Press "Enter" to skip to content

Krank kollar på Game of Thrones S02E06

This entry is part 7 of 11 in the series Game of Thrones Säsong 2

Om namn och bakgrunden till tittandet.

Greyjoy tar Winterfell, såklart. Bran övertalas att ge upp lordskapet till honom. En gammal nonamegubbe med ihopflätat skägg är uppkäftig och Greyjoy dödar honom på fläcken för att visa sina nya vikingabarbargrabbar att han minsann är en riktig vikingabarbar han också. Lite senare lurar vildlingen honom i säng. Det är lite osäkert vad hon vill ha ut av det, men tydligt är att Greyjoy mest tänker med snoppen när tillfälle ges. Iallafall, sen smyger vildlingen och Bran och Hodor och vad han nu heter den lilla skitungen i familjen iväg.

Halvhand försöker skaka vett i Jon Snow. Det är såklart ett helt hopplöst företag. Det får vi se lite senare, när de anfaller ett vildlinggäng och Jon är för mjäkig för att döda en kvinna. I de här scenerna finns ingen större spänning eftersom internet redan talat om för mig att “you know nothing Jon Snow” kommer att sägas av den här kvinnan, Ygritte. Hon flyr, Jon springer efter, sen fångar han henne men ser inte längre sina polare. Då låter han sig manipuleras till att ligga nära henne. “För värme”. Hah. Det finns inga knep som är så gamla att Jon Snow inte går på dem. Iallafall är det sista vi ser där att hon typ ligger och åmar sig. Feh. Det enda positiva jag ser här är att jag gissar att de här två kommer att följas åt ett tag och att hon säger elaka saker om Snow ibland. Och elaka saker om Snow är jag ju för.

Prinsessan Whatsherface skickas iväg så som Tyrion bestämt. Varför är det just den planen som råkade vara den han skickade via gammelskäggot som faktiskt genomförs? Jaja, iallafall: Någon sund och hederlig medborgare kastar kobajs på Rapey McCreepy, som givetvis spattar ur och tycker ba’ OFF WITH THEIR HEADS. Det blir värsta upploppet där en prutt-alien som förklätt sig som nåtslags präst eller tjänsteman eller något blir sliten i stycken. Tyrion blir arg och slår Rapey och säger åt honom att han är dum i huvudet. Sansa blir nästan våldtagen, men räddas av Hunden och tröstas av Shea.

Tywin blir arg för att han har en illitterat underhuggare som råkat skicka truppförflyttningsorder till fienden. Littlefinger kommer på besök och jag är hyfsat säker på att han kände igen Arya. Arya snor ett papper som det står om Robb på, och när hon blir påkommen av nån snubbe så får hon En Man att slå ihjäl honom. Vi får också veta lite ointressant trams om att Tywin lärde Slimie att läsa. Jag antar att det är tänkt att få oss att sympatisera med Tywin eller Slimie eller båda. Och för all del, jag uppskattar att Tywin finner läsning viktigt. Även om jag ännu inte sett mycket till bildningsideal från hans sida.

Robb träffar helerskan igen och blir kåt. Cat kommer och påminner honom att han faktiskt inte får följa sin snopp… Eller, jag menar “sitt hjärta” för att han är bortlovad redan. Härlig kultur det här. Robb och Cat får veta om Winterfell och delegerar återtagandet till nån underhuggares bastardson. Det lär ju gå jävligt bra; alla vet att man inte får någon moralbonus hos sina trupper om man inte skickar med dem en champion.

Daenerys misslyckas med att säkra några skepp eftersom en kaxig attityd inte räcker så långt i staden hon kommit till. Sen mördar nån en massa folk där hon bor och stjäl hennes drakar.

Kontinuitet:

 • Greyjoy tar Winterfell
 • Bran, Hodor, vildlingen och lillebror flyr
 • Jon Snow separeras från övriga och träffar Ygritte
 • Nån snor Daenerys drakar

I övrigt var det ju mest en massa tjafs.

 • Otroligt tråkiga miljöer. De tycker säkert att de var dödsspännande när de introducerade isiga berg som milö.
 • Tuttar och rumpor. Två tuttvisare varav en icke fotomodellig vilket jag gillade (även om det var extremt osexualiserat). En muttvisare.
 • Alla är osympatiska. De trodde alltså att vi liksom riskerade att glömma bort att Rapey är dum och knäpp? Feh. Och självklart är alla köpmännen som Daenerys träffar grisar. Och självklart är Greyjoy en snopp. Vafan.
 • Folk dör hipp som happ. Öh, det skulle väl vara prutt-alienen då. Eller det där anonyma skäggot.
 • En rätt intressant metaplot. Väldigt, väldigt, väldigt förbigående. I norr verkar de helt ha glömt balla iszombies till förmån för att ge Jon Snow en tjej. Och till förmån för att tjata om Han Solos stora vildlingarmé.
 • Alldeles för mycket interpersonellt tjafs. Japp.
 • Alldeles för lite drakar. Inte ens när de stjäls får de synas. Vad var det jag skrev senast? Nu kommer vi inte att få se något coolt på flera avsnitt.
 • Alldeles för mycket Jon Snow. Ja. Men jag är försiktigt positiv till Ygritte.
Series Navigation<< Krank kollar på Game of Thrones S02E05Krank kollar på Game of Thrones S02E07 >>

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.