Press "Enter" to skip to content

Krank kollar på Game of Thrones S01E05

This entry is part 7 of 12 in the series Game of Thrones Säsong 1

Om namn och bakgrunden till tittandet.

Nu har jag sett Avsnitt 5 av första säsongen av Game of Thrones.

Jag hade kunnat skriva ut det som “GoT S01E05”. Det hade varit kortare, snabbare, enklare men fört samma information från mig till er.

Lite så gör de här avsnitten. De tar väldigt lång tid på sig. De flesta av dem hade gott kunnat vara hälften så långa och fortfarande haft allt det intressanta kvar.

Nå: Kung Gris vill tornera, men Ned övertygar honom om att han är för tjock och att folk kommer att låta honom vinna. Vi får veta att Jon Arryn arrangerade Gris’ och Cerseis bröllop.

På turneringen ser vi att Sansa verkar gilla den flådige blomriddaren Loras. Tji får hon, ser vi senare. Loras fuskar mot The Mountain, en stor och arg äldre bror till kungens vad han nu är… bödel? Berget blir argt och hugger huvudet av sin häst och snopp… eller jag menar svärdfajtas lite mot sin bror.

Cat för Tyrion en annan väg än hon sagt; han ska till Vale för att dömas av hennes syster. Tyvärr är hennes syster fullständigt vansinnig och har en son på kanske… tio? Tretton? …som fortfarande bröstmatas. Hon låser in Tyrion i en cell som är öppen ut mot ett stup.

Bran läser hemläxa och är arg på sin mamma.

Arya jagar jatt, hittar drakskalle, hör folk prata om hemliga planer som involverar krig, Khal Drogos son och att döda Ned. Sen springer hon och skvallrar.

Varys, eunucken, varnar Ned för att kungen riskerar att förgiftas precis som Arryn. Arryn förgiftades tydligen för att han ställde för många frågor.

Varys och Littlefinger trollar och hotar varandra.

Ned får också veta att Cat tagit Tyrion.

Sen har Jorah Mormont skvallrat till Spindeln om att Danaerys är på tjocken. Gris vill döda henne och ungen, Ned vägrar, och avsäger sig Handskapet när kungen envisas. Gris är jättearg, men lugnas lite av Cersei senare. Vi får eventuellt veta att Cersei kanske haft känslor för Robert en gång i tiden. Vem bryr sig?

Littlefinger får Ned att stanna kvar en stund och träffa ännu en av Gris’ bastarder. Sen kommer Slimie och är surig för att Cat tagit Tyrion. Slimie och Ned slåss, och det slutar med att Neds kompis som jag aldrig brytt mig om att kolla upp namnet på dör och Ned själv får ett spjut i benet.

En av de där rådsmedlemmarna jag inte orkat engagera mig i är tydligen bög, och ihop med tidigare nämnde blomriddare. Såklart. Om någon man är det minsta “feminin” är det klar han är bög. Suck. Nå, blomriddaren försöker få Herr Anonym att söka kronan. Fan vet varför, det är väl ingen med vett som skulle vilja ha den?

Så, okej, kontinuitet:

 • Ned slutar vara Hand, men vet nu att Arryn blev förgiftad.
 • Tyrion har tagits till Vale av Cat och sitter i en cell.
 • Kung Gris vill döda Danaerys och hennes barn och bror.

Och det var typ allt det viktiga, kändes det som.

 • Otroligt tråkiga miljöer Jajjemensan.
 • Tuttar. Tre kvinnor visar tuttar; två prostituerade och så Cats syrra. Vi får också se en mutta. Jag är dock HELT SJUKT besviken på att vi inte fick se vare sig mansröv eller snopp, trots att avsnittet hade en kuksugarscen med två män i.
 • Syskon som knullar. Nope.
 • Våldtäktscen. Nix.
 • Alla är osympatiska. Ja, men i det här läget är de mer ointressanta än osympatiska. Roberts bröliga vidrighet har liksom börjat sätta sig nu.
 • Folk dör hopp som happ. Det dör väl typ en… häst. Och så Neds anonyme kompis.
 • En rätt intressant metaplott. Inte ens en liten viskning.
 • Alldeles för mycket interpersonellt tjafs. JAAAA.
 • Nånting nånting drakar. En stor drakskalle som Arya gömmer sig i. Det är alltså så att de gett sig fan på att stoppa in något litet om drakar varje avsnitt? Jävla retstickor.
Series Navigation<< Krank kollar på Game of Thrones S01E04Krank kollar på Game of Thrones S01E06 >>

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.