Press "Enter" to skip to content

Krank kollar på Game of Thrones – namn

This entry is part 1 of 12 in the series Game of Thrones Säsong 1

Bakgrund för nytillkomna

Jag snackade skit om Game of Thrones, som jag tyckte verkade vara en estetiskt och handlingsmässigt skittråkig fantasyserie som mest handlade om primitiva stamfolk som slog varandra i huvudet och intrigerade. Jag hatar sånt; dels är medeltida kläder och miljöer aktivt vämjeliga, dels är jag helt ointresserad av människorna i de berättelser jag tar del av. Jag bryr mig om koncepten, idéerna, den övergripande handlingen.

När jag snackat skit om serien några gånger uppmanades jag av användare på forumet rollspel.nu att pröva på att se några avsnitt, eftersom min åsikt om serien trots allt vägde ganska lätt om jag inte sett något av den. Jag frågade hur många avsnitt jag borde se, och fick som svar att jag borde se säsong 1.

Så jag såg säsong 1, eftersom jag inte kan motstå att försöka klättra upp på varje riktigt hög häst jag ser. Utsikten är så mycket bättre från en rejält hög hästrygg, så att säga.

Min slutsats efter att ha sett säsong 1 var väl i princip att Game of Thrones är en estetiskt och handlingsmässigt skittråkig fantasyserie som mest handlar om primitiva stamfolk som flår varandra i huvudet och intrigerar.

Men, jag skrev recensioner av varje avsnitt här på forumet. Och de inläggen fick en himla massa “Gilla”-tryckningar och uppmuntrande tillrop. Och eftersom jag lider av kroniskt bekräftelsebehov så blev “titta på Game of Thrones” min nya egosmekning snedstreck självskadebeteende. Jag tog mig igenom alla fem säsonger som fanns, och fick därmed en respit.

Rollista

Eftersom folk i GoT har så tråkiga namn som är omöjliga att komma ihåg, och eftersom jag ju måste hitta NÅGOT att roa mig med medan de här inkonsekventiella idiotjävlarna visar mig varför mitt önskade slut på serien är “alla dör i en eld”, så har jag hittat på nya namn till ett antal av de inblandade.

 • Belgarion – Jon Snow
 • Blomriddarn – Loras Tyrell
 • Crazy Person – Ellaria Sand
 • Darth Various – Varys
 • Duran Duran – Prins Doran
 • Fabio – Daario Naharis
 • Fantasy-Fritzl – Craster
 • Frankenstein – Qyburn
 • Göran – Jorah Mormont
 • Han Solo – Mance Rayder
 • Kung Gris – Robert Baratheon
 • Kung Homo – Renly Baratheon
 • Lennart – Gendry
 • Lillsnuppen – Lillfinger
 • Loranga – Hizdahr zo Loraq
 • Marcy – Mycella
 • Margarin / Maggan – Margorie Tyrell
 • Mellistanten – Melisandre
 • Misandria – Missandei
 • Mobbar-Bengt – Alliser Thorne
 • Rapey McCreepy – Joffrey Baratheon
 • Rödskägg – Tormund Giantsbane
 • Semlan – Barristan Selmy
 • Shitlord Tarly – Randyll Tarly
 • Simon – Ramsay Bolton
 • Slimey – Jaime Lannister
 • Smugglas – Davos Seaworth
 • Snyggo – också Daario Naharis
 • Snöjonte – Jon Snow
 • Stannis the Menace – Stannis Baratheon
 • Sune – Lancel Lannister
 • Tummen – Tommen
 • Veyron i Ottan – Euron Greyjoy
 • Xenu – Xaro Xhoan Daxos
Series NavigationKrank kollar på Game of Thrones – Förväntningar inför s01 >>

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.