Press "Enter" to skip to content

Krank kollar på Game of Thrones S02E02

This entry is part 3 of 11 in the series Game of Thrones Säsong 2

Om namn och bakgrunden till tittandet.

Jag har sett Game of Thrones S02E02, och är därmed klar med första skivan. Jag gillar att de inte försöker pressa in fler avsnitt per skiva; det brukar bli risk för försämrad kvalitet då.

Arry och hans gäng möter några soldater som letar efter den där smedslärlingen jag aldrig kommer ihåg vad han heter. Han ser ut som en Lennart. Iallafall, rekryteraren de leds av hotar att skära pungen av soldaterna och då sticker de. Lite senare avslöjar Lennart att han fattat att Arry är en tjej. Inte så svårt, givet att han ser ut som en tjej och har en rätt distinkt tjejjig röst. Arry tycker då att det är en skitbra idé att berätta resten för Lennart. Så jag antar att de är typ bundis nu. Arry frågar också en del om varför soldaterna var ute efter Lennart, och får veta att kungshänder frågat efter honom och sen dödats.

Tyrion och Varys hotar varandra. Sen kommer nattvaktens brev till lilla rådet, där det bara är Tyrion som tar snacket om zombies på allvar eftersom han vet att Mormont inte ljuger. Hur han nu vet det. Jaja. Tyrion hör sig för om de dödade bebisarna och skickar chefen för stadsvakten i exil. Ny stadsvaktschef blir Bronn. Cersei blir tjurig. Tyrion lyckas lura ut att det inte var hon utan knug Rapey McCreepy som gav ordern att döda en massa småbarn. Det betyder alltså att Rapey accepterat att han är ett incestbarn, typ.

Greyjoy kommer hem. Ingen bryr sig. Han grov-fulraggar på en kvinna som visar sig vara hans syster. Hans pappa är en surmört och tycker att Greyjoy klär sig som en prostituerad och att dottern ska leda hans arméer och grejer. Och han tänker inte samarbeta med Robb. Greyjoy gråter en skvätt inombords.

Det är varmt och torrt i öknen där Daenerys är. Och så kommer en scouthäst tillbaks med huvud i sadelväskan. Buhu, buhu. Och inte kollar de om drakar gillar människokött heller.

Stannis’ smugglarvän rekryterar en pirat som vill knulla Cersei (varför? I dunno. Different strokes, I guess). Sen förförs Stannis av prästinnan eller vad hon är.

En av Littlefingers prostituerade är ledsen över de där barnen som dödades. Han hotar henne med ultradödsvåldtäkt om hon inte blir glad igen.

Snows korkade kompis Sam (som jag alltid tänker på som Samwise Gamgee) tycker att det här påbudet att inte kolla på incestsnubbens döttrar/fruar verkar vara lite valfritt och stirrar så ögonen faller ur. Sen “råkar” han börja prata med en, som tydligen vill fly. Han tar henne till Snow, som för första gången tar ett rimligt beslut och säger nej. Senare ser Snow hur incestsnubben springer ut i skogen och ger en son (antar jag) till nån grej i skogen. Sen blir han slagen medvetslös. Och av vad jag hört av mina polare som pluggat till läkare och grejer så är egentligen varje medvetslöshet skitfarlig och det finns stor risk för hjärnskada eller koma, så med lite tur vaknar inte Snow mer och jag slipper honom resten av serien. Eller, jag vet ju att det är osannolikt, men man måste väl få drömma?

Kontinuitet:

 • Kuckelmuckel i huvudstaden, där Tyrion visar sina mindre intressanta sidor.
 • Lennart får veta om Arrys bakgrund.
 • Ingen bryr sig om Greyjoy (jag vet att det är hans efternamn, men jag kommer ihåg det för att han är tråkig = grå och för att jag minns hur fäst han var vid sin prostituerade i winterfell = joy).
 • Snow blir nerslagen.
 • Stannis får en pirat.

Inte mycket till kontinuitetsförändringar alltså. Mest tjafs.

 • Otroligt tråkiga miljöer. Intet nytt. Fortfarande samma trök.
 • Tuttar och rumpor. Jag räknar till fyra tuttvisare (skeppsdam, prästinna och två prostituerade). Och så får vi se Greyjoys snopp som hastigast! Den verkade väldigt slak givet att han sades vara mitt i en sexakt, men jaja.
 • Alla är osympatiska. Ja. Det är nog bara Arya som får möjlighet att vara lite sympatisk i det här avsnittet. Både Tyrion och Daenerys är ju rätt menlösa. Det introduceras några nya vedervärdiga och tråkiga karaktärer; pappa Greyjoy och hans dotter, piraten, etc etc snark.
 • Folk dör hipp som happ. Nej?
 • En rätt intressant metaplot. Nämns jättesnabbt på mötet i lill-rådet.
 • Alldeles för mycket interpersonellt tjafs. Det här avsnittet bestod i princip av tjafs.
 • Alldeles för lite drakar. Nej, inte ens ett omnämnande.
 • Alldeles för mycket Jon Snow. Som tidigare; ungefär lika mycket, vilket är för mycket. Men fram till nästa avsnitt kan jag åtminstone sitta och hoppas att han är död.
Series Navigation<< Krank kollar på Game of Thrones S02E01Krank kollar på Game of Thrones S02E03 >>

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.