Press "Enter" to skip to content

Krank kollar på Game of Thrones S01E09

This entry is part 11 of 12 in the series Game of Thrones Säsong 1

Om namn och bakgrunden till tittandet.

En av de saker jag ändå kan uppskatta med serien är att den åtminstone växlar mellan flera olika rätt ointressanta spår i berättelsen. Det piggar upp lite. Lite på samma sätt som när man spelar Quake och får byta mellan brungröna banor och andra brungröna banor. Omväxling förnöjer.

Hursomhelst, spåren just nu:

Drogo är på väg att dö av sina skador. Daenerys beordrar horden att stanna och slå läger. Sen får hon en häxa att skvätta höstblod på Drogo och utföra ond och förbjuden blodsmagi – för let’s face it, utan Drogo är hon rökt. Sen börjar hennes barn födas tror hon, och den enda barnmorska i närheten är den som håller på med ond magi. Så riddar whats-his-name bär in henne i onda-magi-tältet.

Det märks förresten att blodsmagi är något riktigt coolt. Annars hade de inte förvägrat oss tittare att få se hur det ser ut. Vi får bara se tråkiga saker; allt coolt sker nån annanstans, eller för länge sen.

Tyrion tar sig en kurtisan och blir beordrad att stå i frontlinjen tillsammans med sina barbarer. Han drar en snyfthistoria (*gäsp*) om sitt giftemål med en prostituerad. Tydligen hade Slimie kört världens mest poänglösa och avancerade scenariot för att Tyrion skulle bli av med oskulden. och Tyrion fattade aldrig vad det handlade om. VEM BRYR SIG moving on. Tyrion leder sina barbarer, slås i backen, vaknar, lever fortfarande.

Robb och Cat lyckas fixa så de får ta sig över en flod genom att lova att Arya och Robb gifter sig med den äcklige gubbfan som styr över bropassagens ungar. Sen lyckas de få tag på Slimie, som de slår i järn

Ned får påhälsning av spindeln, som övertalar honom att erkänna. Han erkänner, inför en folkmassa där bland annat Arya ingår, och sen beodrar Rapey McCreepy att hans huvud ska huggas av. Då huggs hans huvud av.

Kontinuitet:

 • Drogo döende, utsätts för blodsmagi
 • Daenerys börjar föda?
 • Tyrion leder barbarer.
 • Robb får tag på Slimie.
 • Ned blir halshuggen.

Genomgången i övrigt:

 • Otroligt tråkiga miljöer Zzzzzz…
 • Tuttar. Ja, ett par. Tyrions nya tjej.
 • Syskon som knullar. Nej.
 • Våldtäktscen. Nej.
 • Alla är osympatiska. Ja.
 • Folk dör hopp som happ. Ja, faktiskt. Äntligen! Jag trodde att Ned skulle klara sig längre. Märk väl: inte hoppades. Trodde. Nu slipper jag det självrättfärdigande hederskulturella aset framöver.
 • En rätt intressant metaplott. Öh, nä.
 • Alldeles för mycket interpersonellt tjafs. Mer tjafs. Nästan hela avsnittet är ju för fan bara transportsträckor och tjafs.
 • Nånting nånting drakar. Daenerys använder ordet, men vafan. Not good enough.
Series Navigation<< Krank kollar på Game of Thrones S01E08Krank kollar på Game of Thrones S01E10 >>

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.