Press "Enter" to skip to content

Krank kollar på Game of Thrones S01E08

This entry is part 10 of 12 in the series Game of Thrones Säsong 1

Om namn och bakgrunden till tittandet.

Vet ni vad som är hemskt gott? Tacos! Det är dessutom en maträtt som uppmuntrar till små pauser i ätandet, då nya portioner tar en liten stund att fixa med. Det här gör att tacos är perfekt när man försöker hålla sig från att klättra på väggarna över hur tråkigt Game of Thrones är.

Under tumultet som påbörjades under förra avsnittet lyckas Arya fly, delvis genom att döda sin första person med hjälp av Needle. Way to go!

Ned fängslas. Spindeln kommer förbi och gloatar lite. Sansa hotas till att skicka brev till Robb om att han ska komma till King’s Landing och svära trohet. Dumma jävla Sansa går på alla lögner, fattar inte vad som pågår alls, och skickar brevet. Jag blir så trött på henne. Kan inte hon få vara nästa dödsoffer? Hursomhelst, lite senare tvingar Rapey McCreepy ser Barristan att pensioneras till förmån för Slimie, som tar hans plats som chef över… nånting, vem bryr sig. Tywin utses till kungshand. Sansa håller världens mest patetiska och förvirrade “försvarstal” för sin far. Rapey antyder, men lovar inte, att han kan tänkas vara lite snäll mot Ned om han erkänner sitt “förräderi” och går med på att Rapey är rättmätig knug.

Uppe i norr hittas två lik, som inte luktar. Jon Snow får reda på kungens död och anklagelserna mot Ned. Han blir sur och när hans överordnade trollar honom så blir han arg och får rumsarrest som han skiter i. Liken visar sig vara zombies, som Jon räddar sin chef från. Sen bränns de. Sam visar sig ha lite koll på mytologin och på white walkers.

Tyrion och Bronn eller vad han heter träffar lite barbarer på vägen, och lovar dem att bli härskare över Vale om de hjälper honom. Sen möter han upp med sin farsa Tywin, som utökar löftet för han vill att barbarerna ska slåss för honom. Han har noll problem att låta barbarerna hålla Tyrion gisslan.

Wildlingen som är fångad i winterfell snackar med Bran om jättar och gudar. Vi får se Hodors jättesnopp.

Robb samlar en armé av “banners” – nåtslags småstammar som har nåtslags ed svuren mot Starks. Han möter upp med Cat, som gett upp om sin vansinniga syster och hennes äckliga barn. Robb släpper en av Tywins spioner lös.

Daenerys hindrar några av hästbarbarerna från att plocka kvinnliga slavar att våldta. När en av hästbarbarerna klagar, dödas han av Drogo.

Kontinuitet:

 • Arya flyr
 • Ned fängslas
 • Tywin blir kungahand, Slimie nånting annat, vem bryr sig.
 • Jon Snow får veta om fadern och kungen.
 • Två snözombies uppe vid muren.
 • Tyrion samlar på sig barbarer och möter upp med sin far.
 • Robb kallas till King’s Landing och samlar en armé att ta med sig.
 • Cat möter upp med Robb.

Och så, ja, den vanliga genomgången:

 • Otroligt tråkiga miljöer Det finns verkligen ingen gräns för de tråkiga slotten eller de gråtråkiga utomhusmiljöerna. INGEN GRÄNS.
 • Tuttar. Nope. Jag tror att det enda nakna vi får se i avsnittet är Hodors stora slaka snorre.
 • Syskon som knullar. Nej.
 • Våldtäktscen. Nej.
 • Alla är osympatiska. Ja, fy fan. Tyrion visar ingenting av sin intellektuella sida, bara den slemmiga. Arya är med i en halv scen. Daenerys är mesig. Och alla andra är vedervärdiga eller som bäst tråkiga.
 • Folk dör hopp som happ. Nä.
 • En rätt intressant metaplott. Jag hade faktiskt inte förväntat mig det, men här fick vi faktiskt se två snözombies. Yay!
 • Alldeles för mycket interpersonellt tjafs. Tjafs, tjafs, tjafs om vem som ska sitta på tronen, vilken familj som är skyldig vem vad, hederskultur, tjafs mellan allierade… Suck.
 • Nånting nånting drakar. Nej, knappt ett omnämnande.

*gäsp*

Series Navigation<< Krank kollar på Game of Thrones S01E07Krank kollar på Game of Thrones S01E09 >>

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.