Press "Enter" to skip to content

Krank kollar på Game of Thrones S05E02

This entry is part 3 of 11 in the series Game of Thrones Säsong 5

Om namn och bakgrunden till tittandet.

Om någon någonsin känner att hen behöver se någon form av bevis när jag påstår att jag är bra på att bli klar med saker och göra saker jag föresatt mig, så tänker jag referera dem till de här trådarna.

Jag har slösat en timme som jag mycket hellre lagt på att spela Her Story eller skriva på Rotsystem på att seGame of Thrones säsong 5 avsnitt 2.

Suck, stånk och stön.

Arya når Braavos. Sen är författarna helt ointresserade av någon form av pacing eller att bara låta saker hända, så hon blir först av ytterst oklara anledningar inte insläppt i lönnmördarnas hus. Hon väntar länge, sen kastas hon sitt mynt i havet, sen går hon runt i staden där hon stöter på ett gäng kriminella som skräms bort av samma snubbe som inte släppte in henne. och som visar sig vara En man. Varför han inte bara släppte in henne förtäljer inte historien. Förbannade jävla utfyllnadslarv. Det här är exempel på när man bara drar ut på saker för att dra ut på dem.

Men jag diggar iaf Braavos’ arkitektur och så, det är lite venedig-aktigt. Eller nåt. Fan vet jag. Bryter av från pseudoegypten och bruna hedar iaf.

Lillfinger och Sansa bara råkar hamna på samma världshus som Brienne och Pod. Det är den här sortens sammanträffanden som får mig att tänka att antingen 1) så finns det bara typ två värdshus i hela Västerås eller så 2) ligger det exakt ingenting alls bakom snacket om att Martin skulle konstruera sina historier kring vad som “borde hända” i varje steg. För det här är liksom bara fjantigt. Ren jävla deus ex machina. Hursomhelst vill Darth Sansa inte ha Briennes hjälp, framför allt efter att lillfinger sänkt henne genom att snacka om hur dålig hon var på att skydda sina två senaste mästare. Sen blir det en fullständigt poänglös jakt till häst, och Brienne bestämmer att hon och Pod ska följa efter Sansa och Lillfinger även om Sansa nekat hjälp.

Nån i Dorne skickar Marcellas halsband till Cersei, vilket är och tolkas som ett hot. Många där är tydligen tjuriga över att Oberyn dödades. Slimie lovar att åka och hämta Marcella. I ännu en scen som var typ fem gånger så lång som den behövde, där ingen ny information avhandlades – det var mest dum-Cersei och Slimie som tjafsade om huruvida de borde prata om sina barn som “sina barn” typ.

Cersei betalar tydligen folk för att de ska ta dvärghuvuden till henne. Eller ja, folk jagar Tyrion men det gör inte så mycket om de tar fel dvärg. Jag vet inte om Cersei platsar i Club Skeletor, men hon börjar fan närma sig. Sen bildar hon det nya lillrådet genom att typ stoppa in Doktor Frankenstein som master of whispers (ersätter Darth Various) och nån random släkting som Master of War. Släktingen är tjurig och vill inte manipuleras av Cersei. Helt rimligt; hon är ju inte ens bra på att manipulera. Tyrell får iaf bli ny master of coins och varken han eller gammelskäggo får platsen som Hand.

Slimie mutar Bronn med en bättre flicka och ett bättre slott om han hänger med till Dorne. Här nånstans blir jag väldigt, väldigt trött. Okej att serien har en kultur där kvinnor i princip är handelsvaror. Okej att Bronn och Slimie är äckliga sexister som formats av miljön. Men det är ju faktiskt HELT jävla uppenbart att Bronns tilltänkta är castad, manusskriven och regisserad enbart för att framstå som enfaldig, fjantig, tjatig, lite ful och ganska jobbig. Det är en väldigt deprimerande ensidig och endimensionell vy vi får. Kameran är så att säga också en jävla sexist; här finns inga sympatier för henne. Hon är bara ett kvarnhjul kring Bronns hals, som han åtagit sig för att en dag kanske få ett slott.

GoTS05E02-lawless

SJÄLVKLART gör de så att hon ler på ett sätt som gör att hon ser ut att ha dubbelhaka. För dubbelhakor är fult och en stor del av “skämtet” här är att Bronn ska gifta sig med en ful tjej och att man inte kan ha någon sympati med fula tjejer. Apparently. Fy fan vad jag hatar patriarkatet.

Oberyns bror Doran verkar vara ganska vettig. Han vill inte hämnas, för det vore skiiiitdumt att gå i krig mot Västerås för att dumhuvudet Oberyn förlorade en envig. Oberyns älskarinna däremot är helt skogstokigt dum i huvudet och vill att alla ska dö, typ. Jag är SÅ TRÖTT på känslostyrda kvinnoporträtt. Är det BARA Arya som inte är en jävla känslozombie av kvinnorna i den här serien? Hon tycker att det verkar helt orimligt att Doran inte vill hugga fingrarna av Marcella och skicka dem ett efter ett till Cersei. Rimligt.

Darth Various och gnäll-Tyrion åker vagn mot Volantis. Ytterligare en helt onödig, utdragen scen om just ingenting. De tjafsar lite om exakt samma saker de tjafsade om i förra avsnittet.

Shireen lär Gilly att läsa. Sam är otålig och dryg och världens sämsta pedagogiska inflytande. Tydligen hade Gilly ett par systrar med Grayscale. Sen kommer Shireens vansinniga jävla morsa, ännu en känslozombie, och gnäller om att Gilly är en vildling.

Stannis är HELT JÄVLA DUM I HUVUDET och tjafsar om att man som härskare inte för vara för snäll för om folk inte är rädda för en så följer de inte en. Jävligt rimligt för en snubbe som båda gångerna han haft en armé behövt betala för den. Han är en sån jävla idiot. Han erbjuder iaf Snöjonte att få bli Jon Stark och Lord of Winterfell om han böjer knä och ger upp sina nattvaktslöften. Jonte är inte så sugen.

Sen röstas Jonte fram som ny kapten över nattvakten. Jävligt “förvånande”. Okej, de låtsades som att det fanns nån tvekan genom att låta röstningen bli oavgjord, och sen avgjorde Aemon det hela till Jons fördel, men vafan.

Gråmask och Fabio hittar en av Sons of the Harpy. De får inget vettigt ur honom. Efter lite tjafs går Daenerys med på att ge snubben en rättegång. Den av hennes rådsmedlemmar som är före detta slav skiter i det och mördar snubben offentligt. Daenerys blir pissed och hugger huvudet av den för detta slaven offentligt. Det blir – föga förvånande – upplopp. Alltså hon är så JÄVLA VÄRDELÖS. Hon är verkligen helt inkapabel till någon form av konsekvenstänkande utan agerar nu enbart för att stärka sitt ego och vad som känns rätt i stunden. Hennes försvunne drake kommer tillbaks en stund och allt jag kan tänka är “ÄT HENNE! ÄT HENNE! ELLER SÄTT ÅTMINSTONE ELD PÅ HENNE” men tyvärr flyger hen bara iväg igen.

Kontinuitet:

  • Pod och Brienne börjar följa Sansa och Lillfinger.
  • Arya får komma in i lönnmördarakademin i Braavos.
  • Jonte blir chef.
  • Danny skapar rättmätigt upplopp mot sig.

Förväntningar:

  • Tuttar och rumpor. Noll av allt.
  • Alla är osympatiska. Ja, definitivt. Eller OK, i jämförelse med alla jävla känslozombies och machobrölare och vansinniga despoter framstår ju faktiskt Oberyns brorsa som förhållandevis vettig.
  • Folk dör ganska sällan oväntat. Ingen dör speciellt oväntat.
  • Alldeles för lite fantastik (typ i genomsnitt ett omnämnande och/eller en uppvisning per avsnitt)En drakscen.
  • Alldeles för mycket interpersonellt tjafs. Väldigt, väldigt mycket utfyllnad. Det interpersonella tjafset är inte ens nytt, det är bara återvinning av samma jävla tjafs som redan tjafsats om.
  • Daenerys är världens sämsta härskare. Varför är hon så jävla förtjust i dödsstraff? Fattar hon inte att hon bara skapar fiender och martyrer genom det?
Series Navigation<< Krank kollar på Game of Thrones S05E01Krank kollar på Game of Thrones S05E03 >>

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.