Press "Enter" to skip to content

Krank kollar på Game of Thrones S05E06

This entry is part 7 of 11 in the series Game of Thrones Säsong 5

Om namn och bakgrunden till tittandet.

Alltså jag blir så jävla trött. Jag har sett Game of Thrones S05E06 och jag tror att ni kan räkna ut precis vad det är som gör mig så jävla trött. Men vi kommer till det. Sen. Vi tar det sist, rentav. Vi tar allt som inte är helt fruktansvärt exploaterande, grisigt och i allmänhet onödigt och jävligt först.


Arya fortsätter sin träning. Efter att hon ljugit för en ung tjej som hade jätteont för att få henne att dricka dödsvattnet inne hos dödsmördarninjorna så låter En man henne komma ner och kolla på deras apecoola mausoleum. De säger det inte, och det kan bara vara min mystik-och-metaplotsvultna hjärna som spelar mig ett spratt, men det vore jävligt coolt om de ansikten de byter till när de shapeshiftar är de ansikten de samlat på sig – alltså de döda. Det vore faktiskt i top 3 på coola saker som hänt i den här serien överhuvudtaget. Hursomhelst säger En man att Arya inte verkar redo att bli Ingen och ge upp hela sitt jag, men hon är redo att bli någon annan. Jag antar att det betyder att de byter skådespelerska snart. Att hon får lite av dat shapeshifting ninja goodness.

Tyrion och Göran pratar om Görans pappa, och sen stöter de på slavjägare. De vill sälja Göran och hugga snoppen av Tyrion för att sälja. Dvärgsnuppar har tydligen magiska krafter. Tyrion argumenterar för att hans kuk inte är i dvärgstorlek och att de därför inte kommer att kunna bevisa att kuken kommer från en dvärg om de inte låter honom leva. Sen får de reda på att Danny öppnat arenorna igen, och Tyrion säljer in Göran som en schysst fighter.

Slimie och Bronn tar sig fram till Mycella? Marcella? Marcy. De tar sig fram till Marcy, men alldeles straxt hoppar Ellarias Änglar ut ur buskagen och det blir en fajt. Den bryts upp av Duran Duran Martells vakter, som fått order att hålla lite extra koll.

Olenna kommer till King’s Landing och försöker dra ner byxorna på Cersei genom att exponera både hennes skitdumma plots och hennes dryga härskartekniker. “Vi vet båda att du inte skriver nåt, lägg ner det där nu”. Cersei vet inte riktigt när hon mött sin överkvinna, utan envisas. Olenna hotar med att dra tillbaks släkten Tyrells stöd och säger att säga vad man vill om Tywin, men han vare inte HELT JÄVLA DUM I HUVUDET som IQ-skogssork-Cersei helt uppenbart är. Han fattade att man ibland måste samarbeta med sina rivaler. Det fattar inte Cersei, utan hon hävdar att Lannisters inte har några rivaler. Alltså, har hon fattat att de inte har några pengar? Att de i princip är redo för Lyxfällan, efter att de tagit SMS-lån för att klara finanserna efter att farsans vi-kan-alltid-gräva-upp-mer-guld-plan förutsägbart nog gick åt helvete. UPPENBARLIGEN INTE.

Alltså, det finns verkligen inga gränser för hur jävla efterbliven Cersei är. Inga gränser. Eller förlåt mig, inget ont om personer med psykisk utvecklingsstörning, de flesta av dem är mer högfungerande och har bättre konsekvenstänk än den här VÄRDELÖSA JÄVLA IDIOTJÄVELN. Jag trodde en gång i tiden att jag tyckte illa om Kung Gris, för att han var dum och macho och en sexistisk jävla idiot. OK, jag tycker fortfarande illa om honom, men det är INGENTING jämfört med hur illa jag tycker om Cersei. Hon är verkligen sämst på ALLT. Det är fan värre med karaktärer som tror att de är smarta men i själva verket är stendumma, än karaktärer som ändå nånstans – som Gris – är medvetna om att de kanske inte är de skarpaste knivarna i lådan.

Kan inte någon stoppa en kniv i magen på Cerse och bara dra uppåt tills kniven når luft igen? Hon är inte en karaktär jag “älskar att hata”. Jag bara hatar henne. Och jag hatar att hata henne. Det finns inga ursäktande kvaliteter eller förmildrande omständigheter i hennes fall.

Det blir iaf en jävla idiotisk “inquest” där högstesparven (som nån gärna får stoppa upp brinnande kol i röven på) får Margarin att ljuga om sin brors “oskuld” (rövoskuld, “höhö”) och får en av Loras älskare att vittna mot honom. Det är sånt här som gör att jag verkligen bara finner den här världen osmaklig. Samma grej som gör att jag finner all jävla medeltida bajsfantasy osmaklig. Allt är så FÖRBANNAT PRIMITIVT. Och nej, jag blir INTE gladare eller lugnare av att jag vet att det fortfarande finns den här sortens homofoba religiösa jävla kanalpaddlare. Det blir tvärtom värre. Det här med hur full världen är av föråldrade, primitiva sedvänjor och kulturella avarter är en sån sak som kan få mig rejält deprimerad när jag börjar tänka på det, och då försvinner all min livskraft och jag blir oförmögen att ens tänka på möjliga sätt att fixa den här förbannade jävla skitvärlden vi lever i. DRA ÅT HELVETE.

Och sedan…

Suck.

Och sedan har vi Sansa.

Om jag förstått saken rätt händer det här inte i böckerna, så det här handlar BARA om att de expoitativa jävla könsvårtorna till TV-serieskapare inte tyckte att nån blivit våldtagen på alldeles för många avsnitt.

Sansa blir i korthet bortgift, och våldtas av Ramsey Bolton medan Theon Greyjoy tittar på. Jag pallar inte ens att använda “lustiga namn” när jag pratar om den här skiten för jag är så jävla arg. Som nån som varit utsatt för ett våldtäktsförsök kanske jag är “lite känslig” för sånt här, men jag blir helt enkelt förbannad och less över att de kör den här grejen. Det är verkligen bara jävla effektsökeri.

Och fatta mig rätt nu – som nån som gillar splatter och dumaction så är jag generellt för effektsökeri, men här tar de alltså den karaktär som varit seriens mest oskuldsfulla lilla skrämda fågel, för naiv och känslig för världen, hon som nyligen precis fått ta några steg mot att bli en kompetent människa som faktiskt har agens, och så låter de RAMSEY FUCKING BOLTON våldta av henne hennes oskuld. När hon är, vaddå, sexton eller något. För att… Ja, vaddå? Vilken funktion fyller det här i narrativet? Vad är det de vill säga? VILKET JÄVLA SYFTE KAN DE HA HAFT FÖR DEN HÄR JÄVLA MORALISKA OCH INTELLEKTUELLA TÅGKRASHEN!?

Äckliga jävla människor. Det enda positiva jag kan säga om den här jävla skiten är att serieskaparna den här gången åtminstone verkar ha fattat att de spelade in en våldtäktsscen. Det har de ju som bekant inte varit så jävla bra på förut.

Och jag som PRECIS satt och gladde mig åt att Sansa visade lite stake när hon bet emot Myranda när hon försökte skrämma henne. Jag gissar att det var meningen. De ville att jag skulle sitta där och ba’ “Schysst nu tar Sansa äntligen lite tag i saker och… men vänta lite… WHAT”

Den här serien kan gå och dö i ett hav av eld. Resten av avsnitten ser jag illegalt, och jag kommer inte att förlåta det här. Det är slut med det nu. Ingen jävla pardon. Jag brukar fokusera på att tala om att JAG inte gillar serien, från och med nu kommer jag att göra aktiva försök att avvärja folk från att se serien, med referens till den jävlas våldtäktskultur den håller sig med.

Fy fan.

Kontinuitet:

  • Tyrion och Göran tas av slavjägare.
  • Cersei får Margarin och Loras att hamna inför “domstol”.
  • Sansa.

Förväntningar:

  • Tuttar och rumpor. Jag pallar inte.
  • Alla är osympatiska. Både i serien och de som gjort serien. De kan dra åt helvete.
  • Folk dör ganska sällan oväntat. …
  • Alldeles för lite fantastik (typ i genomsnitt ett omnämnande och/eller en uppvisning per avsnitt)Knappt en antydan.
  • Alldeles för mycket interpersonellt tjafs. …
  • Daenerys är världens sämsta härskare. Inte med i avsnittet.

Det blir inget avsnitt imorgon pga att jag ska på bio.

Just nu känner jag dessutom att jag måste fundera på om jag ens orkar se vidare. Vi får se om det blir något under helgen. Kanske väljer jag istället att lägga min tid på saker som inte är lika skitdåliga.

Series Navigation<< Krank kollar på Game of Thrones S05E05Krank kollar på Game of Thrones S05E07 >>

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.