Press "Enter" to skip to content

Krank kollar på Game of Thrones S02E03

This entry is part 4 of 11 in the series Game of Thrones Säsong 2

Om namn och bakgrunden till tittandet.

Lite tidigare idag hade jag ett kort uppehåll i min huvudvärk och då passade jag på att se Game of Thrones säsong 2 avsnitt 3.

Nu är huvudvärken tillbaks, men jag ska försöka skriva något begripligt ändå. Hade egentligen tänkt vänta till nästa uppehåll men det verkar inte bli av.

Snow dog tyvärr inte, men han blir återigen tillrättavisad av sin boss, som naturligtvis visste att Fantasy-Fritzl satte ut sina gossebarn till monstren i skogen. Snow gnölar lite om ‘et, men bossen har ju faktiskt rätt i att man måste välja sina strider. Sam ger en fingerborg till den av fritzls döttrar/fruar han kåtat ner sig i, och ljuger ihop nånting som får fingerborgen att låta superromantisk att få. Och så lovar han att komma tillbaks. (Eller OK, det kanske inte var ljug, men kom igen – en fingerborg?)

Bran drömmer fortfarande sanndrömmar, nu mycket genom sin vargs ögon tydligen. Hans lärare säger att det är dumheter, men eftersom att kunna sanndrömma och projicera sig in i djur är lite intressant så tänker jag hoppas på att det är så.

Cat träffar Kung Homo, som tydligen gift sig och som håller übermanliga tävlingar för att överkompensera. Gud vad trött jag blir på den här “bög = fjolla”-grejen. Den gör det verkligen svårt för mig att tycka annat än illa om honom. Hursomhelst vinner en ball kvinnlig krigare, Brianne av Tarth, en av hans tävlingar och får bli en av hans vakter. Hittills har jag inte sett mycket av henne men jag gillar det jag sett – ingen boobplate armor här inte, utan bara en hård, stor krigarkvinna. Hon får, högst preliminärt, tumme upp.

Iallafall visar det sig såklart att Kung Homos drottning (som tydligen är syrra till hans älskare, blomriddarn?) redan fattat att han är bög. Såklart. Men att hon är på hans sida ändå och tycker att de ska skaffa unge för att befästa hans position. Hon erbjuder honom att ha en trekant med henne och hennes bror ifall det skulle hjälpa. Egentligen tror jag mest att hon vill ha en ursäkt att ligga med sin bror. Det har varit väldigt lite incest i serien på sistone. Utom Greyjoys fultafs då.

Grayjoys pappa, på tal om honom, vill mycket riktigt plocka norden medan Starks är borta. När Greyjoy bara får en enda båt och order om att slåss mot fiskare blir han arg och skäller ut sin far. Sen bränner han det brev han tänkt skicka till Robb, för av nån obegriplig jävla anledning tycker han att det är rimligare att hänga på de här psykopatiska idiotmacho-vikingabarbarerna än Robbs jämförelsevis rimliga idiotmachobarbarer.

Tyrion försöker skydda Shea, som är dum och oresonlig. I slutänden fixar han jobb åt henne som tjänare åt Sansa. Sen är Tyrion lurig, vilket är trevligt att se – han ger olika information till de olika medlemmarna i lillrådet för att se vem som är en skvallerbytta. Sen konfronteras han av Cersei som är helt hysterisk över att Tyrion ska gifta bort hennes dotter; men utifrån vem hon tror att han tänker gifta bort henne till så kan han räkna ut att det är den gamla struntgubben som är skvallerbyttan. Han kastas i fängelse. Med lite tur dör han, det gamla äcklot. Sen bråkar Tyrion lite med Spindeln.

Cersei har förresten bestämt att Sansa och Rapey McCreepy ska gifta sig efter att kriget är slut. Inte än på ett tag alltså.

Arry och Lennart väcks av att det kommer ett gäng soldater som dödar rekryteraren. Sen ljuger Arry om att det är en av de andra grabbarna som soldaterna redan dödat som är Lennart.

Kontinuitet:

 • Greyjoy väljer vikingabarbarerna framför stäppbarbarerna.
 • Snow dog inte.
 • Cat verkar få med sig Kung Homo.
 • Tyrion räknar ut vem som är drottningens skvallerbytta.

Nej, det hände inte speciellt mycket i det här avsnittet heller.

 • Otroligt tråkiga miljöer. Det tar aldrig slut.
 • Tuttar och rumpor. Två tuttvisare, det tror jag är allt den här gången.
 • Alla är osympatiska. Ja, i princip. Tyrion och Brianne är lite schyssta, men i övrigt… Kung Homo är för mycket av en karikatyr för att vara sympatisk, pappa Greyjoy och syrran är ju rätt machovärdelösa, Sam är en mes, Fantasy-Fritzl är som han är, Cersei är tråkig och osympatisk…
 • Folk dör hipp som happ. Nope.
 • En rätt intressant metaplot. Inte ett dugg. MEDIOCRE!
 • Alldeles för mycket interpersonellt tjafs. Jamen GUUUUUD. Tjafs, tjafs, tjafs. Allianser och intriger så jag blir kräkfärdig.
 • Alldeles för lite drakar. Inte ens nån Daenerys. Fuck off.
 • Alldeles för mycket Jon Snow. Ja, men ännu mer för mycket Samtjafs.
Series Navigation<< Krank kollar på Game of Thrones S02E02Krank kollar på Game of Thrones S02E04 >>

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.