Press "Enter" to skip to content

Series: Game of Thrones Säsong 2

Krank kollar på Game of Thrones S02E03

This entry is part 4 of 11 in the series Game of Thrones Säsong 2

Om namn och bakgrunden till tittandet.

Lite tidigare idag hade jag ett kort uppehåll i min huvudvärk och då passade jag på att se Game of Thrones säsong 2 avsnitt 3.

Nu är huvudvärken tillbaks, men jag ska försöka skriva något begripligt ändå. Hade egentligen tänkt vänta till nästa uppehåll men det verkar inte bli av.

Krank kollar på Game of Thrones S02E04

This entry is part 5 of 11 in the series Game of Thrones Säsong 2

Om namn och bakgrunden till tittandet.

Innan avsnittet läste jag en lång text om Dune som bland annat berörde exotifiering och hur “the white burden” gestaltar sig i fantastiken. Den hade en del intressant att säga om Paul Atreides kontra Fremen, men den nämnde också Daenerys vilket påminde mig om hur sunkigt det är med vita som hamnar i svarta “barbarkulturer” och blir deras frälsare. Daenerys är ju väldigt mycket sån; hon tämjer odjuret, hon bringar civilisation till barbariska hästknullare som våldtar och inte har något ord för tack… Rätt osmakligt, överlag. Hennes drakar är fortfarande coola dock.

Krank kollar på Game of Thrones S02E05

This entry is part 6 of 11 in the series Game of Thrones Säsong 2

Om namn och bakgrunden till tittandet.

Jag vill säga att jag tycker att introsekvensen till serien är snygg, även om musiken är tråkig. Det enda som egentligen är dåligt är, förutom att den är väldigt lång, att den inte alls avspeglar serien. Den visar ju en massa häftig klocktech. Har vi sett en massa häftig klocktech? Nej, det är klart vi inte har. Serien har medeltida tröktech istället. Falsk marknadsföring!

Krank kollar på Game of Thrones S02E06

This entry is part 7 of 11 in the series Game of Thrones Säsong 2

Om namn och bakgrunden till tittandet.

Greyjoy tar Winterfell, såklart. Bran övertalas att ge upp lordskapet till honom. En gammal nonamegubbe med ihopflätat skägg är uppkäftig och Greyjoy dödar honom på fläcken för att visa sina nya vikingabarbargrabbar att han minsann är en riktig vikingabarbar han också. Lite senare lurar vildlingen honom i säng. Det är lite osäkert vad hon vill ha ut av det, men tydligt är att Greyjoy mest tänker med snoppen när tillfälle ges. Iallafall, sen smyger vildlingen och Bran och Hodor och vad han nu heter den lilla skitungen i familjen iväg.

Krank kollar på Game of Thrones S02E09

This entry is part 10 of 11 in the series Game of Thrones Säsong 2

Om namn och bakgrunden till tittandet.

Avsnittet är ganska rörigt och består mest av en rätt grötig strid som jag antar att jag uppskattat mer om det inte var folk med så tråkiga vapen och så som slogs. Fantasystrider är ju bland det tråkigaste som finns. Svärd, yxor, spjut, vafan… Det är precis det här jag inte gillar med fantasy. Precis det här. De primitiva och trista teknologinivån sätts liksom i fokus. Ingenting blir speciellt snyggt eftersom det är omöjligt att slåss snyggt och intressant med medeltida vapen och samtidigt bibehålla någon form av realism. Och gråtråkig, lerig fantasyrealism är ju vad den här serien ser som sin grej, liksom.