Press "Enter" to skip to content

Krank kollar på Game of Thrones S02E07

This entry is part 8 of 11 in the series Game of Thrones Säsong 2

Om namn och bakgrunden till tittandet.

Eftersom jag älskar er så har jag sett Game of Thrones säsong 2 avsnitt 7. Och nu skriver jag om ‘et trots att jag har superont i vänster pekfingertopp. Vilket gör skrivandet rätt plågsamt.

Men nu när jag ojjat mig:

Bran vet inte riktigt vart han och de andra ska ta vägen, verkar det som.

Greyjoy är surig för att unga herrar Stark plus Hodor och vildlingen flytt. Han är inte orolig för Robbs styrka, för han tror att den har långt att rida. (Vi vet ju att det kommer en proxy-styrka utan Champion-bonus, så vi suckat och tänker “jaja…”). Efter en stund får Greyjoy tag på ett spår. Lite senare hissar han upp en bränd barnkropp, som det inte finns någon anledning att tro att den någonsin varit något av barnen som flydde.

Jon Snow vaknar med bånge, vilket Ygritte spenderar dagen med att mobba honom för. Hon räknar ut att han är oskuld, sen porrar hon sig. När han lyckas stå emot (eller kanske snarare, är för dum för att fatta vad hon menar. Eller har självinsikt nog att veta att han faktiskt inte har en aning om hur man gör (vilket också Ygritte påpekat – you know nothing, John Snow)… så flyr hon. Och Jon hamnar i ett bakhåll. Istället för ett bakhål, höa höa.

Tywin tvingar Arya att äta och att lyssna på världens tråkigaste rant om arv och vad man lämnar efter sig när man dör. Hon kläcker ur sig att hon idoliserar… Vasenya? Vagenya? Nån av de systrar som red drake iaf. Tywin är inte helt dum i huvudet, så han har räknat ut att Arya inte är nån commoner. Åh, och nån har försökt ta livet av Tywin? Förgiftning? Don’t know, don’t care.

Sansa snackar med hunden och får veta att han gillar att döda. Sen drömer hon en mardröm och får mens. Sen hamnar hon i en ännu värre mardröm: att prata mens och barnfödande med Cersei.

Lite senare har Tyrion och Cersei ett jävla märkligt samtal där hon verkar bryta ihop (antagligen spelat) och blir fucking tröstad av Tyrion. TRÖSTAD! Vafan, ni har viktiga saker att fixa. Typ som att få Rapey McCreepy att inte vara en sån röv. Till och med Cersei fattar ju att han är en jävla idiot. Och det är en armé på väg. Så varför ödslar Tyrion tid med att försöka försvara Cersei och Slimies incest? GAH.

Robb och Cat får meddelandet att Cersei rivit deras papper i bitar. De slänger in budbäraren i samma bur som Slimie. Slimie dödar honom och en vakt och flyr. Sen fångas han in igen. Alla är lite argare, framför allt pappan till vakten han dödade. Cat lånar svärd av hon den kvinnliga riddaren vars namn jag glömt. Sen får vi inte se om Cat dödar Slimie, men jag gissar på “inte”.

Under tiden tar Robb med sig helerskan när han ska förhandla om att nån ska ge upp, för att hon ska kunna kolla i förråden. Yeah right, “kolla i förråden”. Den eufemismen ska jag också börja använda. “Hey baby, skaru me hem å kolla på förråden eller?”

Daenerys’ värd vars namn inte spelar nån roll men börjar på X (låt oss kalla honom Xenu) lovar att hjälpa henne att hitta drakarna. Sen kommer Göran tillbaks. Sen går de till stadens råd, de 13, där det visar sig att Xenu och trollkarlarna snott drakarna som del av en plan att göra Xenu till stadens första kung. Sen dödas alla rådsmedlemmar utom Xenu och trollisarnas representant. Daenerys flyr med Görans hjälp.

Kontinuitet:

  • Sansa får mens.
  • Xenu och magikerna dödar rådet i staden Qnånting.
  • Jon hamnar i en fälla istället för i en fjälla (höa höa)

(Hände nåt mer som har nån egentlig betydelse? Några viktiga dödsfall, truppförflyttningar, viktiga beslut? Fan inte vad jag kunde se. HUR SEG ÄR DEN HÄR SERIEN EGENTLIGEN NÄR “SANSA FÅR MENS” ÄR BLAND DE VIKTIGASTE KONTINUITETSFÖRÄNDRINGARNA)

Jag tänker göras lite ändringar i min genomgång av förväntningar för att reflektera att vi nu har fyra och en halv olika källor till fantastik (iszombies, skuggvarelser, drakar, sanndrömmar, trollkarlarna i Qnånting):

  • Otroligt tråkiga miljöer. Japp.
  • Tuttar och rumpor. Inte så mycket som en skinka. Trots Ygrittes ganska långtgående erotiska fanfic, som ju var lite kul.
  • Alla är osympatiska. Ja, verkligen. Tyrion, vad fan håller du på med!?
  • Folk dör hipp som happ. Det vete fan. De där rådsmedlemmarna hade ju knappt ansikten. Något barn har dött; eller en babian, eller en gris, eller något annat Greyjoy kunde gräva upp och tutta eld på.
  • Alldeles för lite fantastik (typ i genomsnitt ett omnämnande och/eller en uppvisning per avsnitt)En magiker filmades på två ställen. Inte vad jag skulle kalla vrålhäftigt. Inga iszombies, inte så mycket som ett omnämnande. Inga skuggvarelser. Tjafs om drakar, men inga drakar. Och Bran som bara var med tillräckligt länge för att vi skulle se att han inte hade en aning om vad han höll på med.
  • Alldeles för mycket interpersonellt tjafs. Japp.
  • Alldeles för mycket Jon Snow. Ja, definitivt. Det är dessutom mest bara pinsamt att se hans halvöppna mun medan Ygritte dansar runt honom intelligensmässigt. Han är så jävla, jävla DUM och VÄRDELÖS vafan. Stäng käften åtminstone.
Series Navigation<< Krank kollar på Game of Thrones S02E06Krank kollar på Game of Thrones S02E08 >>

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.