Press "Enter" to skip to content

Krank kollar på Game of Thrones – Förväntningar inför s01

This entry is part 2 of 12 in the series Game of Thrones Säsong 1

Om namn och bakgrunden till tittandet.

Innan jag ser avsnitt 1 tänker jag skriva ner mina förväntningar. De baserar sig på saker jag hört och läst om serien och böckerna.

Jag förväntar mig ohyggligt tråkiga miljöer. Det blir ju fantasy, beskriven som hyfsat låg sådan, och dessutom har jag sett screencaps. Jag förväntar mig karga vildmarker, obekväma och primitiva slott, primitiva byar/städer, stenhus utan riktiga golv eller väggar eller taklampor, och ingen intressant teknologi överhuvudtaget. Kort sagt, skitig medeltid av det slag jag har väldigt svårt för.

Jag förväntar mig tuttar. Mängder med mängder av tuttar. Dels är det HBO och jag har sett True Blood, och dels har jag nog knappt läst en enda recension eller beskrivning av den här serien som inte nämnt hur mycket tuttar det är i den.

Jag förväntar mig syskon som knullar samt våldtäktsscener. Detta också baserat på förhandsinformation.

Jag förväntar mig att typ alla är osympatiska. Obehagliga, dryga, primitiva, jobbiga och/eller dumma i huvudet. Jag förväntar mig alltså inga intellektuella, kluriga typer jag faktiskt kan identifiera mig med, utan mest bara en massa obehagliga karaktärer jag hoppas dör snart.

Jag förväntar mig att folk dör hipp som happ. Det finns ingen internetmem så trött som Martins tendens att döda sina karaktärer.

Jag förväntar mig en rätt intressant metaplot om en annalkande undergång som har med vinter och… vinterzombies? … att göra.

Jag förväntar mig också att få alldeles för mycket interpersonellt tjafs om vem som ska få sitta på nån tron för att det ska vara värt att vänta på de små glimtar av ovan nämnda metaplot. Det blir lite som Lost, där skaparna av någon för mig obegriplig anledning utgick från att man brydde sig det minsta om personerna och relationerna och därmed inte lade ner tillräckligt med tid på att ha en ordentlig metaplot. Men där fick man åtminstone tillräckligt mycket metaplot-per-avsnitt för att orka med alla de där segmenten som fokuserade på “människorna” och deras “relationer” och “känslor” och grejer.

Jag förväntar mig att nånting nånting drakar som är med alldeles för lite.

Series Navigation<< Krank kollar på Game of Thrones – namnKrank kollar på Game of Thrones S01E01 >>

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.