Press "Enter" to skip to content

Krank kollar på Game of Thrones S02E08

This entry is part 9 of 11 in the series Game of Thrones Säsong 2

Om namn och bakgrunden till tittandet.

Jag hoppas att säsongsfinalen har en shitload av specialeffekter och whizz-bang, för det här är bara patetiskt. Det händer tammefan ING-EN-TING.

Greyjoy får besök av sin syster, som vill att han ska dra med henne. Det vill han inte. Senare inser gammelgobben i slottet att nä, precis som TAMMEFAN ALLA kunde räkna ut med röven så är småbarnen levande.

Ygritte hindrar sina barbarkompisar från att döda Jon Snow. Sen visar det sig att även Halvhand tillfångatagits och de andra dödats. Tack vare Jon Snows tafflighet. Feh. Sen knuffar Halvhand ner Jon Snow och spelar argare än han är för att vildlingarna ska se Jon Snow som pålitlig.

Sam och de andra genierna gräver latriner och hittar nedgrävd skatt av… spjutspetsar.

Robb raggar på sin helare. Sen får han veta att hans mor släppte loss Slimie. Verkar ju jävligt clever. I utbyte mot sina barn, påstår hon. Som om det kommer funka. Robb bestämmer att alla vikingabarbarer som tagit winterfell får gå fria om de ger upp, utom Greyjoy. Sen raggar Robb mer på sin helare. Sen knullar de.

Brienne släpar på Slimie. Slimie drygar sig. What else is new?

Tywin bestämmer sig plötsligt för att sticka från sitt fäste, innan Stark kommer. Han lämnar kvar Arya hos the Mountain. Arya lyckas inte hitta En man i tid för att säga Tywins namn. Nåt hon kanske borde tänkt på tidigare. Iallafall ger hon En man sitt eget namn, dvs säger att han ska döda sig själv. Sen lovar hon att av-namnge honom om han hjälper henne och kompisarna att fly. Det gör han, genom att döda vakterna. Hon, Lennart och en tjockis sticker.

Bronn har dödat alla kända tjuvar, eftersom tjuvar är jobbiga när det är belägring. Tyrion försöker räkna ut varifrån whats-his-face kommer att anfalla. Senare snackar Cersei med Tyrion och säger att hon inte vill att Rapey McCreepy ska slåss. Hon har fångat in Tyrions “hora” och hotar henne. Det visar sig att hon tagit fel kvinna. Men Tyrion spelar med. Sen pratar han kärlek med Shea. De är tydligen kära i varandra. Senare snackar han med Spindeln, som berättar att Daenerys lever. Tyrion tycker att man ska fokusera på ett hot i taget, vilket verkar lite dumt.

Göran har hittat ett skepp åt Daenerys. Hon vill inte åka utan sina drakar.

Visst var det så att Stannis lovade sin smugglarkompis att få bli kungshand också? Jag har för mig det, men det var ju precis i slutet av ännu en scen av folk som har heartfelt talks som inte leder nånvart eller handlar om nåt man bryr sig om.

Kontinuitet:

  • Tywin rider.
  • Halvhand och Snow är tillfångatagna.
  • … nä, det var nog allt av vikt som hände här, faktiskt.

Feh. Som sirap. Som KALL sirap.

  • Otroligt tråkiga miljöer. Japp.
  • Tuttar och rumpor. En rumpa och en sideboob. Jag antar att naket-budgeten torkade upp ungefär samtidigt som coola-saker-budgeten. Och någonting-viktigt-händer-budgeten.
  • Alla är osympatiska. *Suck* Ja… Alltså, Tyrion får ju vara lite intellektuell, det är klart. Men annars, blergh.
  • Folk dör hipp som happ. Det var väl typ ingen som dog alls här va?
  • Alldeles för lite fantastik (typ i genomsnitt ett omnämnande och/eller en uppvisning per avsnitt)Drakarna nämns. Magi nämns. Tittarna påminns om att Daenerys’ eldbad. För att höra karaktärer recappa coola saker som hände tidigare är ju precis lika intressant som att se nya coola saker, menar jag.
  • Alldeles för mycket interpersonellt tjafs. c:a 98% av avsnittet, ja.
  • Alldeles för mycket Jon Snow. Han hinner åtminstone inte säga så mycket.

I säsong 1 var det i avsnitt 9 det faktiskt äntligen hände något. Jag undrar om det är så här också. Vi får väl se.

Series Navigation<< Krank kollar på Game of Thrones S02E07Krank kollar på Game of Thrones S02E09 >>

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.