Press "Enter" to skip to content

Krank kollar på Game of Thrones S01E07

This entry is part 9 of 12 in the series Game of Thrones Säsong 1

Om namn och bakgrunden till tittandet.

Pappa Lannister skäller ut Slimie och ger honom en vedervärdig utläggning om hur viktigt det är att ens namn lever vidare. Slimie får 30 000 män som ska användas för att befria Tyrion tydligen.

Ned får drottningen att erkänna att hon och Slimie knullat som kaniner och att hennes barn är Slimies allihop. Tydligen avgudade hon Kung Gris innan grisen nöffade sin döda f.d älskarinnas namn i hennes öra på bröllopsnatten. Classy dude.

Robert kommer tillbaks jaktskadad och får Ned att skriva ett dokument som gör honom till agerande knug tills Rapey McCreepy blivit myndig.

Spindeln försöker kasta skuld för Gris’ jaktolycka på hans Lannisterska squire. Jag kan ärligt säga att jag skiter i vilket. Renly (bögen) försöker få Stark att fängsla Rapey McCreepy, och flyr sen när det visar sig att Stark inte spelar med. Littlefinger försöker få Stark att backa Rapey McCreepys claim till tronen trots att Ned vet att han inte har nåt claim pga att han är en inavlad liten bastard

(Förresten: Anledningen till att Ned inte fått något smeknamn är att jag tänker på en annan Ned varje gång jag skriver hans namn)

När kung Gris äntligen dör så tar Rape McCreepy tronen. Cersei river sönder Gris’ papper och så blir det en massa tumult när Ned nekar till Rapeys claim. I tumultet lägger Littlefinger kniv mot Neds hals. Jag hoppas att han dödar Ned i nästa avsnitt, men så jävla roligt ska vi väl inte ha det antar jag.

Om det här är tänkt att vara en dekonstruktion av fantasygenren, hur kommer det sig att det finns i princip helt odekonstruerade karaktärer? Varför tillåts till exempel Ned målas upp som något slags good guy, när han är i princip är lika mycket en jävla gris som resten av dem?

Hursomhelst, Spindeln ser till att en snubbe försöker förgifta Daenerys. Vad-han-nu-hette-vem-bryr-sig kliver mellan och hindrar det, Khal Drogo blir jättearg och bestämmer sig för att åka över havet och placera sin son på järntronen. Daenerysgillar jag ju, men Khal Drogo är verkligen bara en vidrig karaktär. Jag fattar att Daenerys gör det bästa av sin situation, men det måste verkligen vara ett LEVANDE HELVETE att behöva umgås med de här jävla machovildarna 24/7.

Jon Snow får inte bli ranger, och det tjurar han såklart över. Han är så jävla menlös. Han går runt där med sina puppy eyes och kan inte ta ett enda riktigt initiativ själv. Jon och Sam drar iväg ut norr om muren för att ge sina löften vid ett konstigt träd. Jons varg (vit är dem såklart. Jon är helt klart en sån där special snowflake-rollperson) kommer med en vit hand i käften. Sen får vi såklart inte se mer av det för GUD FÖRBJUDE att något intressant skulle hända med metaplotten.

Nu ska vi se, vad har jag glömt… han GrayWhatever, han som blev av med sin prostituerade i förra avsnittet, jävlas med den wildling de tog tillfånga.

Kontinuitet:

 • Khal Drogo drar i krig efter att Daenerys undgått att förgiftas.
 • Kung Gris dör, äntligen.
 • Rapey McCreepy blir kung.
 • Ned mordhotas av Littlefinger.
 • Slimie ska komma med 30 000 man.
 • Renly flyr fältet.
 • Jon Snow tar sina löften.

Och så den vanliga analysen:

 • Otroligt tråkiga miljöer Tråkigare än någonsin, ja.
 • Tuttar. Två tuttvisare, två muttvisare. Jag tror vi får se en naken rumpa också. Och vet ni vad vi mer får se? EN SNOPP! That’s right, en alldeles livs levande snorre. Som jag har längtat! Jag hade såklart föredragit en hård eller en som satt på en inte fullt lika ful figur som snubben som försökte förgifta Danaerys, men jag tar vad jag kan få.
 • Syskon som knullar. Nej. Men det pratas om.
 • Våldtäktscen. Nej.
 • Alla är osympatiska. Robert är äntligen död. I övrigt har det inte skett några större förändringar här. Tyvärr ingen Arya alls den här gången vad jag kunde se, ingen Tyrion heller. Bara Danaerys. Och det betyder att man mest fick se obehagliga, osympatiska typer som Ned, Cersei, Slimie, Tywin, Littlefinger, Khal Drogo etc etc. Jag kan verkligen inte bry mig mindre om vem som hamnar på järntronen i slutänden. Jag hoppas att de alla dör i en eld. Eller att White Walkers kommer och tar dem allihop, vilket väl känns mer troligt. Eller ja, inte i den här takten.
 • Folk dör hopp som happ. Kungen dör ganska hipp-som-happ, faktiskt.
 • En rätt intressant metaplott. En hand. Yay.
 • Alldeles för mycket interpersonellt tjafs. Som sagt, jag kunde inte bry mig mindre om vem som hamnar på den här tronen. Försöker de på riktigt få mig att tycka att det gör superstor skillnad om det är Rapey McCreepy, Ned Flanders eller Renly eller nån annan av de här satans vildarna som regerar? Jag kan inte ens uppmana energi nog för att vilja sätta Danaerys på tronen.
 • Nånting nånting drakar. Cersei kan få sina drakar istället, och så kan hon använda dem för att elda upp resten av casten.

Jag funderade en stund på om jag skulle vilja se Tyrion på tronen. Han är åtminstone lite intellektuell. Men nä, han är för mycket av en äcklig gris han också. Smält ner den förbannade tronen.

Och min möjligen lätt överdrivna lesshet ovan har INGENTING att göra med att jag fick spendera över en timme med att krångla för att få se klart avsnittet.

Series Navigation<< Krank kollar på Game of Thrones S01E06Krank kollar på Game of Thrones S01E08 >>

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.