Press "Enter" to skip to content

Krank kollar på Game of Thrones S05E08

This entry is part 9 of 11 in the series Game of Thrones Säsong 5

Om namn och bakgrunden till tittandet.

Jag har sett Game of Thrones säsong 5 avsnitt 8.

Två kvar, bara två kvar.

Tyrion är hos Danny, och råder henne att skicka iväg Göran igen, vilket hon gör. Sen får han henne att ta honom (Tyrion alltså) som ny rådgivare. Kan vara bästa beslutet hon tagit på flera säsonger. Eller nånsin. För nu plötsligt visar Tyrion prov på intelligens igen. Hoppas han fortsätter. För gudarna ska veta att vett och intelligens och långsiktigt tänkande sannerligen inte är någon exportvara i Dannys rike…


Göran går direkt till arenorna igen. Dumhuvud.

Cersei får besök av elak nunna som vill att hon ska erkänna. Sen får hon besök av doktor Frankenstein, som säger att Tummen låst in sig i ett torn och inte vill prata med någon. Och att hon borde erkänna.- Vilket hon såklart inte tänker göra, trots att hon 100% vet att om hon vägrar så dör hon. Jag har noll koll på vad “moderns nåd” är för något, men det lär ju vara bättre än att bli av med huvudet. Å andra sidan får väl sparvarna gärna hugga huvudet av Cersei for all I care. Hon har inte ens varit rolig på ganska många säsonger nu. OFF WITH HER HEAD och elda sedan upp hela jävla sparvflocken.

Reek förklarar sig för Sansa. Vem bryr sig? Jag skiter väl i mäns förklaringar till varför de behandlat henne illa. Det känns mest som manusförfattarnas sätt att försöka rationalisera och ursäkta den kassa jävla arc de gett henne. Hon får åtminstone vara lite aktiv och arg, och inte bara stackars-skadad-jävla-fågelunge, alltid något. Hon får ur Reek att han inte alls dödade hennes bröder. Vilket påminner mig om att vi inte sett Osha och Rickon på typ evigheter. Aja.

Bolton vill sitta och trycka bakom sina murar. Simon vill åka iväg med 20 män och anfalla Stannis.

Arya tränar. Hon får låtsas vara en företagsam tjej som säljer skaldjur. Hon ska spionera på en försäkringstjänsteman som säljer och handlägger livförsäkringar och försäkringar som gäller skepp. Och sedan förgifta honom. Kan han gott ha.

Gilly plåstrar om Sam. Olly kommer in och pratar med Sam om sina tvivel om Jonte. Sam säger nåt om att ibland måste man ta svåra beslut och göra saker andra kanske tycker är dåliga men man själv vet är rätt. Att döma av Ollys ansiktsuttryck är det nu 100% säkert att han kommer att göra något han tycker är rätt men som är helt jävla fel och som ställer till det för alla. Sam verkar inte fatta detta. Idiot.

Jonte och Rödskägg når vildlinglägret. Först träffar de på en töntig snubbe med dödskallemask, som jag var skitredo att börja kalla Skeletor innan han myckade med Tormund och fick stryk och försvann ur historien. Jaja. Sen snackar Jonte med vildlingarnas ledare och får med sig en del av dem. Inte kannibaljävlarna, men vem fan bryr sig om dem.

Precis när de är på väg ut mot båtarna så anfaller en hög shite walkers och iszombies lägret. Det blir en lång, utdragen och rätt tråkig strid. Jonte lyckas pajja en shite walker. Med sitt svärd? Eller var det med ett drakglassvärd? Hade han inte bara korta klingor? Jaja, whatevs. De flyr lägret, sen ser de en såndär isdemonsnubbe casta “raise undead” på liken efter striden.

En tråkig grej är att vildlingarna visserligen har en cool och hård och resonabel och bra kvinnlig ledare men GIVETVIS ska hon ha en akilleshäl som är just barn och sitt mödraskap. Varför får så få kvinnor vara intressanta utan att man ska göra nån trist jävla grej av deras kön? JK, jag vet varför.

Kontinuitet:

  • Jonte får med sig ett gäng vildlingar och en jätte i båtar.
  • Tyrion blir Dannys rådgivare.
  • Göran skickas iväg igen.
  • Shite walkers etc mördar en jävla massa vildlingar och nattvakter.

Förväntningar:

  • Tuttar och rumpor. Nope.
  • Alla är osympatiska. Mjao, men Danny kan nog bli mindre osympatisk om hon tempereras av Tyrion framöver.
  • Folk dör ganska sällan oväntat. Inte speciellt oväntat, nä.
  • Alldeles för lite fantastik (typ i genomsnitt ett omnämnande och/eller en uppvisning per avsnitt)OK, en lång och tråkig strid mot snözombies iaf.
  • Alldeles för mycket interpersonellt tjafs. Mja, nja, egentligen inte.
  • Daenerys är världens sämsta härskare. Ja, men hon tog iaf ETT bra beslut i det här avsnittet.
Series Navigation<< Krank kollar på Game of Thrones S05E07Krank kollar på Game of Thrones S05E09 >>

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.