar/kontakter som vinner. Vilket i och för sig är grunden för hela deras jävla antirättssystem.

Arya och hunden pratar självmord med en döende bonde. Hunden hugger honom i hjärtat, så Arya ser vart det sitter. Sen kommer nån soldatmes och biter hunden i nacken och får sitt huvud vänt bakåfram. Arya hugger hans kompanjon i hjärtat, precis som hon just instruerades. Duktig flicka! Lite senare pratar hunden om sitt brännsår och hur jobbigt det var att få det. Sen får Arya rengöra såret. En fin bonding experience. Eller nä, skitdumt – varför i helvete håller Arya på och hjälper killen som fångat henne? Han finns ju för fan på hennes lista! Låt karln dö av en infektion i nacken. Eller försvagas tillräckligt för att hon ska kunna hugga honom i ögat eller så.

Fabio hälsar på Danny i hennes sovrum och klagar över att han inte kan varken döda folk eller ligga med kvinnor, eftersom han bara vill ligga med henne och han och hans folk satts att vara nattvakter. Hon ligger med honom – tack och lov off-screen, men ni kan ju lite på att jag tänkte mig att han såg ut som han egentligen ska göra i hela den scenen. Eller OK, nu är jag orättvis – det är faktiskt en helt OK scen. Danny får honom att klä av sig och gör en mycket tydlig bedömning – den enda vi får se naken är han, och det är väldigt tydligt Dannys blick man har i den scenen. Kudos!

danny-kåt

The look, of love

Sen fortsätter Danny vara en horribel jävla kolonialist-diktator, men Göran får henne åtminstone att inte bara skicka Fabio att hugga huvudet av alla mästarna i Yunkai – Loranga ska också med, som hennes ambassadör. Mästarna ska ges ett val.

Brienne och Pod stöter på Hot Pie, som efter att ha pladdrat en massa om paj och hört att de letar Sansa ger dem en ledtråd till vart Arya kan ha tagit vägen. De ger sig av mot Eerie.

Snöjonte säger att nattvakten borde fylla igen tunneln som leder genom muren. Det vill Mobbar-Bengt inte veta av, för han är dum i huvudet, inkapabel att tänka längre än näsan och mer upptagen med att näpsa Jonte än med att öka svartslottets chanser i den kommande fajten. I den här scenen händer dock något mycket viktigt, som jag förevigat med avsnittets screencap – JONTE HAR STÄNGT MUNNEN! Det var rätt länge sedan kroniskt öppen mun var hans defaultläge, men nu får han rentav stå där och se kompetent och bestämd ut. Fucking hell, jag trodde aldrig att jag skulle leva länge nog för att bevittna detta. Vi får väl se om han faller tillbaks i gamla mönster, men tills vidare är jag en väldigt preliminär medlem i Team Snöjonte.

Mellistanten badar och pratar med Stannis fru om att hon ofta fejkar sin guds mirakel med olika alkemiska preparat. Hon bestämmer också att Stannis dotter ska följa med dem när de åker. Och visar frugan nånting i elden.

Sansa bygger snöslott som förstörs av lilla äckel-Robin. Sen kysser äckel-Lillfinger Sansa. Sen hotar äckel-Lysa Sansa med att kasta ner henne genom snöporten.

Sen kastar Lillfinger ner Lysa istället. Yay!

Kontinuitet:

  • Champinjonerna bestäms; Oberyn mot Mountain.
  • Fabio ligger med Danny.
  • Brienne och Pod byter håll och rider mot Eerie.
  • Lillfinger dödar Lysa.

Förväntningar:

  • Tuttar och rumpor. Två rumpor, varav en satt på Fabio. Själv hade jag gärna sett han snorre också, men så roligt skulle vi väl inte ha antar jag. Vi får också se tuttarna på Mellistanten.
  • Alla är osympatiska. De flesta, as per usual. Hunden och berget och Mobbar-Bengt och Mellistanten och Stannis fru och Danny… Men det var en del hyfsat halvsympatiska karaktärer med också. Hot Pie är ju skitjobbig, men inte osympatisk per se. Arya börjar mopsa till sig igen. Jonte börjar framstå som värsta kompetenta inte-helt-jävla-dum-i-huvudet-personen.
  • Folk dör ganska sällan oväntat. Lysa! Det var faktiskt lite oväntat. Synd att hennes ungjävel inte följde med ner bara. Och att Lillfinger inte heller är död. Men en liten, liten del av mina önskemål har iaf uppfyllts…
  • Alldeles för lite fantastik (typ i genomsnitt ett omnämnande och/eller en uppvisning per avsnitt)Eh… Nä? Inget alls, väl?
  • Alldeles för mycket interpersonellt tjafs. Som vanligt, ja.
  • Alldeles för mycket Snöjonte. Faktiskt en helt OK mängd.
Series Navigation<< Krank kollar på Game of Thrones: Pausunderhållning!Krank kollar på Game of Thrones S04E08 >>

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.